четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Пролетно настроение...Хеййййййййййййй.... слаки приятелчета, здравейте!!! Отдавна не съм се появявала тук,.... затова реших..., че е крайно време да се появя и да ви подаря малко цветна пролет!!!
Ехххххххххх..... тази пролет..., колко много я очаквам!!! Зимата ми се стори ... невероятно дълга, студена и сива!!!
Искам пролет, ... искам цветя, ... искам .... птича песен и.... да наблюдавам как всичко отново разцъфтява и оживява, нямам търпение вече!!!
Днес.... ще споделя с вас, някои от моите любими снимки, които направих миналата година на панаира на цветята в Цюрих!!!

 Имаше..... невероятно красиво аранжирани цветя!!! Много ме впечатли тази орхидея!!! И.... веднага ми мина през ума..... "само едно цветенце....., а толкова красота"!Понякога семплите неща са по-красиви от претрупаните,... стига да са поднесени с естетически вкус и усет!!!

Естествено .... не пропуснах да снимам и розите..... те са моята слабост! Очаквам с нетърпение и времето, когато на моята тераска розите отново ще нацъфтят! Тогава.... се чувствувам като в райска градинка!


Едно красиво стихче от блога на Стела, .... което много ме впечатли:

Подари ми бяла роза с капчици роса ...
като тази във градината
до старата лоза .
Помниш ли , до нея спирахме
в радост и тъга ...
Тази роза белоснежна
искам аз сега .
Как не мога да забравя всеки чуден цвят,
но от тази роза бяла
нося обич с аромат...
Подари ми бяла роза ...друга ще е тя,
по друг начин ще докосне
моята душа ...
Със ръка ще я погаля , ще се наведа
и ще вдъхна аромата
с капчици роса .
 http://stela50.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/06/18/podari-mi-biala-roza.767622

В сайта на Една жена прочетох легенда, която разказва как прекрасната Венера, докато се наслаждавала на любовни игри, изпуснала обувката си. и обувката на богинята се превърнала във възхитително цвете, символ на сексуалността й. цветето е орхидея. на орхидеята и до ден днешен приписват вълшебни свойства, а от листата и семената й приготвят любовни еликсири. има и приказка за орхидеите, в която се казва, че имало едно време една невероятно красива богиня. тя отишла при хората да ги научи на доброта и взаимно разбирателство. но била прогонена от хората в гората. на мястото, където нощувала в гората, тя оставила нежно було. което вятърът отнесъл, а на земята и по дърветата израснали нежни, ароматни цветя, подобни на веещи се воали, с прекрасни чашки и неземно красиви цветове. може би точно така са се родили орхидеите. а има и друга легенда, в която орхидеята е момък, увлечен по една от девойките, придружаващи бог Дионисий. момъкът толкова силно пожелал девойката, че не се посвенил да й посегне. девойката успяла да се отскубне и да избяга, а бог Дионисий, като разбрал, свикал зверовете и ги пратил да погубят момъка. но нещо в него се събудило, май била зараждащата се мъжка солидарност, и го съжалил. превърнал го в красиво цвете. чието име знаем. Орхидея! Това беше.... всичко от мен за днес! Разделям се с вас,.... с пожелание за много пролетно настроение, много пролетни усмивки и.... много пролет в душите ви! Прегръдки!
8 коментара:

 1. Бени,както всеки път наля пролетно настроение на всички!Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване
 2. Бени, благодаря за пролетното настроение!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Бени,липсваше! Благодаря ти за истинската цветна феерия и пролетното настроение,което породи с тези изящни цветя и цветове!Прегръдка!

  ОтговорИзтриване
 4. Бени, толкова хубав пост!! Наистина се насладих и от красивите цветя и от прекрасните снимки, а легендите ... те просто ме омаяха!! Пролетно настроение, та то лъха от всяка дума, от всяко цветче!! Невероятна си миличка! Толкова романтика и изящество!! Целувки и прекрасна вечер!!

  ОтговорИзтриване
 5. Албенче, къде се загуби! Как ми липсваха твоите цветни публикации - просто внасяш пролетен полъх и при нас, които пак сме затрупани със сняг :(
  Супер ми писна от зимата за пореден път! Искам по-скоро и аз да усетя аромата на розите...
  Голяма прегръдка от мен!

  ОтговорИзтриване
 6. Бени, както винаги носиш прекрасно настроение. Толкова красива и цветна публикация, аромата се усеща дори... Благодаря ти, миличка, целувки!

  ОтговорИзтриване
 7. whoah this weblog is wonderful i love reading your posts.
  Keep up the good work! You realize, a lot of individuals are searching round for this information, you
  can help them greatly.
  Feel free to visit my webpage :: visit the official web site

  ОтговорИзтриване
 8. Прелестни снимки!
  Страхотно цветно настроение ми създаде, Бени!
  Весел празник!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...