сряда, 14 декември 2011 г.

Гъби пачи крак!


Здравейте мили приятелчета!
Сигурно се питате, какво е това?? -Това са наготвени гъбки пачи крак ! Много обичам пачи крак , защото , за мен това са гъби с много интересен мек вкус и се различават много от другите!
Една моя приятелка - Таня Паскалева , ми даде съвет , как да ги сготвя и ..... станаха  невероятно вкусни! Затова искам да ги споделя с Вас!



Необходими продукти:
‎500 гр. гъби пресни пачи крак
3 скилидки чесън пресен
4 стръка копър
200 гр. сметана
3 суп. лъж. зехтин (може и масло)
Подправки:
 естрагон,
копър
черен пипер и сол на вкус .




Как ги приготвих:

Първо изчистих добре гъбите , след което нарязах само  по-едрите на половинки.
Загрявах мазнината в едно по-дълбоко тиганче и добавих гъбите! И така-  на умерен огън около 15 минути.
След това добавих една чаена чаша вода и пак ги оставях да се варят, като от време на време разбърквах.
После сипах  сметаната, а след малко и нарязаните на еднро скалидки чесън.
Тъй като моето сосче се получи доста рядко, ... за да се сгъсти му сложих и 1 лъжичка Маицена!
След като се получих желаната гъстота, изключих котлона и добавих естрагона, копъра, черния пипер и солта.







Ястието се поднася се топло.



Надявам се да ви е харесала рецептата!
Става много бързо , лесно и ефектно!
Опитайте!

И.....преди да се разделя с вас .....искам да ви поздравя с една моя картина,  която много обичам и....която винаги ми стопля сърчицето!


Това е Етъра в Габрово! Много обичам това автентично местенце, в което са събрани голяма част от българските традиции и култура! Винаги , когато се прибираме в България , ....го посещаваме с голямо удоволствие!!!!

Прегръщам ви и.......Byeeeeeeeeeeee...., byeeeeeeeeeeeeee!!!

20 коментара:

  1. Чудесни гъбки , чудесна рецепта , чудесна картина ....Чудесна Албена :) ! Най-искренни комплименти Албенче за тази публикация и за сладкиша с круши и джиджифил !
    Хубав следобед и прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Бени,прекрасни неща сътворяват твоите ръце-страхотна си!Пачи крак гъби и аз обичам.А за картината нямам думи-ти си истински художник-талантлива българка в Швейцария!
    Прекланям се пред таланта ти!!!

    Прегръщам те,мила Бени и ти желая приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта! Предполагам и с заквасена сметана ще стане (другата не ми понася) Габровския край ми е в сърцето, макар че не съм родена, нито живея там. Картината е прекрасна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ахх БЕНИИИ..толкова обичам гъбипък и да са пачи крак ммм...Много ароматни и вкусни.
    Твоята рецепта ми хареса много ,само дето нямам такива в къщи ,че не можах да си набера тази година.
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Уникални снимки Бени!Идва ми да си топна в тиганчето!
    Прегръдки от мен,а за картините си знаеш, мнооого ми харесват!

    ОтговорИзтриване
  6. Хеййййй......сладки кулинарни слънчица! Много , много ви благодаря за вълшебните думи!!!Толкова ме зарадвахте и заредихте положително с коментарите си, че....ми идва да полетя като ракета в пространството на кулинарията и.....да хващам пак тиганите и тенджерите и.....да започвам да готвя....
    Радвам се, че ви е допаднала рецептичката! Кате, сигурна съм , че и със заквасена сметана ще стане добре!!!
    Зиче, тука през цялата година продават пресни гъбки пачи крак и всякакви възможни видове , и.....най -интересното е, че....много пъти като се вгледам и....виждам- че са внос от България...
    Аз много често готвя с гъбки, моите любими гъбки са японските - Pleurotus и Shiitake!!! Следващия път ще наготвя нещо с тях!
    Ване и Живе, радвам се , чи ви харесва моята картина с Етъра! Много ми липсва България и......у нас съм си закачила няколко картини, които съм нарисувала от прекрасните кътчета там!Те...означават много за мен и....поне по няколко пъти на ден се спирам пред тях и...се усмихвам!Винаги ми носят много топлина и ми напомнят за нещо много топло, родно и мило....
    Прегръщам ви много силно всички и.....ви желая от сърце- днешната вечер да е за вас- като букет от красиви преживявания, отрупан с много любов и....романтичен аромат! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, благодаря ти и на теб за вълшебните думи! Яхвай самолета и идвай при мен, за да ти наготвя пачи крак на живо!!!Ще ти ги сготвя много вкусно и....ще ти покажа много от новите ми картини!!!
    Прегръщам те сърдечно и .....ти желая една вълшебна вечер, наситена с много хармония и любов!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз много обичам пачи крак! Винаги ми напомня за детинските години, когато обикаляхме из планинските гори за гъби и после ги приготвяхме в масло :-).
    Картината е много красива, Албенка! Истински адмирации за това твое изключително креативно хоби!

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Вечерни поздрави!
    Няма случайни неща... вчера гледах във фризера пакетчета с пачи крак. До сега у дома най-сполучлив опит е бил с панирани гъбки. Исках с нещо да разнообразя. И ето... Съвсем скоро ще опитам твоята рецепта. И ще се похваля ;)
    Топла и усмихната вечер! :):)

    ОтговорИзтриване
  10. Гледам и преглъщам ,толкова апетитни тия гъбки!А черешката на твоята публикация е картината.Много ми харесва да те посещавам и да се възхищавам всеки път.
    Очаквам новите ти предложения с голямо нетърпение!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Дени, и аз си спомням, като теб, ....как ходех с дядо по полянките и....каква огромна радост беше , когато нямеря някоя гъбка....Прекрасно безгрижно време....
    Радвам се, че ти харесват картините ми! По принцип моето основно хоби е музиката- завършила съм и Музикалната академия в Пловдив с обой,обичам да свиря, да композирам, но....покрай музиката и рисуването ме привлича!Желая ти една вълшебна вечер и....да сънуваш това , което най-много обичаш! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  12. Шаренийче, радвам се, че ще опиташ моята рецептичка и се надявам да ти хареса много, както ми хареса на мен! Много, много вкусно става!Ще чакам с нетърпение,....да ми пишеш какъв е бил резултата!!! Желая ти много , много успех и те прегръщам силно!

    ОтговорИзтриване
  13. Мирче, днес бях в Цюрих и....съм много впечатлена от елхата , покрита с кристалите на Сваровски, която се намира на гарата! Утре ще направя публикация с нея и....се надявам да те изненадам приятно!
    Сърдечни прегръдки от мен и пожелание за един невероятно усмихнат и успешен четвъртък!!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Обичам гъби и в първия момент ми заприлича на гъбена каша/сос/! Супер рецепта, а чакам с нетърпение и снимките с елхата от Цюрих, разбира се съм сигурна, че е на BANHOFSTRASE!!!!Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  15. БЕНИ, пилето в бекон в моя блог излиза а като влезна в твоя ми дава само рецептата с пачият крак ????

    ОтговорИзтриване
  16. И аз имам същия проблем като zi4e ...:(

    ОтговорИзтриване
  17. Здравейте Зиче и Мирче! Не мога да си обясня , защо се получава така! Рецептата за пилето я имам само на чернова, затова не излиза при мен! Много интересно, че при вас излиза! Днес ще я публикувам!
    Понякога стават големи аномалии, и аз не мога да си ги обясня!
    Или.....аз , като още нова...., правя големи поразии! И аз не знам! Ей сега ще я пусна тази пилешка рецепта, за да се оправи проблема! Благодаря ви , че ми казахте! Желая ви много хубав Уикенд и ви прегръщам силно!

    ОтговорИзтриване
  18. Цвети, благодаря ти за прекрасните думи! Вчера пуснах публикация с елхичката, надявам се да ти хареса! Тя е направена в централна гара на Цюрих!!! Наистина е невероятно красива! Желая ти приятни почивни дни! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  19. Интересна рецепта - ще я пробвам. Тези гъби са ми едни от любимите!

    ОтговорИзтриване
  20. Пачия крак е една от любимите ми гъби. Тук може да прочетете още полезна информация за нея:
    http://wizardnote.com/gyba-pachi-krak/

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...