понеделник, 5 декември 2011 г.

Запеканка

Днес ще споделя с вас, един мой експеримент , който наистина  се оказа невероятно вкусен! Направих го .... с наличните продукти , които имах , а..... това бяха:

2 карфиола
4 кремвирша
200 гр.  нарязан на малки кубчета бекон
12 плочки Раклет сирене, а.... вие може да използуват кашкавал за целта!
Подправки- сол,черен пипер, естрагон


 За заливката:

250 гр. Маскарпоне
250 гр. Сметана
4 яйца
сол

Начин на приготвяне:

И така- първо сложих карфиола в една тенджерка , да поври, .... като към водата прибавих 1 лъжица зеленчуков бульон. Хубаво е да поври, но.... трябва да внимавате- да не прекалите с варенето и да стане много мек и разварен! Трябва да е твърд!

В тиганче запържих беконовите кубчета!

Намазах тавичката с масълце и наредих отгоре равномерно- карфиола, бекона и нарязаните на половинки кремвирши!

В отделен съд разбърках продуктите за заливката - Маскарпоне,  сметаната и яйцата и.... се получи такава смес!

С готовата смес, залях всичко в тавичката равномерно, а после поръсих и с подправките- естрагон и черен пипер и малко солчица!


Наредих последователно раклетените плочки! (Аз имах раклет, който беше купен готов - с чушки, с черен пипер и с други добавки)!
За целта може да се използува и кашкавал - ще има същия ефект!






Пекох ястието около 40 минутки на 200 градуса, докато се зачерви леко отгоре!



И изглеждаше ето така.







Всичко беше невероятно сочно и вкусно!



Интересното беше, че....заливката така добре беше проникнала навсякъде, .... дори и дълбоко в карфиола!





Това беше моята рецепта за днес!
Опитайте непременно, сигурна съм , че ще ви хареса много!
Рядко съм яла толкова вкусно нещо!!!

Желая ви една незабравима и прекрасна седмица!!!

8 коментара:

  1. Албенче,с тези щедри продукти изобщо нямам съмнения,че е било разкош!И така изглежда-сочно и безобразно вкусно!Чудесни снимки !Много ме радва факта,че макар и нов блогър,си коригирала настройките за коментиране и си ни спестила досадната проверка с дума,лично аз благодаря за това!

    ОтговорИзтриване
  2. Елексирче, благодаря ти за прекрасните думи!!!Това беше наистина един екперимент , който ще правя вече по-често!
    Радвам се , че съм улеснила така коментарите!
    Вчера седнах, смених си менюто от немски на български, влязох в настройките и се поразходих малко из тях...
    Правя още доста грешчици, но....човек така се учи!!!
    Желая ти една много хармонична и романтична седмица, и...те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  3. БЕНИ, много обичам запеканки а твоята много ми допадна .
    Снимките ти са прекрасни.
    Прегръдки и хубава вечер.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти , Зиче! Беше много импровизирана, но ... стана невероятна вкусна! Радвам се , че ти е харесала! И аз те прегръщам силно и ти желая една вълшебна и незабравима седмица, с много кулинарна творческа енергия и...много наслади!!! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна запеканка , Албенче....изглежда така вкусна :) и вярвам е , ! Умееш да снимаш и да пишеш ! Комплименти от сърце :) ! Хубав и слънчев ден , мила! Голяма прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти , сладко Ване! Радвам се , че ти е харесала запеканката! Днес направих страхотен сладкиш, който също ще публикувам!
    Желая ти един вълшебен и романтичен вторник, пълен с много вълшебни мигове на красота и щастието! Прегръщам те силно!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Бени, прекрасна запеканка!! Аз също обичам импровизации, тогава се получава най-вкусно.:-)))
    Голяма изкусителка си, да знаеш!
    Топли прегръдки от мен и прекрасна и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Мони, благодаря ти от сърце за вълшебните думи! Надявам се и за напред да те изкушавам с моите ястия и....да ти доставям удоволствие с разходките в моята скромна кухничка!!! Целувки!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...