вторник, 13 декември 2011 г.

В терариума и.....моята приятелка.....!!!

Хеййййй,хеййййй.... хейййййй!!!! Сладки приятелчета!
Днес ще ви покажа снимки от един терариум , който посетихме през Уикенда!!!И......така! Решихме , че искаме да разгледаме животни през деня и..... се колебаехме,.... дали да отидем в зоопарка,..... дали в нашия любим дом за изоставени животни или в някой терариум???
В крайна сметка , решихме да е в терариум, тъй като навсякъде е много празнично коледно украсено и....искахме да се полюбуваме и на магазините!!!

Още..... с влизането в терариума видяхме тези сладки мързеливи костенурчета! Толкова бавно се движеха, че.....  все едно гледах кинолента на забавени обороти!






Тази костенурка имаше ..... много интересен поглед! Беше се отпуснала спокойно между 2 дървета и.... все едно чакаше деня да мине по-бързичко....



В съседния терариум до нея , видяхме този юнак! 
Той почти не се различаваше от цвета на интериора в терариума, .... затова не беше лесно да го фокусираме на пръв поглед!!! Той..... изглеждаше много уморен,.... все едно , че се нуждае от отпуска!



Кожата му беше невероятно красива , изпъстрена с много шарчици и фигурки! Жалко , че не можех да го взема в мен, за да го погаля и да му се порадвам! Много обичам да пипам игуани и змии! До скоро имахме абонамент за Зоопарка в Цюрих и.... ходехме през седмица там! Винги , по едно и също време следобяд .... изкарваха различни влечуги от терариумите и.... даваха възможност на посетителите да ги галят, да ги вземат в себе си и да ги опознаят от по-близичко! На пръв поглед , кожата им изглежда мазна, тъй като блести, но..... когато ги пипаш.... се убеждаваш , че е много суха и чиста! Не мога да си обясня, защо мнозинството от хората гледат с отвращение и страх на влечугите, след като те са толкова мили и приятелски настроени!







Когато погледнахме към следващия аквариум, видяхме една игуана, изправена на стената, която очакваше с нетърпение да застанем пред нейния терариум!!!




И...... сега дойде ред - да ви запозная с нашата приятелка!!! Невероятна чаровница!
Така беше укокорила очички и...ни очакваше с много трепет!



Дори......се качи отгоре на другарчето си, .... само и само ..... за да ни привлече вниманието и да ни покаже:
 Ето ме и мен! Аз съм тук!


После се обърна бавно и.....като не ни изпускаше от поглед през цялото време.....тръгна към надписа ....... с цената!




Отиде точно до табелката с цената и....се спря до нея,.....все едно ни казваше:
Ето вижте- няма грешка! Аз съм същата от снимката и.....струвам само 75 франка!


После...... се спря,..... сякаш искаше да разбере.....какво решение сме вземали???
Дали сме  харесали нея и....цялата и програма.....



Може би си мислише...... И те са поредните, които ще ме излъжат и.... няма да ме вземат....
Ако имахме възможност да гледаме домашен любимец, веднага щях да си я купя, но.....с нашите чести пътувания е невъзможно..... Сигурна съм , че който я купи,.... изобщо няма да скучае с нея!








Тези влечуги имаха прекрасно съжителство и....бяха наистина като едно цяло! Много жалко , че ....по късно ще ги изкупят един по един и.... тази взаимност ще изчезне, но..... живота е такъв!
























Нежна прегръдка и.....много сантименталност! Понякога си мисля, че.... трябва да взимаме пример от животните,..... макар че те са само с една сигнална система, а ние с две.....





Толкова хармония и спокойствие цареше в това пространство.... Като че ли времето беше спряло за момент....




Хеййййййй....приятелчета! Това беше за днес от мен и от терариума! Надявам се да са ви харесали снимките и.....най-вече - нашата приятелка и..... да сте се забавлявали добре!!
Тази седмица.... пак ще отидем да я видим!
Все пак се надявам ..... да е извадила късмет и.... да си е намерила добър стопанин до тогава....
Тя го заслужава, защото е наистина една прекрасна и весела игуанка!

И...преди да се разделим искам да ви покажа едно прекрасно видео с една забавна мини-игуанка:





Прегръщам ви  и..........Byeeeeeee.......byeeeeeeeeeeee!!!

6 коментара:

  1. Прекрасни снимки! Много интересно преживяване. Макар че аз бих си избрала зоологическата градина, която в Цюрих е прекрасна!!! Много весело настроение, Албени!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети, радвам се , че са ти харесали снимчиците! Не можаха да станат много добре, тъй като стъклото на терарума беше доста замърсено!
    Ти си права- Зоологическата градина в Цюрих е наистина едно прекрасно местенце, където всеки може да намери спокойствие, удоволствие и вътрешна хармония! Но....ние толкова много ходихме в нея, защото имахме 3 годишен абонамент, че....сега ще направим нов абонамент чак през пролетта - когато се постопли! Иначе... сме се абонирали за вестника на зоопарка и знаем за всяко ново животинче , което се ражда!
    Благодаря ти за пожеланието! Нека и за теб вечерта да е прекрасна!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Бени,благодаря за разходката -сега мога спокойно да си легна....Толкова е приятно ,че може да видя интересни неща от тази страна-благодаря ти мила!
    Приятна вечер -прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, радвам се , че ти е харесала разходчицата ми в Терариума! Пожелавам ти една страхотна вечер и нощ и......да сънуваш моята сладка мини- игуанка! Тя ще ти донесе много, много късмет! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. страхотна разходка,снимките са невероятни,като живи са
    и аз много обичам животни ,няма значение от вида им
    игуаната е много сладка,за първи път като видях на живо,мислих,че кожата им е влажна а като я прегърнах останах изумена
    много увещавах мъжо да си направим снимки ,но накрая момичето му сложи една на гърба и нямаше къде да ходи :))
    благодаря ти много,че ме разходи сред тези красиви животни
    приятни сънища и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Мирче, като отидем в Зоопарка, какви ли не животински видове съм пипала и прегръщала.... Само......май,......крокодил още не съм прегръщала от земноводните! Те са наистина много фасциниращи! На моя мъж приятеля му има в къщи 14 змии и 4 игуани! Като истински терариум е! Дори има и огромен питон, който си гледа свободно като домашен любимец! Змиите също са много чисти и практични животни! Той храни питона - само по веднъж да месец, като му пусне живо гълъбче, пиленце или мишка! Питона има нужда сам да си я хване, после яде- само веднъж в месеца и ....1 път в месеца ходи до тоалетна! Много практично животно!Кожата му е винаги чиста и суха! Той е много кротък! Става любопитен само когато огладнее това е 2-3 дни преди да получи новата плячка!
    Желая ти много красив Уикенд и ....аз те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...