понеделник, 24 септември 2012 г.

Моята есенна декорация
Хейййййййй..... сладки приятелчета, честита есен! Този път..... есента дойде с..... бързо темпо и..... топлината на летните дни.... се превърна бавно , бавно в спомен! Не знам как е при вас, но..... тук в Швейцария се усеща есення нюанс-..... стана много по-студено, започна често да вали и да духа, небето е сиво и.... само от време на време слънчицето ни поздравява!И..... щом навън е есен,.... есента нахлу и в моя дом! Всеки един сезон означава- нова декорация, която му подхожда!!! И така, реших да внеса есенните краски и в моя дом!!!


Отидох в магазина с твърдото решение .... да си намеря тиквички и царевица! Бях приятно изненадана, когато..... видях..... какъв голям избор има! Имаше около 12 различни вида царевица и...... около 7-8 вида тиквички!!!
Това бяха тиквичките, които ми допаднаха най-много и.... които паснаха чудесно на царевичките ми!!!
И.... тъй като този път .... не иках да ги слагам в традиционалните кошници, .... реших да си купя нещо по-нестандартно и..... това беше .... тази мини количка!
Намерих я за много симпатична, грабна ме от пръв поглед и..... тогава знаех ,...... че ще е прекрасна за моята есенна декорация!!!


Искам да ви подаря прекрасно есенно настроение с едно мое любимо стихотворение на Златка Чакърова:
Нищо не е вечно на този свят – 
Такъв е животът-кръговрат. 
От лятото горещо не остана и следа, 
С килими пъстри настани се тук есента.

Обсипа тя ливади и гори 
С червено-златни краски и мъгли. 
Обрули клоните дори, 
Докара студ и сутрешни слани.

Отпрати птиците далеч на юг, 
От песента им звънка не остана нито звук. 
Само един щъркел заблуден стърчи 
В гнездото си и самотно хвърчи.

Самотно е навън – студено и мъгливо, 
Мрачно е небето и е сиво, 
Намръщено – готово е да завали 
И то по лятото горещо май тъжи...

Но няма смисъл от тъга, 
Животът си тече като река 
И сякаш като на игра 
Мени се всичко – хора, време и сезони 
И винаги ще е така! 
Днес тук на гости се е спряла есента, 
А утре – ще бъде само спомен... 
Затуй живей и радвай се сега!

Животът тъй кратък е – само миг от вечността, 
Пробляснал като метеор в нощта. 
Затуй приветствай с радост есента! 
Тя носи дарове, не идва сама, 
Поспряла се е тук само за миг, 
А после – нейната сестра – 
Зимата ще я смени.
Дойде ред да ви покажа,..... каква украска спретнах и за входната врата!!! Имаме я вече..... няколко дни и.... много , много си я обичам! Както се казва-.... Дома се познава по вратата..... така и аз реших , че... комшиите трябва да разберат, че есента е и... в нашия дом!!!За целта използувах тези материали!!! ...пръчки, .... шипки и .... една усмихната совичка!!! ....Когато бродех в магазина ..... тя ми се усмихна толкова сърдечно и... веднага реших  ..., че е достойна да бъде член на нашето семейство!

 Много хора свързват совата с ... нещо лошо... Но аз намирам совите за много симпатични и благородни птици! Дори в едно старо поверие се казва , че.... ако имаш в къщата си перо от сова- това носи вечно щастие!!!
Аххххххх..... тези поверия!!! Защо ли толкова им вярваме???
Преди години..... когато се бяхме прибрали в България за лятна почивка, една хубава лятна вечер, когато се връщахме от ресторант , намерихме пред нас една сова!!! Беше още бебе.... и беше паднала от гнездото!!!
Моя мъж я взема на ръката си и.... започна да я милва! Тогава тя ... спря да трепери! Моята половинка ме моли .... 1 час....- да вземем совата в къщи, но..... аз като си знам поверието , че.... ако сова е в къщата ти , или на покрива ти носи нещастие и.... бях категорична- Не!!!
И до ден днешен.... той все си спомня за тази сова и се пита още- какво ли е станало с нея после???Така изглежда в крайна сметка нашата входна врата!!! Надявам се.... да не съм ви надула главите с моите тикви , царевици , сови , шипки и..... какво ли не!!!
 Желая ви една приятна , успешна и красива есенна седмица и .... нека всичките ви есенни мечти да се сбъднат!!! Прегръщам ви от сърце!


Byeeeeeeeeee....., byeeeeeeeeeeeeee!!!


14 коментара:

 1. Цветовете на есента са много красиви, Бени и ти много добре си успяла да ги съчетаеш, и си ги превърнала в чудесна украса за дома! Обичам лятото, но се радвам на всеки сезон, защото сезоните са като хората - всеки носи своето очарование! Прекрасен ден! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти , Дани! Моя любим сезон е... пролетта , когато всичко оживява наново.... Но.... и есента е чаровна със своите златни багри! Тя за мен е.... само преходен сезон към зимата, защото температурите спадат драстично! А.... зимата е чаровна с всички традиции и коледната украса!
   Всеки сезон си има чара и.... добре , че е така за да е разнообразно!
   Прегръщам те силно и ти желая една много щастлива есен! Нека всички твои желания се сбъднат!

   Изтриване
 2. Бени, честита есен, Слънчице! Толкова топла и уютна и красива есен е при теб! Какви сладки царевички, тиквички и декорации! Всичко е много красиво! Обожавам есента, най-красивите цветове са през нея! Прегръщам те!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ти, Слънчице! Радвам се , че съм те пренесла в вълшебството на есента! И аз с нетърпение очаквам да се обагрят горичките и да са като китно килимче!!!Нека тази есен ти донесе много приятни моменти , моменти на любов и щастие! Целувки!

  ОтговорИзтриване
 4. Много красива декорацияя си направила, Бени!
  Страхотно е, че има и такъв богат избор на тиквички, царевички, наистина съм впечатлена от миниатюрните им размери!
  Ти си намерила много оригинален начин за декорация!
  Обичам всеки сезон с всичките му нюанси, във всеки от тях може да се намери очарование, зависи от това как възприемаш чашата...
  ПРегръдки и много усмивки ти желая, наезависимо дали има мъгли и дъжд или слънце....

  ОтговорИзтриване
 5. Големи красоти,Бени! Много свежо и идейно си украсила! Да ти е честита новата премянка на дома!

  ОтговорИзтриване
 6. Много ти е красива есенната декорация, Бени!
  При нас есента нагази вече смело с двата крака и днес дори успях да се прибера вкъщи мокра от ботуши до уши :-)
  Слънчева есенна седмица ти пожелавам :-)!
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 7. Бени, а тук е почти лято, с летни температури през деня. Чудесна украса!Много модерни са на Запад всякакъв вид венци за входните врати!Невероятно съчетание,много цветове, усет и настроение си създала за дома!А стихотворението е страхотно!Приеми все още слънчеви прегръдки от България!

  ОтговорИзтриване
 8. Бени, тук есента нахлу и после пак се скри....през деня е доста топло, но вечерите и зараните са студенички, та се радваме на "циганско лято". Но украсата ти поздравява есента и кара хората да се усмихват и радват! Забавлявах се с разказа за совата, то и аз май доста съм подвластна на подобни суеверия, та бих реагирала като теб... А сега стягам багажа и се отправям на запад от София, към Алпите, където май вали и есента се е нанесла трайно...после като се върна и тук ще властва вероятно. Но пък ме дари с настроение, благодаря и слънчева седмица в душите и сърцата пожелавам!

  ОтговорИзтриване
 9. Бени, чудесно есенно настроение създава твоята украса! С голям усет си съчетала всичко, за да създадеш тази красота!
  Сърдечни поздрави!

  ОтговорИзтриване
 10. Честита есен, Албена! Но при нас е още лято, слънцето си пече, небето е синьо, топло е.
  Прекрасна декорация, която носи хубаво и закачливо настроение! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 11. Ех, Албенче,
  отново е цветно и красиво при теб!
  Чудесна декорация, макар тук още да си мислим, че е лято;)
  Хубава есен ти желая!
  А совата е прекрасна!
  Стихчето също!

  ОтговорИзтриване
 12. Много колоритна декорация!
  Ще топли в студените есенни дни (въпреки, че сега при нас е над 30 градуса, но няма да е така дълго).

  Поздрави и пожелания за хубав ден :)

  ОтговорИзтриване
 13. Благодаря ви на всички от сърце за позитивните и красиви редове , които ми подарихте и с които ме направихте много щастлива! Целувки за всички вас и... пожелание за една... незабравимо щастлива и красива есен!!!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...