петък, 23 декември 2011 г.

Пеперудената палата, Майнау

Хеййййййй.......приятелчета, здравейте!!!

Знам , че....сме в навечерието на прекрасна Коледа, но.....толкова  много коледни публикации направих напоследък, че.....днес  .... реших да ви поразходя!!! Какво ще кажете???
Много съм впечатлена от посещението на екзотичната зала с пеперудите, на остров Майнау, в Германия!!! Това беше невероятно изживяване!!! Чудех се....как толкова много красота може да е събрана в една палата, в едно толкова малко местенце!!!


Още с влизането в залата ни посрещнаха малки птиченца, които летяха свободно и....невинно и... апетитно си кълвяха зрънца !




Толкова много екзотична разстителност имаше , че се чувствувахме ....като в Джунгла....!
От всякъде се усмихваха приветливо красиви орхидеи и....много други екзотични видове, които видях за пръв път!!!
Беше топличко, задушно и... въздуха имаше голям процент на влажност!!!Винаги обектива на камерата се изпотяваше и....беше много трудно да се правят снимки!!!






Ходили сме и други път на изложби на пеперуди, но..... тази беше по-различна от другите! Най-много преобладаваше този вид пеперудки!





Имаше невероятно много видове , ...някои от тях бяха огромни, колкото малки птици! Беше много фасциниращо!!! Тавана беше покрит целия с много финна мрежа и.... пеперудките бяха накацали на него! ... Изглеждаше като шарено килимче!
Тази пеперуда много ме впечатли! Беше много голяма и имаше форма на хвърчило!!! Никога не бях виждала такава!!!

Винаги съм обичала много пеперудите .... Те са символ на волност и красота! Олицетворение на свободата!!! 
Може би ...тук е място за моята любима Притча...
Урокът на пеперудата !!!

Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка. На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило. През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне. И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети. Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива. Понякога именно усилието ни е необходимо в живота. Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим. Аз молих за сила ..., а животът ми даде трудности, за да ме направи силен. Аз молих за мъдрост..., а животът ми даде проблеми за разрешаване. Аз молих за богатство..., а животът ми даде ум и силно тяло, за да мога да работя. Аз молих да мога да летя..., а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам. Аз молих за любов..., а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си. Аз молих за блага..., а животът ми даде възможности. Не получих нищо от това, за което молих... Но получих всичко, което ми е нужно Нека отворим сърцата си и да помогнем, а уроците всеки си ги получава сам!















В палатата навсякъде имаше много красиви водопадчета , които още по-силно подчертаваха екзотичната красота!!!
В някои от езерцата плуваха безгрижно...златни рибки и други видове!!!




Толкова интересно беше, тъй като... пеперудите летяха навсякъде около нас,... кацаха по нас, .... без да се страхуват от нищо....




Имаше навякъде хранилки за тях, .... много красиви, ... в които бяха поставени различни плодове и зеленчуци! Пеперудките се бяха буквално залепили за плодовете и.... беше много интересно да ги наблюдаваме как се хранят!!!




Тази пеперуда много ми хареса, затова реших да и направя портрет, но... тя все не искаше да се обърне към мен! Явно.... не и симпатизирах много...???



Я.... да видя , кой ме гледа тук - право в очите???










Това кътче, беше отрупано с орхидеи! От хубава...по-хубава...







Прекрасно съчетание на цветовете!!!
Всяка една по отделно беше много красива и уникална по своята същност!!!












Пълна екзотика....пеперудки, орхидеи , водопади.....






На една от тези пеперудки и беше скъсано крилцето, но.... въпреки това изглеждаше много красива , грациозна и щастлива!!!





Много пъти се опитвах да снимам тази бяла пеперуда, но....всичките ми опити бяха безуспешни!!!










Не знам дали вие сте виждали такъв цвят , но....аз не бях виждала и...много ми хареса!


Дори....успях и да снимам една красавица, .... докато му се любуваше.....





А......ето го пак нашето сладурче, от ... началото....



Толкова красиво пасион цвете.....не бях виждала....




Много красива Арка!!!

По всички клонки перпеляха  и кацаха пеперудки.....Наподобяваха ми на малки любопитни дечица, които искат всичко да знаят!!!





И....този екземпляр беше огромен!!!Имах чувството,....че носи скиорски очила!!!




И тези цветенца изглеждаха вълшебно....





Красиво посещение.....




Въпреки , че имаше много посетители,...пеперудките се забавляваха чудесно! Нищо не ги притесняваше!!!!Това е.....любов!!!












Надявам се,..... да ви е харесала и на вас разходката в пеперудената палата, ... така , както и на мен ми хареса!!!
И..... сега се разделям с Вас,... с пожелание за пожелание за една хармонична и много щастлива Коледа за всички вас!
Нека.... и Новата година е много различна - ...... да е най-хубавата от всички години до сега!

Прегръщам ви и.....ви пожелавам весели Празници!


За раздяла в поздравявам с ......това видео:

Byeeeeee....byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!



22 коментара:

  1. Албена, разкошен пост, много красиви снимки! Орхидеи, птички и пеперуди. Много вълнуващо преживяване!Благодаря ти за споделената красота!
    Весела Коледа! Щастие и усмивки за цялото семейство:)))

    ОтговорИзтриване
  2. БЕНИ, БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА УНИКАЛНО КРАСИВАТА РАЗХОДКА КОЯТО НИ НАПРАВИ С ТВОЯТ ПОСТ!
    Толкова ме зареди с красота, че ще ме държи няколко дни.А как обичам само цветя и пеперуди ,птички ...ти ми ги подари с публикацията си.
    За теб и твоето семейство ,весели празници и щастливо посрещане на Коледа.
    Прегръщам те силно мила моя!

    ОтговорИзтриване
  3. Цвети, благодаря ти за прекрасните думи! И аз много обичам екзотичните неща!!! Радвам се , че са ти харесали снимките! Ние отидохме през октомври в Германия , на острова на цветята и....много видове бяха вече преминали, но....въпреки всичко беше невероятно свежо и красиво! Палатата с пеперудките наистина много ме впечатли!
    Желая ти море от щастие - по Коледните празници! Бъди много щастлива! Прегръщам те сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, радвам се , че съм те заредила с моите пеперудки и орхидеи! С такова нетърпение чекам пролетта, за да се радвам с пълна сила на всичко цъфтящо, на прекрасните птичи песни, на пеперудките..... През пролетта пак ще отскочим до Германия, до острова на цветята, ...за да разгледаме всичките лалета и красоти , които предлага острова!
    Нека тази Коледа бъде много щастлива за теб и твоето семейство и сърцата ви да преливат от любов и щастие! Весели коледни празници и....много целувки от мен!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Албена, много красиви и интересни снимки, голяма красота!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти , Мариянче!Ще направя публикация и за самия остров и се надявам и тя да ти хареса!
    Желая ти много настроение на Коледа! И както се казва, че.....Коледната нощ носи чудеса, ....нека така ..Коледа ти донесе реализация на всички мечти и огромна кошница , пълна с щастие и здраве! Прегръщам те силно и ти желая весели коледни празници!

    ОтговорИзтриване
  7. Пеперуди, накацали върху парче сладък портокал - изключително мила гледка! Красиви снимки си направила, Бени, а между тях и история, пълна с мъдрост!
    Хубав празничен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Дени , благодаря ти от сърце! Толкова се вълнувам за днешната Бъдни вечер! Направили сме си списък за Менюто и....от раничко ще започнем да приготвяме ястията!
    Пожелавам ти от цялото си сърце- много обич, любов ,радост, топлина , доверие и разбирателство да изпълват твоя дом и твоето семейсто! Бъдете здрави и нека усмивката да бъде пътеводната звездичка в тези светли дни......!!!!!!!
    Прегръщам те и....Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Бени,каква е тази красота-преливам от щастие с тези снимки ,които си направила.Обичам всичко това,защото ме дарява с настроение и позитивизъм.Благодаря ти,мила!
    Пожелавам ти най-красивата и прекрасна Коледа за теб и семейството ти-здраве,защото е най-важното нещо в живота ни,мнооого любов и сбъднати мечти!
    Прегръдки-целувам те!

    ОтговорИзтриване
  10. Хеййййй....Живе! Явно и ти си романтична натура , като мен, и обичаш екзотичните неща! Радвам се , че са ти харесали пеперудките и орхидейките!
    Желая ти много настроение в тази прекрасна Бъдни вечер и.....една вълшебна , красива, бяла и незабравима Коледа! Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  11. Албена, благодаря ти за прекрасната разходка! Невероятни снимки и изживявания! Прекрасно е, че ги сподели!
    Весела Коледа и много щастливи мигове!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасна разходка!
    Благодаря за споделената красота и настроение!

    Тиха и свята Коледна нощ!

    ОтговорИзтриване
  13. Напълни ми душата с тези прекрасни снимки!
    Много екзотично и много красиво!

    С пожелание за весели празници :)

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасни снимки! Миличка, Весели празници и от мен! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
    ЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!

    ОтговорИзтриване
  16. Честита Коледа! Здраве и късмет в дома ти! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Албенче,честита Коледа!
    Мир,любов,топлина и надежда да донесе на дома ви!
    Благодаря за тази прекрасна разходка,запечатала си с обектива невероятна красота!Насладиха ми се очите на всяко едно цвете и пеперудка!Колекцията от орхидеи е повече от впечатляваща!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ви-
    Кенди,
    Зиче,
    Траянче,
    Федорче,
    Шаренийче,
    Живе,
    Дени,
    Марианче и
    Цвети ... за прекрасните думи!
    Много , много , много се радвам , че съм между вас!При вас ми е винаги топличко, защото намирам много благородсвто и прекрасни сърца, чудесни кулинарни творения и......много красота!!!Благодаря ви още веднъж ,...за чудесните коментари и пожелания!
    Надявам се, че при всички вас, Коледната нощ е донесла много чудеса и всички ваши мечти ще се реализират!
    Нека Новата година е много специална за вас, да е една от най-щастливите ви години , изпълнена с много здраве, любов, хармония и романтика!Обичам ви и....ви желая един наистина прекрасен ден! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  19. Честита Коледа Еликсирче!Нека тя ти донесе много здраве, много щастие, много късмет, много успехи, много любов, много пари и достатъчно свободно време да им се насладиш!
    Желая ти една прекрасна седмица, изпълнена с много предновогодишно настроение и приятни моменти и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря за вълшебната приказна разходка, и Честито Рождество Христово, Албена!
    Сърдечни пожелания за здраве, мир и любов, радост и много щастие.
    Весели, светли и благословени празници, Диана

    ОтговорИзтриване
  21. Честита Коледа Дианче! Желая ти букет от любов, хармония, здраве и....много , много късмет!Нека и тази седмиа да е вълшебна за теб, в очакване на Новата година! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...