Здравейте сладки кулинарчета!! Честит понеделник! Надявам се....той да е прекрасно начало за една незабравима седмица за всички нас!!! И..... ето , че..... дойде време за най-любимия ми сладкиш! За мен..... това е най-бързия, лесния и вкусния сладкиш, с невероятния аромат на джинджифил и сладостта на крушите!!! Обичам да го правя и.... цялото ми семейство са във възторг и очакване, когато апартамента замирише апетитно на вкуснотия и аромат на джинджифил!!!
Ето това е рецептата за него!
Необходими продукти:
200 гр. размекнато Масло
150 гр. Захар
200 гр. Брашно
2 чаени лъжички Бакпулвер
3 чаени лъжички Джинджифил - смлян на прах
4 яйца
500 гр. Круши, очистени от семките, обелени и нарязани на 4 ! (може и нарязани на шайби)!
1-2 лъжичка кафява захар
Сладолед или разбита сметана, за сервиране!
Начин на приготвяне:
Намазватe формата за сладкиша с масло, най добре е формата да е кръгла- 22 см.
(моята е 26 см .)!
175 гр. Масло, захар, брашно , бакпулвер, джиндифила и яйцата се смесвят и се прави от тях тесто- ... аз го правя с миксер!
Тестото се изсипва във формата за сладкиша и се заравнява повърхността!
После се нареждат крушите отгоре, по начина по който съм показала отдолу на снимката .... и върху тях се разпределя останалото масло на парченца!
Отгоре се поръсва с кафявата захар!!!
Ето това е рецептата за него!
Необходими продукти:
200 гр. размекнато Масло
150 гр. Захар
200 гр. Брашно
2 чаени лъжички Бакпулвер
3 чаени лъжички Джинджифил - смлян на прах
4 яйца
500 гр. Круши, очистени от семките, обелени и нарязани на 4 ! (може и нарязани на шайби)!
1-2 лъжичка кафява захар
Сладолед или разбита сметана, за сервиране!
Начин на приготвяне:
Намазватe формата за сладкиша с масло, най добре е формата да е кръгла- 22 см.
(моята е 26 см .)!
175 гр. Масло, захар, брашно , бакпулвер, джиндифила и яйцата се смесвят и се прави от тях тесто- ... аз го правя с миксер!
Тестото се изсипва във формата за сладкиша и се заравнява повърхността!
После се нареждат крушите отгоре, по начина по който съм показала отдолу на снимката .... и върху тях се разпределя останалото масло на парченца!
Отгоре се поръсва с кафявата захар!!!
Пече се 35-40 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса, докато стане златисто кафяв!!!
Сервира се още топъл, ...в съчетание с ванилов сладолед или сметана!!!

И така....разделям се отново с вас, с.... пожелание за много кулинарна хармония и седмица , със вкус на много щастие и романтика!
Бъдете късметлии и направете от седмицата истински празник!
Прегръщам ви и .... за раздяла ви поздравявам с една моя картина- нарича се "Влюбените лимончета"! Бъдете и вие така влюбени, ... като моите лимончета и.... нека сърцата ви преливат от любов!!!
Byeeeeeeeee........byeeeeeeeeeee!!!!
Byeeeeeeeee........byeeeeeeeeeee!!!!
При теб е вкусно и красиво!
ОтговорИзтриванеПриятно е да се разхождам!
Прекрасна и влюбена да е и твоята седмица, Албена! :)
Eeee,Бени,изядох крушите,но за тази вкусотия ще купя нови.Много ти е хубав сладкише и така ми се ще да го направя-усетих аромата му....Поредната ти картина е вълшебна с тези влюбени лимончета-уникален талант си-поздравления!
ОтговорИзтриванеПриятен ден и успешна нова седмица!
Сладко шарено момиченце, винаги си добре дошла в моето блогче!За мен е удоволствие твоето присъствие! И аз ти желая една незабравима и романтична седмица и те прегръщам!
ОтговорИзтриванеЖиве, купи си нови крушки и опитай непременно! Това е наистина най-любимата ми рецепта!Надявам се да стане и на теб любима!Наистина аромата е неповторим!
ОтговорИзтриванеРадвам се , че те докоснах с моите влюбени лимончета! Нека и твоята седмица е така влюбена , щастлива и романтична! Сърдечно те прегръщам!
Прекрасен сладкиш,
ОтговорИзтриванеблогът, рецептите и снимките - също.
Едно красиво, вкусно, позитивно и вдъхновяващо място.
Поздравления,
хубава и усмихната нова седмица и от мен, Диана
БЕНИ, БЕЗУМНО АПЕТИТЕН СЛАДКИШ ,А КАРТИНАТА ТИ Е ПРЕКРАСНА!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
С една дума - разкош:))))Лека и спокойна вечер, Албени:)))
ОтговорИзтриванеАлбена, много ама много съм впечатлена от твоят блог и от страхотните неща, които приготвяш!!! И много красиво снимаш, въобще си страхотен естет и творец! Благодаря за картината с влюбените лимончета, прекрасно! Сладкиша ... любим :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Албенче,пия кафенце в момента и безкрайно съжалявам,че не мога да си дръпна една порцийка от това дъхаво и много изкушаващо сладкишче!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва,сочен,пловод,че и със сладоледче,просто идеален!
Благодаря и за картичката,много е свежарска!
Хубава и спорна да е и твоята седмица!
Бени,купих си нови и ще го направя тези дни-благодаря за прекрасната рецепта!
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Благодаря ви сладки кулинарни приятелчета-
ОтговорИзтриванеШаринийче,
Живе,
Дидка,
Зиче,
Цвети,
Ев ,
Елексирче!
Много съм щастлива , че....попаднах между вас и....вашия вълшебен свят на хармония, приятелство , красота, вкуснотии и много други вълшебства!
Благодаря ви на всички вас за чудесните думи!!! Правите ме истински щастлива!!!
Прегръщам ви силно и ви желая ....тази вечер.....да е изпълнена за вас с много приятни мигове, романтика и хармония!!!
Страхотен сладкиш и много изкусителни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрава на "Влюбените лимончета" е много мил.
Много позитивна енергия има в твоя блог!
Поздрави!
Хейййй....Мирче! И моите влюбени лимончета ти пожелават една влюбена и незабравима нощ! Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеПривет, Албенка! Много красиви и вкусни неща виждам тук! Кейкът с круши и джинджифил /макар и не по моя вкус/ е изключително ароматно и вкусно нещо!
ОтговорИзтриванеПрекрасен остатък от седмицата ти пожелавам!
Дени, благодаря ти за прекрасните думи! Винаги си добре дошла в блогчето ми и ще се радвам от сърце на твоето присъствие! Желая ти много настроение и приятни емоции днес!
ОтговорИзтриванеето хвърлих му око,чудих се какво да направя с круши или лимони и си харесах ...
ОтговорИзтриванеа влюбените ти лимончета са много сладки
прегръдки и хубав уикенд миличка
Изпробвах рецептата, съвсем случайно. Прекрасен краен резултат!
ОтговорИзтриваненаправих го с ябълки, щото нямах круши, но следващият път ще е с круши. Наистина стана като на снимката и ароматът и вкусът са уникални. Да не говорим колко лесен за правене е. Благодаря за рецептата - веднага минава в графа бързо, лесно, вкусно и любимо :)
ОтговорИзтриване