четвъртък, 1 декември 2011 г.

Щрудел с ванилов крем, бишкоти и плодове!

Здравейте сладки приятелчета!
Днес ....ще ви почерпя с моя щрудел с плодове!!!
Надявам се ....да ви хареса!!!


Необходими продукти:

За ваниловия крем:
2 децилитра мляко
2 децилитра течна сметана
1 ванилиева пръчка (от която се изстъргват семките )
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици Maizena (може да я заместите с Нишесте)
1 яйце
50 гр. масло, разтопено и после охладено
1 пакет кори за щтрудел- 120 гр.
300 гр. смесени плодове- малини, касис, къпини, боровинки.....
100 гр. Бишкоти
пудра захар- за поръсване отгоре!!!


Начин на приготвяне:

Прибавяте в тенджера - млякото , сметаната , семките от ванилията, захарта, маицената и яйцето и.....всичко  се обърква добре! После поставяте тенджерата на котлона и   на средна температура го оставяте да се затопли, почти докато заври, но....без да завира!
Сваляте тенджерата от котлона , след което продължите да разбърквате още 2 минути!

После се изсипва сместа през сито в други съд и се оставя да се охлади!


 С  50те гр. масло, което сте разтопили предварително - се мажат постоянно корите!


Корите внимателно се разделят една по една!
2 кори се намазват добре с масло , и се застъпват една с друга до половината, така че да се получи правоъгълник!
Върху тези кори се нареждат най-отдолу бишкотите, върху тях се изсипва ваниловия крем , а най-отгоре се слагат плодовете, които потъват в крема!
Първо се загъва сместа с дългата страна на корите, а после и  късата страна се загъва грижливо!
Корите се намазват и отвън с масло!
С останалите кори се завива по същия начин добре, като непрекъснато се маже с масло!



Пече се 10 минути на 230 градуса, в предварително загрята фурна, в долната половина! От време на време се изважда и отново се маже с масло , за да не е сух!


Като се опече щрудела, ... се изважда и се оставя да изстине, а....после се поръсва с пудра захар!!!








Аз го направих на такава форма, но....вие може да го направите и на двойно по тънко руло, в което да наредите първо ред бишкоти, после крем, после плодове!
После отново отгоре бишкоти , крем и плодове ....и при този вариант става също много хубав!
Щрудела става по тънък, но....за сметка на това по висок, защото бишкотите са на два реда!!!





Много е важно плодовете да са сладки! Изплзувайте пресни плодове, а не замразени, защото замразените плодове са по-кисели после като се размразят!
Ако пък използувате замразени плодове- то първо ги поръсете със захар, и ги оставете да престоят с нея, за да я поемат и да са по-сладки!




Това беше моя щрудел!
Надявам се .... да сте се забавлявали добре  с моята рецептичка!
Опитайте непременно и вие!!!
Добър апетит!!!

6 коментара:

  1. Страхотен щрудел!!!:-))) И така с ваниловия крем и плодовете, много ми хареса, със сигурност е бил изключително вкусен!:-))) Поздравления за рецептата, Бени!
    Прегръдки и хубава неделя от мен!:-))

    ОтговорИзтриване
  2. О, тази рецепта ме изкуши! Почитател съм на сладкишите с крем и непременно ще я опитам. Поздрави и хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Щруделът ти е невероятен,както и снимките-неустоими!Много обичам такива креместо-плодови десерти!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен щрудел!Комбинацията с крем, плодове, бишкоти изглежда много, много вкусна! Чудя се дали ще се получи добре с българските кори за баница, защото май не съм срещала кори за щрудел, но май докато не опитам няма да разбера :) Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Сладки кулинарни приятелчета! Благодаря ви за топлите думи! Много сте милички и....затова ви прегръщам много силно!!!
    Опитайте непременно рецептичката! Става много хубав!Само трябва да внимавате плодчетата да са сладки!
    Би трябвало да става добре и с български кори! Тук при нас се продават специални кори за щрудел, които са по-малко на брой и по големички на размер!
    Пращам ви безбройни целувки и ви пожелавам една вълшебна и незабравима вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Чак сега прочетох тази рецепта, уникална е!комбинацията на крем , кори и плодове е неустоима!Поздравления!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...