Днес ще споделя с вас, един мой експеримент , който наистина се оказа невероятно вкусен! Направих го .... с наличните продукти , които имах , а..... това бяха:
2 карфиола
4 кремвирша
200 гр. нарязан на малки кубчета бекон
12 плочки Раклет сирене, а.... вие може да използуват кашкавал за целта!
Подправки- сол,черен пипер, естрагон
За заливката:
250 гр. Маскарпоне
250 гр. Сметана
4 яйца
сол
Начин на приготвяне:
И така- първо сложих карфиола в една тенджерка , да поври, .... като към водата прибавих 1 лъжица зеленчуков бульон. Хубаво е да поври, но.... трябва да внимавате- да не прекалите с варенето и да стане много мек и разварен! Трябва да е твърд!
В тиганче запържих беконовите кубчета!
Намазах тавичката с масълце и наредих отгоре равномерно- карфиола, бекона и нарязаните на половинки кремвирши!
В отделен съд разбърках продуктите за заливката - Маскарпоне, сметаната и яйцата и.... се получи такава смес!
С готовата смес, залях всичко в тавичката равномерно, а после поръсих и с подправките- естрагон и черен пипер и малко солчица!
Наредих последователно раклетените плочки! (Аз имах раклет, който беше купен готов - с чушки, с черен пипер и с други добавки)!
За целта може да се използува и кашкавал - ще има същия ефект!
Пекох ястието около 40 минутки на 200 градуса, докато се зачерви леко отгоре!
И изглеждаше ето така.
Всичко беше невероятно сочно и вкусно!
Интересното беше, че....заливката така добре беше проникнала навсякъде, .... дори и дълбоко в карфиола!
Това беше моята рецепта за днес!
Опитайте непременно, сигурна съм , че ще ви хареса много!
Рядко съм яла толкова вкусно нещо!!!
Желая ви една незабравима и прекрасна седмица!!!
Албенче,с тези щедри продукти изобщо нямам съмнения,че е било разкош!И така изглежда-сочно и безобразно вкусно!Чудесни снимки !Много ме радва факта,че макар и нов блогър,си коригирала настройките за коментиране и си ни спестила досадната проверка с дума,лично аз благодаря за това!
ОтговорИзтриванеЕлексирче, благодаря ти за прекрасните думи!!!Това беше наистина един екперимент , който ще правя вече по-често!
ОтговорИзтриванеРадвам се , че съм улеснила така коментарите!
Вчера седнах, смених си менюто от немски на български, влязох в настройките и се поразходих малко из тях...
Правя още доста грешчици, но....човек така се учи!!!
Желая ти една много хармонична и романтична седмица, и...те прегръщам сърдечно!
БЕНИ, много обичам запеканки а твоята много ми допадна .
ОтговорИзтриванеСнимките ти са прекрасни.
Прегръдки и хубава вечер.
Благодаря ти , Зиче! Беше много импровизирана, но ... стана невероятна вкусна! Радвам се , че ти е харесала! И аз те прегръщам силно и ти желая една вълшебна и незабравима седмица, с много кулинарна творческа енергия и...много наслади!!! Целувки!
ОтговорИзтриванеЧудесна запеканка , Албенче....изглежда така вкусна :) и вярвам е , ! Умееш да снимаш и да пишеш ! Комплименти от сърце :) ! Хубав и слънчев ден , мила! Голяма прегръдка от мен !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти , сладко Ване! Радвам се , че ти е харесала запеканката! Днес направих страхотен сладкиш, който също ще публикувам!
ОтговорИзтриванеЖелая ти един вълшебен и романтичен вторник, пълен с много вълшебни мигове на красота и щастието! Прегръщам те силно!!!
Бени, прекрасна запеканка!! Аз също обичам импровизации, тогава се получава най-вкусно.:-)))
ОтговорИзтриванеГоляма изкусителка си, да знаеш!
Топли прегръдки от мен и прекрасна и уютна вечер!
Мони, благодаря ти от сърце за вълшебните думи! Надявам се и за напред да те изкушавам с моите ястия и....да ти доставям удоволствие с разходките в моята скромна кухничка!!! Целувки!!!
ОтговорИзтриване