четвъртък, 15 декември 2011 г.

Елхата на Сваровски!

 Хейййййй...., хеййййййй...... сладки кулинарни приятелчета!
Позволете ми..... само днес , да ви публикувам нещо , което не е сързано с моята кухня,... нещо много , много красиво, което ме впечатли и... направих тези снимки за вас! 
Това е Елхата, в Цюрих на гарата , която цялата е отрупана с кристали на Сваровски! Позволих си .... да ви я снимам и.... да ви я покажа и отблизо! Надявам се наистина да ви хареса! Исках непременно - да я споделя с вас!
Когато се приближих до елхичката.... видях , че..... това са стотици кристалчета, под най-различни форми, които бяха много финно изработени!

Отдолу,.... цялата елхичка беше оградена със стъкло,.... за да се предотвратят всякакви видове кражби и посегателства! Въпреки , че Швейцария се слави с много малък процент на кражби и криминалност, .... и тук..... както всяко стадо .... си има по някоя черна овца!!!
Зад стъклото , имаше наредени кътчета, които излагаха изящно направените кристални творения! Беше наистина....прекрасно аранжирано всичко!


И ето още веднъж - елхата в цял ръст, този път от друга переспектива!

Елхата изглеждаше като истинска принцеса.... окичена с хиляди бижута !


Имаше ..... такова разнообразие от фигурки, че.... колкото и да гледш...... пак не можеш да обхванеш всичката тази красота с един човешки поглед....
Във всяко кристалче се отразяваха светлините от гарата и така се получаваха вълшебни сияния и цветове!

Тези звънченца и тази снежинка много ми харесаха ! Бяха толкова нежни и красиви.....

Прекрасна беше и колекцията от зелени кристални елхички ! Създаваха чудесно коледно настроение!!!
Имаше и колекция от кристални животни - слончета, кози , зебри, .... които бяха чудесно изработени!
В основата на елхата бяха поставени огромни , прекрасно шлифовани кристали , които привличаха погледите на посетителите с прекрасните си цветни отражения!
 

Клонките на елхичката изглеждаха .... все едно са покрити с бял снежец! .......Не мога да си обясня.... от къде са намерили и докарали толкова огромна елха! Наистина изглеждаше като исполинска царица ....

Интересното беше.....че на всяко кристалче отгоре - беше написана годината, когато е произведено!

Хеййййййй.... , хеййййй....приятелчета! Надявам се ...да  сте се позабалявали поне мъничко с елхичката на Сваровски! Извинявам ви се.....,че .... снимките не са с голямо качество, но......толкова успях в бързотията!

Това е....за днес от мен!
Разделям се с вас,.....с пожеланието за много веселие и приятни емоции тази вечер и...ви прегръщам всички!Byeeeeeeeeee........byeeeeeeeeeeeee!!!!

19 коментара:

 1. Уникална елха истинско удоволствие беше да разгледам снимките!Пък какво ли е да се види на живо?
  Благодаря за споделената красота!

  ОтговорИзтриване
 2. Албенче, най - благородно ти завиждам ,че си видяла на живо тази красота ! А снимките ти са много красиви ! Елхата е вълшебна !
  Топла вечер и прегръдки !

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотна е Бени!!! :) Направо ме зареди с енергията на кристалите! Невероятно усещане! Благодаря ти ,че го сподели с нас! :))) Прегръдка! Ида

  ОтговорИзтриване
 4. Мирче, от много години все чувам , че украсяват такава елха в гарата, но....тази година- за 1 път я видях! Наистиа е уникална! аз никога не съм си представяла , че има толкова огромна елха! А....и украсена е.....като истинска принцеска! Прегръдки и ти желая една прекрасна вечер!

  ОтговорИзтриване
 5. Ване, благодаря ти за миличките думи!Хайде хващай самолетчето и ми ела на гости! Ще я видиш на живо! Навсякъде тук е украсено приказно за Коледа! Като...във вълшебна приказка е!
  Желая ти много настроение тази вечер и те прегръщам сърдечно!

  ОтговорИзтриване
 6. Иди,.....радвам се , че съм те докоснала с енергията на кристалите! Наистина са вълшебни! Много бързах и....не можах да направя оптимални снимки, но.....догодина ще направя по-хубави!Прегръщам те и ти желая една незабравима четвъртъчна вечер!

  ОтговорИзтриване
 7. Бени, такава красота такива хубави снимки си направила БРАВО на тебе.Благодаря ти ,че ни пренесе в приказният свят.
  Много беше хубаво ,утре пак ще влезна да се полюбувам:))
  Целувки!

  ОтговорИзтриване
 8. Зиче,....радвам се , че ти е харесала Сваровската елхичка! Тя е наистина невероятно огромна и.....колкото огромна, толкова и хубава!!! Заповядай и утре да я разгледаш! Винаги си добре дошла и твоето присъствие е удоволствие за мен!
  Пожелавам ти една вълшебна и красива вечер и ...ти изпращам много целувки!!!

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря за споделянето! Внушителна е дори и на снимка. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 10. Кате, тя е наистина невероятно внушителна на живо! Радвам се, че те е впечатлила и ти пожелавам и ти да я видиш един ден на живо! Наистина е много красива!
  Прегръщам те и ти желая един прекрасен и успешен, усмихнат петък!!!

  ОтговорИзтриване
 11. Тази елха наистина впечатлява и с размерите си, и с блясъка, и с декорацията. Извисява се като готическа катедрала над множеството от хора. Много красиви снимки си направила, Албенка!
  Поздрави и хубави почивни дни!

  ОтговорИзтриване
 12. НЕВЕРОЯТНА КРАСОТА
  Албена от сърце съм благодарна за тази публикация,за снимките ти,за разказа ти ,за настроението
  за това ,че благодарение на теб видях тази красота
  приятни сънища мила и много прегръдки

  ОтговорИзтриване
 13. Голяма красота, много коледно настроение създаде в мен!
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 14. Дени, Мири, Мариянче,.....сърдечно ви благодаря за милите коментари! От сърце се радвам , че съм ви докоснала с елхичката на Сваровски! Днес ще направя в другия ми блог, публикация за една също толкова огромна елха , в един търговски център , близичко до Цюрих! Надявам се и тя да ви хареса!!!
  От мен топли прегръдки и...пожелание за много храмонични и щастливи почивни дни! Целувки!

  ОтговорИзтриване
 15. Албена,напротив,на мен снимките много ми харесват!Аз,разбира се,не съм професионално компетентна,но пък с огромно удоволствие и възхищение ги разгледах и ти благодаря,че ги сподели с нас!
  Елхата е феноменална!
  Подобни стъклени звездички имаме и ние,а от всички показани фаворит са ми камбанките,страаашно сладурски!
  Блазе ти,че имаш възможност да живееш там и да виждаш всичко това!

  Сърдечен поздрав!

  ОтговорИзтриване
 16. Много, много е красива! Благодаря ти, Бени, че я сподели с нас!

  ОтговорИзтриване
 17. Благодаря за споделената красота! Истинско удоволствие е , когато нещо ти хареса да го споделиш ако можеш с целият свят! По същият начин, с кристали Сваровски са украсени витрините на Harrods в Лондон. Когато ги видях онемях от неземната красота!
  Бъдете щастливи!

  ОтговорИзтриване
 18. Красиво е!
  Благодаря за споделеното!
  :)

  ОтговорИзтриване
 19. Елексирче,....и на мен са ми фаворити камбанките! Много са нежни и красиви! Може би,....до Нова година ще си купя от тях и ....за моята елхичка,.....стига да не са ужасно скъпи...!!!
  Аз имам публикация и с друга огромна , пак толкова красива елхичка, но е в другия ми блог! Тези дни искам да събера двата блога в 1 , за да не се раздвоявам! Стискай ми палци! Дано успея!!!
  Прегръдки от мен и ти желая една вълшебна събота!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...