събота, 17 декември 2011 г.

Моите коледни декорации!


Хейййййй...., Хейййййй...... сладки приятелчета!

След като ви показах моята Коледна звездичка, мисля , че...... е време да ви покажа и моята коледна украса, която направих с толкова желание и любов!!!

Първо искам да ви запозная с моя коледен хор! Тези кукли са невероятни! Така са направени, че пеят в унисон, на канон , всички в един глас или солово! Свързани са с функ и ...са просто уникални!
Изпълняват песента "We Wish You A Merry Christmas"!!!
Когато пеят, те и танцуват! Винаги карат човек да се усмихне и да ги  наблюдава с голям интерес!
Интересното е, че може всяка от куклите да се сложи в различен край на стаята и .... колкото и далеко да са една от друга , те се намират по функа и пак пеят в хор!!!



Много са сладки и олицетворяват 3 поколения:
баба , дядо
майка, татко и
две дечица- момченце и момиченце!


Имаме и..... семеиство Снежковци!

Това тука е Снежка тя също е голяма чаровница! Когато се натисне копчето започва да пее и... както я виждате такава малка, .... започва да расте , докато накрая е много висока, както на по-долната снимка!


На тази снимка, Снежка вече се е издължила и е пораснала!!!



А....ето го и нейния мъж Снежко! Той е голям веселяк! Когато го включим , той започва да прави чупки,  да танцува и да върти с ръка снежинките! Голям веселушко е!!!












С него никога не е скучно!Той е нашия екшън герой!!! Вече е доста остарял за снежен човек.... на 9 години е, но....все още е в пълна физическа форма и психически е зареден с много патос!


Това са норвежки кукли,  които много харесах и купих тази година! Облечени са много сладко!











Голяма идилия и топлота строи от тези кукли!
Имам чувството, че....ако бяха живи,  щяха да имат най-добрите сърца на света!

Сега искам да ви покажа украската, която е в коридора!!! В това бамбуково листенце съм събрала много от топчиците ми! Винаги се страхувам , тъй като всеки , който мине покрай него взима топчица и започва да си играе с нея, а....те са толкова финни , нежни и чупливи.... До сега се счупиха две топчици! Надявам се .... до нова година.... да останат поне половината живи...!!!!







Мои любими са.....синята топчица със снежния човек и червената топчица с кончетата!


Прозорчетата сме украсили със мрежа от светещи лампички, с които е много , много романтично!


Снощи снимах част от холчето ни - така изглежда с коледната украска! Моето слънчице , току що си беше извадило китарката , за да ми посвири сладко , сладко!


Сега е ред ..... да ви запозная с нашите светещи селца, които обичаме много, защото със постоянната смяна на цветовете си, създават много красота и уют!
Това е първото селце! На тази снимка  е обагрено в оранжево!


Забележете, на тази снимка това същото селце е в съвсем други нюанси!


Много е интересно, тъй като елхичката отпред се върти!
Въртят се и снежните човечета в ляво!


Хората и фигурките са много красиво направени, а...пързалката е чудесна!


Дойде ред на другото ми селце! ....И то е много забавно! На средата има ледена пързалка и 2 човечета в чашки обикалят и ....се пързалят по леда!!!Къщичките и борчетата са много красиво направени!


Тук е същото селце, но .... вече не в зелен цвят, а.... в лилав!


Това е третото селце - с въртележка, ... на която се въртят кончета!!! И снежния човек е много хубав!


Тук съм свързала двете селца заедно, пред картината ми със слънчогледи! Направила съм ..... цяла община!!!!














С тези играчки съм си украсила вратата на тераската!



А сега.....ще ви изведа малко и..... на моята тераска!!! Първо ....ще ви запозная с моето еленче, което ми е много ценно! Едни много мили и близки наши приятели ни го донесоха от България и ни го подариха за Коледа - преди 2 години! Много си го обичам , първо защото е от много любими хора и второ - .... защото то е пропътувало 2000 километра,....за да дойде до Швейцария!!! Голям хубавец е! Още....не знам дали е мъжко или женско! Нямаме още малки  еленчета.....
Нещо....не мога да спра да се смея! Главата ми ги къдри едни......














Застанало гордо....като български хайдутин! Много е сладко!
Пуф-пафффффффф...!!! Ето го и нашия Експрес! Той също си сменя светлините и предава много настроение!!!


Качвайте се бързо на него! Все още има места за всички ви! Ще си направим чудесно Коледно пътешествие!!!


Няма да забравя да ви покажа и другото ми  еленче -  с шейната!!! Много е красиво! Чакам и.... все се надявам .... дядо Мраз да ме изненада и .... да ми напълни шейната с много подаръци! Може.... да ми сложи и някоя шестица от тотото между тях! Няма да се сърдя!!!


Тук...... еленчето ми май е много объркано - не знае на къде ... напред ли, ...назад ли ...



Увили сме и....бягащи светлинки по парапета на оградката !



И така!
Разходих ви вътре..., разходих ви вън .... на тераската !!!

Надявам се да ви е харесала моята коледна украска и.... да сте се забавлявали добре,.....тъй както аз се забавлявам с нея!

Желая ви един прекрасен Уикенд, изпълнен с много предколедно прекрасно настроение!!!

Byeeeeee....byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

8 коментара:

  1. Бени, всичките ти снимки ме умилиха страшно много, стана ми хем хубаво, хем малко мъчно заради близките ми, които за мен са далеч, за теб са по-близо там in der Schwyz..... Но Коледата трябва да създава единствено и само радост, да има усмивки по лицата. Украсата ти е невероятна, няма нещо, което да не ми хареса, трудно ми е да кажа, кое повече ми харесва: и невероятно красивите стъклени топки (и на мен синята ми е фаворит), семейството Снежковци, пеещото семейство, селцата, еленчето, всичко, всичко...:-)))) Прегръщам те най-сърдечно и ти благодаря за удоволствието и настроението, което ми създаде!
    Весел втори Advent!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, благодаря ти за чудесните думи! Радвам се , че съм те докоснала с новогодишната ми украска! И аз съм далеч от близките си в България, и....аз бих желала , да видят моята украска на живо, но...това е живота! Още повече, че през следващата година ще правим обиколка на Америка, и....няма да имам отпуска, за да се приберем в България!
    Важното е - да имаме любов в душите и да се радваме на всичко , което имаме!А....то не е малко!
    Възхитена съм от твоето блогче! Много топлина и кулинарен усет лъхат от него! Наистина е прекрасно!Видях , че имаш превод на рецептите и на немски! Близко ли си до мен??? Ние живеем почти в Цюрих- на 20 минутки от центъра!!!
    И аз очаквам с голямо нетърпение коледните празници и купуването на елхичката!
    Желая ти ....днешния втори Адвент да е чудесен топъл празник за теб, а....следващата седмица да е като букет от успехи и красиви приятни преживявания!!! Прегръщам те сърдечно и ти благодаря за коментара! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. страхотни снимки,браво мила,висчко в твоят дом ухае на Коледа,благодаря ти ,че ме допусна в твоя свят и ми напълни душата с коледен дух
    блога ти е страхотен,всичко разказваш с такава лекота и увличаш всеки,който чете
    страхотна си
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Мири, радвам се , че съм успяла да те докосна с моята коледна украска! Наистина си украсихме с много любов и от сърце! Обичам празниците, а....и коледните и новогодишните празници са нещо по-друго! Много светли , топли и емоционални празници! С топлите традиции на Бъдни вечер, с Коледната трапеза, с трепета за подаръчните изненади..., с елхичката, с новогодишната заря....
    Желая ти още от сега - през този Уикенд - много коледно настроение! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Мили приятелчета, отдаван се канех да събера 2та си блога в 1 , тъй като много се раздвоявах между тях и....днес успях! Много се радвам! Извинявам се ,....ако съм ви объркала с публикациите си, но..... това е само единичен случай! Повече няма да се повтаря!
    Прегръщам ви силно и ви желая един незабравим и огнен Уикенд!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Албенка, много красиво декориран дом си показала. Наистина си се развихрила с коледната украса - създава невероятно настроение и усещане за топлина и уют!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Дени, благодаря ти! Имаме и още много други украски, но...ако бях снимала всичко.... публикацията щеше да бъде двойно по-дълга, а....тя сега не е малка...!
    Днес.... купихме елхата! Много , много съм щастлива! Утре ще я украсяваме! Мисля този път да я украсим със сламени играчки! До сега ....винаги сме я украсявали с топчици и други фигурки, затова решихме сега да е по-различна!
    Тази вечер направихме и 7 различни вида сладки за Коледа! Станаха прекрасни! Утре ще ги доукрася - с шоколадче и други неща...!
    Желая ти една хубава неделя, а....идната седмица ...да бъде много успешна за теб! Целувки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...