понеделник, 19 декември 2011 г.

Коледа е навсякъде около нас!


 Хейййййййй.......сладички приятелчета!!!!
Ето ме и мен! Тези 2 дни се.... поизгубих малко , в .... бурна подготовка за Коледа! 
Много съм щастлива, тъй като през почивните дни..... успехме с моята половинка да направим сладките и.... си купихме елхичка, .... която също успяхме да украсим снощи! Искам да споделя моите радости с вас,..... затова ще ви покажа някои снимчици,.... с резултатите от моите коледни сладки, а.... от утре ще публикувам по отделно рецептите за всеки един вид!!!!


Така изглеждат сладките ни! Успяхме да направим 7 различни вида! Станаха много , много вкусни! Много работа беше, но..... беше приятно и.... си заслужаваше! Удоволствието беше голямо! Цялата къща ароматно ухаеше на Коледа!!!










Имаше видове, които опитах за първи път и..... бях много приятно изненадана!!!!





 Някои от тях, сложих в кутии, ... за да се задържат мекички, но.... за колко дълго ли? Децата ги нападнаха веднага!


 В .....събота решихме , че е време да си купим елхичка! 
... Обикновено го правим много по-раничко, но..... този път пуснаха доста по-късно дръвчета!
И..... така, както винаги, моя мъж отиде сам да избере елхата , а аз и дечицата го чакахме с нетърпение, за да видим изненадата!
Когато си дойде,.... носеше огромно дърво , увито в мрежа! Аз много , много се зарадвах, .... само малко се притесних, дали ще може да стои изправено, или.... ще се наложи да му режем върха, заради тавана.... Но..... това не беше проблем ,..... като го изправихме- дървото беше точно до тавана! 
Нагласихме го в поставката и...... започнахме да режим мрежата! Тогава........не можех да спра да се смея...... 
Дървото беше- колкото високо,- .... толкова и широко! Заемна почти цялата стая и... не можехме почти да се разминаваме!
А..... сега ще ви покажа и нашата елхичка,.....този път е украсена само в Скандинавски стил - с сламени играчки и скандинавски  фигурки! Сложихме и лампички и.... тя заприлича на истинска принцеска!!!









А....сега ще ви покажа и някои от сламените играчици от близичко! Страхотна изработка са- много нежни и красиви....







Цялото дърво го окичихме, както не случайно е поговорката - "като коледна елха"!!!






Една елха....., но внася толкова настроение и празничност..... Радвам и се от сърце!





 И.... последно искам да споделя с вас , радостта от .... покупката ми днес! В магазина в който декорирам, от утре започва коледно намаление - 50 процента и.... днес една колежка ме извика и ... ме попита ..., дали искам и аз дядо Мраз??? Като го видях и..... се влюбих в него, и..... ето го сега у нас! Голям чаровник е! Надявам се...... да ме изненада за Коледа с много , много подаръци!
Ето го и .... нашия юнак отблизо! Голям чаровник е!!!






Това беше за днес от мен! Надявам се ..... да са ви харесали моите снимчици и..... да съм успяла да ви създам .... поне малко коледно настроение с тях!
Прегръщам ви силно и..... ви желая една чудесна предколедна седмица , изпълнена с много трепетна и приятна подготовка за празника и много радости!!!

Byeeeeeeeeeee,........byeeeeeeeeeeee!!!

7 коментара:

  1. Страхотна Коледна атмосфера цари у вас ,Бени!От ароматните сладки ,през елхата и интересните играчки по нея ,всичко е много красиво.Дядо Мраз нека ви донесе вълшебни подаръци през Новата година!
    Удоволствие беше да се порадвам на уюта във вашия дом.
    Хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Бени,приказно е....толкова празнично и красиво!Аз също много се радвам на подобни неща.Сладките ти се страхотни-със сигурност и вкусни и ще чакам рецептите.Някои може и да направя...
    Хубав ден ти желая,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Албена,
    Уютно и вдъхновяващо е при теб - всичко е много свежо, празнично и красиво.
    А изобилието от коледни сладки допълва вълшебната картина!
    Благодаря за удоволствието,
    весели и щастливи празници, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви от сърце, Мире, Живе и Дидка! Съжалявам , че съм толкова далечко от вас, ....иначе бих ви почерпила с моите сладки! ...Бих ви поканила на гости .....да видите нашите блещукащи коледни светлинки, гиздавата елхичка, но.....като съм на 2000 км. от България.... е много трудно това!
    Благодаря ви и за чудесните пожелания! Надявам се , че.... за всички ни.....Новата година ще е най-хубавата в живота ни, че ни чакат много приятни приключения, радости и късмет!!!Желая ви го и на вас - от все сърце! Прегръщам ви силно и.....ви желая много приятни, вълшебни мигове днес!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Сладките са чудесни - много ароматни и красиви! Явно вече сте започнали с Голямото коледно печене :-)!
    Историята с размерите на елхата искрено ме разсмя, защото преди да мина на снимката и аз очаквах да видя високо и издължено дърво :-)!
    Сламените играчки са просто уникални! Бях чувала, че са популярни в скандинавските страни, но никога не бях виждала. Много фина изработка наистина, предполагам, че са ръчно правени.
    Поздрави, Албенка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Е, направо ме заплени с цялото това изобилие! Невероятна елхичка си имате! Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Това се казва коледен дух и настроение! Прекрасни сладки, елхата е много красива, а Дядо Мраз с удоволствие бих го приютила и у нас :) Весели празници!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...