четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Китайската градина в Цюрих


Хеййййй ...... приятелчета!!!
Ето ме и мен отново и .... ви каня на разходка!!! Не знам дали говорите китайски и .... дали обичате китайските традиции, но ... знам, че е време да ви разходя в китайската градина в Цюрих!!!
Днес ... ще ви пренеса за кратко ... в едно малко кътче от Китай, изпълнено с много красота, топлина и .... китайско настроение!!!




Това е Китайската градина в Цюрих, едно вълшебно местенце, което позволява на човек , да се потопи, за няколко минути, в една друга култура, ....в един други свят!!!
Много обичам да идвам тук! Прекрараните минутки тук са....винаги пълни с хармония, спокойствие и..... човек просто намира вътрешния си мир тук!

Още с влизането в градината...... погледа на човек е привлечен от златните рибки в езерото, които буквално се втурват към него, ..... може би...... за да му изпълнят 3 желания??? Не би било лошо да е така, но ...... моите желания .... не ги изпълниха!!!

Надявам се .... следващия път , когато отида отново, .... да си намисля по-леснички желания и ... да ми ги изпълнят!!! Обещавам , че..... няма да съм като алчната жена от приказката за рибаря и златната рибка!!! 


Китайската градина е подарена на град Цюрих от китайския град Кунминг, като символ на благодарност , за оказаната помощ от Цюрих !

Екстра от Китай са дошли майстори, които са я построили традиционно , с техи лични инструменти! Дори не са използували за направата и метални пирони, а..... всичко са заковали с дървени пирони!

Всеки орнамент е невероятно красив и.... с голям финес изработен! Рисунките по стените също са много интересни, изпъстрени с много силни цветове!!!







Надявам се.... да ви харесат моите скромни ,..... много китайски снимки и.... да придобиете от тях вярна представа за това вълшебно кътче!










Ако искате да посетите Китайската градина в Цюрих, трябва да знаете , че тя се затваря през зимния сезон , след който е  отворена от осемнадесети Март до осемнадесети Октомври, дори и през почивните дни и празниците.










Разделям се с вас по китайски  и....ви пожелавам много китайско настроение!
Нека следващите  ви дни са красиви по китайски и ..... не забравяйте да посетите китайски ресторант през тях,  ние .... го направихме снощи!
Или .....  поне, си нагответе по китайски!
Прегръщам ви по китайски и.... ви поздравявам с една китайска песен:





19 коментара:

  1. Удоволствие бе за мен да разгледам Китайската градина в Цюрих,чрез твоите снимки Бени.Успя с разказа си да ме потопиш в атмосферата на градината,която много ми хареса.Пожелавам следващия път рибките да изпълнят желанията ти!
    Желая ти един много слънчев ден изпълнен с неповторими преживявания!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мирче благодаря ти сърдечно! Наистина много обичам да ходя там! Тя е още известна като градина на спокойствието и медитацията! Невероятно спокойствие и хармония царят там! Следващия път наистина ти обещавам , че ще си намисля такова желание , което златната рибка да изпълни без проблеми!
      Желая ти много хубав и хармоничен Уикенд ! Целувки!

      Изтриване
  2. Бени, едва ли ще имам възможност да посетя това прекрасно място, но ти благодаря, че ме пренесе там. За минути се почуствах точно в това вълшебно кътче. Снимките ти са прекрасни. А мястото е уникално! Браво, Бени! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кенди, със сигурност ще ти се отдаде възможност да посетиш Китайската градина в Цюрих, стига да го искаш истински! Заслужава си , защото наистина е много красива! Радвам се , че са ти харесали снимките! Градината има и друга част, която не съм снимала и съжалявам , но.... като пукне пролетта ще отида и ще я снимам!!!
      Желая ти вълшебно хубави почивни дни и те прегръщам!!!

      Изтриване
  3. Колко вълнуващо и красиво Бени!Благодаря ти за бягството от реалния живот в света на въображението и съня!Нали това е целта на всяка Китайска градина?Чувала съм че проектанти на такива градини са обикновено художници и поети и че всяка Китайска градина е олицетворение на любовта към природата!
    Градината наистина е уникална и със сигурност чрез снимките си ни принесе в това вълшебно кътче!
    А колко ли ще е красиво през пролетта там?

    Пожелавам ти пролетно настроение и слънчева усмивка!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Данче, благодаря ти за прекрасните редове! Наистина градината е построена и декорирана така че,когато човек влезе в нея , веднагаа усеща хармонията на природата!През пролетта е вълшено хубаво в нея и в целия парк около езерото! Еххххххх..... така чакам вече тази пролет!!! Уморих се от студеното време!Благодаря ти сърдечно за пожеланието .... за пролетното настроение-..... наистина се нуждая от такова , в тази късна зима...!!!
      Нека Уикенда е много приятен за теб, изпълнен с много щастливи моменти , любов и хармония!

      Изтриване
  4. Благодарности за приятната разходка, Бени! Много красиви снимки! И толкова зелени (в истински контраст със снега навън, който е вече повече от метър).
    Винаги съм искала да се докосна отблизо до китайската култура и традиционна архитектура. Едва ли някога ще имам възможност да отида до Китай, но до Цюрих бих могла (е, била съм там, но само в рамките на летището ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бени,пак приятна разходка си ни представила.Много красота има в тези твои снимки.Едва ли и аз ще отида да видя всички това ,но поне ще хапнем нещо китайско-в къщи много го харесваме...
      Прегръщам те,Бени и ти желая хубава вечер-целувки!

      Изтриване
    2. Ели, радвам се , че ти е харесала разходката!И аз изпитвам голям интерес към китайските традиции и култура! Обичам много китайското изкуство, финните рисунки, китайското вкусно ядене и ..... медитацията и нежността в китайската музика!!!Наистина е много интересна култура! Хубаво е човек да се докосне до нея и да усети красотата и!
      Цюрих е наистина много хубав град, заслужава си да го разгледаш! Има много интересна история и архитектура- разделен е на 2 части- нова и стара! Много обичам да се разхождаме в тесните и китни улички на стария град! Прекрасно е!
      От мен сърдечни прегръдки и пожелание за един незабравим и щастлив Уикенд!

      Изтриване
    3. Хеййййй.... Живе, радвам се , че се разходи с мен в Китайското кътче! И аз, като теб, много обичам да си хапвам китайска храна! Любими ястия са ми - пиленце в сладко-кисел сос, прасенце съчуан, лютиво кисела супичка с пикантни подправки , пуйка, припечена с мед и сусам , покрита с вкусна припечена коричка, паниран сладолед и....какво ли не още.... Обичам китайската кухня!Обичам техните меки гъби, бамбуса и екзотичните им зеленчуци!
      И така..... пожелавам ти през Уикенда много Медитация (по китайски), много творческа кулинарна фантазия (по китайски) и....много китайско щастие! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  5. Изключително интересно ,приятно и много,много красиво!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно , Нели! Радвам се , че съм те докоснала с публикацията и съм ти предала китайско настроение! Желая ти много хармония , любов и радост през почивните дни и те прегръщам !

      Изтриване
  6. Албенче,пак ни подари невероятно красива разходка,а от тези цветни багри определено имах нужда,стига вече зимни картини само в два тона.Друго си е пъстротата на другите три сезона,несравнима е просто!И толкова отморяващо да ги гледа човек!
    Имате си чудесна градина,благодаря ти,че ни я показа!

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййй..... вкусно Елексирче, щастлива съм , че можах да те разходя по китайски! И аз.... като теб.... се уморих от зимата и имам нужда от пролет! Пролетта ми е любимия сезон-... всичко цъфти, живота се пробужда, човек е приятно мотивиран!
      ..... Затова ти пожелавам много , много пролетно настроение , слънчеви усмивки, топли преживявания и цветни емоции през целия Уикенд! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  7. Благодаря ти, Албена!
    Всеки път ни предлагаш нови и чудесни разходки, прекрасни места и интересни идеи.
    При теб се зареждам с много красота, позитивизъм и хубаво настроение!
    Сърдечни поздрави, усмивки и успешен ден, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче, благодаря ти за прекрасните думи! Радвам се , че моята разходка ти е донесла настроение!!!С удоволствие ще те разхождам и други път!!! Ние с моето слънчице сме неуморни за разходки! Обичаме природата и разнообразията!Скуката е това , което най-много мразим и.... не се предаваме пред нея!!!
      Желая ти едим вълшебно красив Уикенд, изпълнен с много слънчева енергия, прекрасни мигове, романтика и много любов! Прегръщам те силно!

      Изтриване
  8. Бени, благодаря ти за виртуалната разходка!
    Беше мнооого приятна!


    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  9. Разкошна градина!!! Добре се грижат управниците на града :)

    ОтговорИзтриване
  10. Бени,благодаря ти миличка,че ме пренесе в това райско кътче,невероятна красота и хармония струи от снимките
    не знам дали някога ще посетя това място,но честичко ще си мечтая за него
    прегръдки мила и много усмивки

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...