петък, 16 декември 2011 г.

Пиле в бекон!




Здравейте кулинарни приятелчета!
Днес.... ще ви предложа една наистина вълшебна рецепта!!! Тази рецепта видях за първи път в Изненадите на Мери Попинз! Стори ми се много интересна и .... реших да я опитам, като я поизмених малко!!! Стана...... невероятно вкусно! Бях наистина много впечатлена от нея!!!


Необходими продукти:

 дълги парчета бекон, достатъчни , за да се застели дъното на кексова форма.
 голямо сварено пиле
400 гр. гъби пачи крак
 60 гр. масло (1/4 пакетче)
Подправки-черен пипер и червен пипер, сол,
розмарин и мерудийка- на ситно нарязани
1 кубче пилешки бульон
 200 гр. пушено сирене или кашкавал
 4-5 кисели краставички





Начин на приготвяне:

Първо пилето се уварява , обезкостява се и се накъсва на парченца!
Форма за кекс се застила с дълги парчета бекон. Краищата му се оставят извън формата, за да се загърне после плънката!.
Леко задушавам гъбите в маслото.
Нарязвам кашкавала или пушеното сиренце на кубченца.






Всички продукти за плънката се размесват хубаво и се добавят подправките.



После се изсипва сместа във формата, като я загръщаме и внимателно притискаме краищата на бекона върху нея!


 Завива се добре с краищата на шунката, ...
докато изглежда така:




Пече се на 200 градуса до приятно зачервяване на бекона. После се обръща в голяма чиния! Това става много лесно и .... запазва безпроблемно красивата форма!



 Може да се комбинира със задушени зеленчуци!
Аз в случая го съчетах с пресни чери доматчета и беше наистина чудесно!!!




Желая Ви добър апетит!
Опитайте непременно!

И.....за раздяла искам да ви поздравя с това видео:

http://player.vimeo.com/video/31241154?autoplay=1

Аз бях много впечатлена от него,....... надявам се и на вас да ви хареса!

Целувки от мен и.....Ви желая незабравими почивни дни!!!!

Byeeeeeeee......byeeeeeeeeeeeee!!!!

9 коментара:

  1. Много ми допада тази идея и в твоето изпълнение, Албена - чудесни снимки, а видеото е страхотно! Сякаш бях там, много впечатляващо, че и омлета им апетитен...
    Благодаря ти,
    и за разказа за елхата, също -
    сърдечни поздрави и много усмихнат уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Дианче, благодаря ти за милите думи! Когато видях за първи път рецептата, подходих с доста недоверие към нея, тъй като си мислех, че като извадя всичко от кейк формата , ще се разпадне, но.....с голямо учудване установих, че....формата се запазва , без всякакви проблеми и....изглежда чудесно!
    Аз също съм много впечатлена от видеото и....си задавам въпроса,....колко сила, воля, кондиция и....страст трябва да има човек, за да се реши на това! ....особено...., когато мина по въжето без всякакви предпазни въжета???
    Желая ти един романтичен , и изпълнен с прекрасни мигове Уикенд и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ефектна рецепта! Прекрасно представяне и изглежда много вкусно! Поздрави, Албена и хубав, усмихнат уикенд!!!:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти , Цвети! Опитай я непременно! Ще ти хареса! Става невероятно вкусно!
    Сърдечно те прегръщам и ти желая много настроение през почивните дни!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Нямам думи,красота,изящество и много ефектно!Ще се пробва по празниците непременно!А за видеото-ОМГ,аз съм малко страхлива и го гледах отдалече,"да не би да падна от толкова високо" хахаха,но наистина е страхотно! Желая ти весели празници!

    ОтговорИзтриване
  6. Таня Ханъмова17 декември 2011 г., 10:29

    Красиво и вкусно.Ще си "открадна" рецептата ти за празниците и ще изненадам моите гости с нея!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Пете, благодаря ти за прекрасните думи! Наистина го пробвай по празниците! Ако нямаш гъбки пачи крак, ги замени с печурки или манатарки!
    Пете,....ако трябва и аз да се катеря, както тези момчета от видеото ....и на мен ще ми падне сърцето в гащите, но.....така като ги гледам отстрани им се възхищавам на волята и смелостта! Желая ти много щастливи почивни дни и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  8. Таня, изненадата ще бъде много приятна! Ще чакам с нетърпение да кажеш как е станало!
    Приятен Уикенд и...прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Бени,направих пилето в бекон,стана страхотно на външен вид,ще го ядем довечера и се надявам да се хареса на всички!Щастлива и весела Нова Година!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...