понеделник, 6 февруари 2012 г.

Велико нещо е любовта!






Хейййййййййййй... , сладки приятелчета! Домъчня ми много за вас и.... ето , че отново прилетях тук при вас, за да споделя моята радост и вълнения за предстоящия нежен , красив, съкровен и много истински празник...., който наближава!!! Днес...... няма да ви готвя,  няма .... да ви разхождам, а .... ще ви отведа малко в моя креативен и духовен свят!!!








 14 февруари .... за мен е много важен ден - Свети Валентин, .... празника на любовта!!!Това е най-хубавия и светлия празник!!! И.... въпреки, че с моя мъж се опитваме от всеки един ден да си направим празник, този ден е много специален за нас!!
!
Винаги любовта е била нещо много свято за мен!!! Тя е подарък от бога и .... човек трябва да приеме и да цени до края на живота си този подарък ....
За мен любовта е размяна на сърца!!! Когато аз срещнах моята половинка, аз знаех , че .... той е човека, с който ще се радваме на живота до край!
Той ми подари сърцето си и .... аз му подарих моето за цял живот! Това е най-хубавия подарък , който човек може да получи ...
Желая на всеки от вас тези щастливи подаръци ....
Толкова е хубав живота, толкова съкровенно нещо е любовта ....


И така,..... купих тази свещичка с много , много любов и ...... надеждата , огъня на тази любов никога да не стихва!!! Реших .... , че искам да я направя с много , много сърчица и ..... и с още толкова много любов -  .... да я подаря на моето слънчице за празника!!!



"Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие!"
Готфрид Лайбниц





Какво е една свещ??? В нея никога не може да се побере цялата ми любов, ... въпреки , че  инвестирах  .... цялото си сърце и чувства докато я правех...
Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... те се усещат
в сърцето.
Любовта не е материална, ... тя няма цена ..... тя е духовното присъствие на човека, но.... надявам се все пак да зарадвам моето слънчице със скромната ми  свещичка!!!!

Никога няма да забравя , какво ми се случи един ден...Това беше преди 15 години, но така ми се е запечатало в съзнанието - все едно беше вчера...
Тогава моето слънчице работеше в Живодан рур и... тестваше различни ароми и ... различни неща... Един ден си дойде след работа в къщи и .... се изправи пред мен,... в ръката му беше едно бонбоче, толкова малко, почти незабележимо....
Той ми каза , че... ще раздели бонбончето на 2 , за да го опитаме двамата и да го предценим... Каза ми, че когато го опитва с мен , му е двойно по-сладко....
Взаимното щастие е двойно щастие....



Радвам се на всеки малък жест от страна на моята половинка и.... ценя хората, които умеят да правят жестове!!!Винаги съм се възхищавала на това, каква огромна сила може да има един малък жест....



Искам ..... за раздяла ...., ....да ви поздравя с моята картина
която .... нарисувах преди около 15 години,....беше една от първите ми картини и.....как мислите я нарекох???






"Влюбените лимончета"! 
Докато я рисувах ....., постоянно си представях мен и моето слънчице!


И това е историята , която толкова много обичам!!! Надявам се ...и вие да я обичате!

История за Любовта...



До скоро, сладурковци!!!Обичам ви и от цялото си сърце ви желая един неповторим празник! Нека сърцата ви са пълни с много , много любов и .... навасякъде около вас да сте обградени с много истинска и искрена обич!!!

Byeeeeee....byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

32 коментара:

  1. Албенка, ти си невероятен човек!
    Изключително позитивна, нежна и интелигентна!Радост за мен е,че те познавам, макар и виртуално!Допада ми твоята романтичност и чувствителност!Това, което прочетох, думите, които си използвала,лишени от тривиалност, стигат до сърцето, защото са излезли от там, изключително искрено и неподправено!
    Трогателен жест е твоя и на любимия ти!Пожелавам ти да се радвате на вечната любов, която носи радост и дава сили в този живот!

    Горещо те прегръщам!

    Русунката ти е страхотна!Аз не обичам масло, пре дпочитам светлия и слънчев акварел, но в тези лимончета има толкова много слънце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети,...толкова мили думи , събрани на едно място! Много щастлива ме направи, за което сърдечно ти благодаря ти те прегръщам силно, силно! Аз наистина съм голяма романтичка и обичам много и романтична поезия! Мое любимо стихче е Рисувам любовно- на Искра Илиева, с ....което те поздравявам сърдечно!
      РИСУВАМ ЛЮБОВНО

      Любов ти рисувах с ръце аз по пясъка,
      но водата след мене всичко отмива.
      Със слънчев лъч ти изпращах на очите си блясъка,
      но облак нахален от тебе го скрива.

      Ще ти рисувам любовно вече в сърцето
      моят поглед пред теб ще блести.
      Любовно ще огрявам ти вечно лицето
      ще оставям във тебе любовни следи.

      Любовта ми не може да удави морето
      отмивайки следите от пясъка.
      Любовната рисунка ще носиш в сърцето
      осветена на очите ми от блясъка.
      Искра Илиева

      Надявам се да ти е харесало! Радвам се , че те е докоснала картината с лимончетата!Аз също не обичам да рисувам с малсени бои, тъй като много силно ми миришат! От няколко години рисувам само с акрюл! Но.....след като обичаш акварел, тези дни ще седна и ще нарисувам специално за теб , една слънчева картина с акварел! Обещавам!Желая ти много слънчев и усмихнат понеделник! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  2. Бени, толкова нежен пост, толкова чувствен! Всичко, което си написала е прекрасно! Свещичката е толкова красиво декорирана / искам да те попитам с какво лепило залепи орнаментите?/. А картината"Влюбените лимончета е невероятна! Бени искам да ти кажа, че още в първия момент, в който посетих блога ти, разбрах, че си човек на любовта, това личи от всеки пост. Пожелавам ти винаги да е така за теб и любовта на живота ти! Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладка Кенди, сърдечно ти благодаря за прекрасните думи! От сърце се радвам , че ти е харесала свещичката!!!Много се двоумях , ....дали да публикувам такива неща в блогчето си, тъй като аз много често си правя различни креативни неща (цветя, декупаж, рисунки на стъкло,картички,шия различни шити , рисувани неща)и.....накрая се престраших да си направя едно креативно кътче в моето блогче! Надявам се ..... да не объркам хората с това!
      Свещичката съм я направила с декупаж! Това е много , много лесно нещо, ..... ако не си опитвала- опитай непременно!В креативните книжарници продават специално мляко- лепило за салфетна техника! Стават невероятно красиви неща с тази техника! А....тя е следната:
      1. Избираш си някакво мотивче от красива салфетка и го изрязваш с ножичка (така , както аз изрязах сърчицата)!
      2. Много внимателно отделяш от салфетката само най-горния пласт (тя е от много пластове), със картинката!
      3. Намазваш свеща с лепило ( с помоща на четка) върху мястото , където ще залепиш мотивчето, след което взимаш внимателно мотивчето и го залепваш , като с пръсти си помагаш , за да не остават шупли и въздух- да се залепи гладко! Трябва да внимаваш да не го скъсаш, тъй като то е много тъничко и нежно!
      4. След като е залепено мотивчето, отново се минава отгоре със същото мляко -лепило, ...като винаги се движи четката от средата на картинката- към краищата и.....се внимава много , за да не се скъса!!!
      5. Свеща се оставя 1 час, за да засъхне добре декупажа!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=YoWlC4ClJ1g това е видео за декупаж на свещ
      http://www.youtube.com/watch?v=DPIoHp0wnYU&feature=related това е видео за декупаж на стъкло
      http://www.youtube.com/watch?v=ixLZffoBSHE това пък видео е идея, как можеш да си направиш картина с декупаж, разгледай го добре!
      Кенди , надявам се да си предобила представа за декупажа от видеата , ако нещо ти е неясно , по всяко време можеш да ми пишеш и аз ще ти обясня! Опитай непременно! Аз направих освен тази още 2 свещички- една с моето момченце и една с моето момиченце! По-късно ще ги кача и тях да ги видиш!!!
      Благодаря ти за чудесните пожелания! И аз ти желая от сърце....- навсякъде на където се обърнеш ,.... да си обградена с много , много любов и сърцето ти да е изпънено с обич и щастие!!! Прегръщам те силно!

      Изтриване
  3. Бени,това е любимият ми блог-разтоварващ,различен и осеян с любов....
    Прекрасно е тук,защо и ти си прекрасна!
    Свеща е много красива и нежна-доста старание си вложила,защото е за любим човек...А за картината-нямам думи...всички твои картини са невероятни!
    Прегръщам те и ти желая спокойна и успешна седмица-целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййй....сладко Живе, винаги се радвам безкрайно на твоето присъствие в моето блогче! Много слънчев човек си- винаги огряваш всички със твоите слънчеви думи! Благодаря ти от все сърце!Радвам се , че ти е харесала моята сърцата свещичка! Наистина я направих с голямо желание и любовен интусиазъм...!!! Щастлива съм , че се развличаш в блогчето ми и....усещам , че и твоето сърце е пълно с любов!
      И аз много обичам Влюбените лимончета! Не знам защо??? Имам много , много по-хубави картини от тази, но....тази ми напомня за нещо много миличко и съкровенно!
      Прегръщам те силно , силно и ти пожелавам много настроение и романтика през цялата седмица!!! Нека тя е много щастлива за теб!!

      Изтриване
  4. Бени, ти си същата романтичка като мен.. Много мил пост и толкова ви се радвам. Аз обожавам да правя и винаги съм правила малки жестове, а твоята свещ ме стопли. Чудесна е и си личи с колко любов е пълна. Много ми хареса историята със бонбончето, нямам думи просто! А лимоните са превъзходни, като живи!
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййй..... Ками, благодаря ти за чудения коментар! Идва ми да литна като космическа ракета! Точно от твоето блогче се въодушевих и аз да си направя креативно кътче в моето блогче! Много ме вдъхновяваш с твоите картички.... наистина са много нежни и прекрасни! Дори.....тези дни , като ходихме до някои търговски центрове си накупих много дреболийки и джунджорийки за да направя картички! Ще започна с една кратичка за Свети Валентин, която ще подаря на моето момче, заедно със свеща!!! Тази седмица ще публикувам и нея! Надявам се да ти хареса !!! Аз до сега съм правила много картички, но.... съм ги рисувала, или съм ги правила с ютия, не знам дали знаеш тази техника?? Ако не си..... разгледай това видео, много интересна техника е , стават прекрасни ефекти!
      http://www.youtube.com/watch?v=eWoicoTJXmQ
      http://www.youtube.com/watch?v=fn9v4slvG94&feature=related това са картини , нарисувани с енкаустик техника!
      Радвам се, че ти харесват моите влюбени лимончета! Другите ми картини можеш да разгледаш на този линк:http://www.albena-weibel.ch
      Прегръщам те сърдечно и ти пожелавам една много успешна и красива седмица!!! И.... с нетърпение чакам новите ти картички! Целувки!

      Изтриване
  5. Ококорих се :)) Почти винаги се кокоря, влизайки в блога ти, Бени! :)) Много емоционален и сърдечен човек си, че и с таланти, както виждам. Картината ти е много, много красива!!! Пожелавам ви да се обичате винаги така силно, както и сега :)
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййй.....Федорче, много ти благодаря за миличките и слънчеви думи! Зарадвах се от сърце! Аз наистина съм много заредена емоционална бомба,....понякога дори прекалявам с емоциите си, но.....обичам да усещам , че живея всеки един момент! Радвам се , че ти е харесала картината!!! Аз по принцип не обичам сивия цвят, тъй като ми напомня винаги за безразличие и сиво ежедневие, но....не знам защо....предцених ,че лимончетата ще контрастират добре на него, а.....фрезията ми е любимо цвете!Нямаше как.... да пропусна присъствието и!!!
      Благодаря ти за сърдечните пожелания! Нека и за теб цялата седмица да е преливаща от много любов и щастие! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  6. Чудесна публикация, мила Бени!
    Историята с бонбончето ми напълни душата!
    Пожелавам ви от сърце да запазите магията между вас завинаги!


    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леви, сърдечно ти благодаря за милия коментар! Тази история с бомбончето.... наистина никога няма да я забравя! Тя винаги изплува в съзнанието ми! Това не беше обикновено голямо бомбонче, като другите, а..... това беше толкова малко бомбонче-....колкото копче за мъжка риза...! Представи си с какъв зор го разделихме , но.... много ми се услади и остана завинаги в паметта ми като гербова марка! Такива жестове наистина никога не се забравят!!!
      Нека цялата тази седмица да е изпълнена за теб с много любов , незабравимо приятни мигове и красота! Прегръщам те сърдечно!

      Изтриване
  7. Хеййййй..., сладка Бени, много сладурска свещичка си направила - нежна, красива, романтична и в същото време свежа и закачлива. Много ми харесва! Изключително се радвам на позитивизма, който лъха от всеки твой пост! Аз бях решила да прескоча светивалентинските вълнения тази година, ама след твоя пост се замислих...Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мило Янче, .... радвам се , че съм те докоснала с моята свещичка!Това е толкова хубав и светъл празник! Обичам го много! Преди малко прочетох едно стихче на Искра Илиева , което много ми хареса и ще го напиша на картичката, която ще напавя за моето слънчице , а то е:
      Рецепта за ...как се прави любов

      От слънцето отчупих топлина.
      Полях със звезден блясък от небето.
      Смиреност взех от първата сърна.
      Горещината, ползвах на сърцето.
      Взех надежда от един моряк.
      Мечти от пъстротата на дъгата.
      С падаща комета сложих знак.
      Размесих с аромат от тишината.
      Запекох във пещта на любовта.
      С търпение поръсих, да изстине.
      С молитвите покрих, да устоя
      да не опитам...Сложих твойто име.
      Много ми харесва поезията на Искра Илиева! Много съм впечатлена от нейния поетичен талант! Желая ти много любов и радост на този светъл празник и нека любовта е винаги с теб! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  8. Прекрасни неща си сътворлиа, Бени!Видях те в друга светлина, много красива и чувствена:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Мерси за прекрасните думи , Траянче!Престраших се.... да си направя креативно кътче в моето блогче и понякога да качвам нещата, които правя!!! Аз много обичам да експериментирам и да пречупвам света през моята призма!!! Радвам се много , че ти е харесала моята свещичка! Скоро ще кача и другите 2, които направих заедно с моите дечица! Надявам се и те да ти харесат!
    Прегръщам те сърдечно и ти желая много позитивно настроение и хармония през цялата седмица!!

    ОтговорИзтриване
  10. Бени, много обичам да ти идвам "на гости" ... Дори и да ми е тъжно и някак да съм загубила светлинката, като видя красотата, която създаваш и светлината, която носиш винаги успявам да се усмихна :) Пожелавам ти винаги да запазите това прекрасно чувство в твоето семейство и не спирай да бъдеш себе си! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи винаги си добре дошла в моето блогче и ме правиш много щастлива с присъствието си! Защо казваш, че си загубила светлинката??? Като влеза в твоето блогче и грееш силно като позитивно и топло слънчице! И аз много обичама да ти идвам на гости!!!Благодаря ти за прекрасните думи и пожелания! Нека и в твоето семейство да е винаги като царство на любовта, в което да цари много хармония и обич! Желая ти една много специална, красива седмица, в която..... всеки един ден да е празник за теб! Сърдечни целувки!

      Изтриване
  11. Бени, свещта е уникална, зареждаш ме положително! Пожелавам ти вълшебен празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хейййй.... мило Мариянче, много ти благодаря за вълшебните думички! Голяма радост ми доставиха! Нека и за теб празника да е вълшебно красив и незабравим! И аз го чакам с голямо нетърпение! Винаги измисляме много луди неща на този ден! Миналата година дори.... изненадах моето слънчице с билети за хокей на лед!Изненадите са най-сладкото нещо! Затова .... ти пожелавам... цялата седмица да е изпълнена с приятни изненади за теб и много романтични моменти! Прегръщам те!

      Изтриване
  12. Бени, радвам Ви се искрено за семейното щастие.
    Толкова ми беше приятно да прочета публикацията ти.
    Аз също забелязвам малките жестове повече от големите.
    Бъдете щастливи!
    Картината ти е прекрасна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче, радвам се , че ти е харесала публикацията и че.....и ти си човек , който се радва на малките жестове! Те са тези, .... които подсладяват живота ни и ни правят щастливи!!!Сърдечно ти благодаря за милите думи и ти желая един прекрасен вторник, изпълнен с много слънчеви усмивки и положителни мисли!!! Целувки от сърце!

      Изтриване
  13. Бени,
    много нежна свещ, момчето ти е щастливец с такава жена до себе си!
    Аз съм от желаещите да виждам тук и други твои малки и по-големи творения, защото си те бива наистина!
    Красива душа носиш;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, не знам дали моя мъж е щастливец с мен (надявам се, поне така казва), но..... знам , че аз съм много щастлива с такъв мъж като него! Невероятно благороден човек е! На доста километри дойдох да си го намеря, но... си е заслужавало! Голямо слънчице е! Радвам се , че ти е харесала свещичката, ще публикувам вече по-често креативни неща!!!
      Толкова хубаво ми стана като прочетох твоите думи! Много позитивен човек си! Благодаря ти за тях! Прегръщам те силно и ти желая много приятни мигове и любов през днешния вторник!

      Изтриване
  14. Велико нещо е споделената любов,а вашата е точно такава!Бъдете щастливи и дерзайте!Живейте хармонично и вечно влюбени!А всичко направено от любов,няма как да не докосне сърцето на любимия!
    Слънчев поздрав от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти за прекрасните думи! Наистина любовта и хармонията вървят винаги ръка за ръка! Човек трябва винаги да е отключил сърцето си и да се радва на всяка капка любов!Нека и за теб , празника на влюбените да е вълшебен, изпълнен с много изненади, радост и..... огромен букет от чувства и любов! Прегръщам те и ти желая много настроение и усмивки през днешния ден!

      Изтриване
  15. Много е красива свещта, Албена! Докосна душата ми с нея, със споделената история, с картината!
    Прекрасен празник ти пожелавам от сърце! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, благодаря ти сърдечно за милите думи! Радвам се , че ти е харесала моята свещичка! Искаше ми се...... да я напълня цялата със сърчица, но.... се поспрях малко, иначе.... щеше да бъде много кичозна! Но.... ако трябва да си призная , .... бях отрязала още около 20 сърца!!!
      Желая ти от все сърце един много съкровен , романтичен и екзотичен празник..... на който да получиш толкова много любов, че... да се чудиш ... какво да правиш с нея!!!
      Нека днешния вторник да е изпълнен с много приятни моменти за теб! Сърдечно те прегръщам!

      Изтриване
  16. Здравей! В блога ми има награда за тебе. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Или! Благодаря ти за наградката! Сега идвам в твоето блогче на гости за да си я взема! Прегръщам те силно, силно!

      Изтриване
  17. Бени, винаги ми е много приятно да чета твоите публикации. Толкова са позитивни и винаги ми оставят едно такова приповдигнато чувство :)
    Много е красива свещта!
    Картината е страхотна! Аз сега съм на вълна рисувани торти и постоянно гледам клипчета в youtube. Но не знам дали ще се престраша да опитам да нарисувам аз нещо.
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  18. Хеййййй... Ели, благодаря ти много за милия коментар! И аз също като теб искам , а....не мога да се престраша да направя торта с рисунки или фигурки! Изглежда ми много , много сложно..... Аз правя всякакви фигурки от пластелин, но..... за торта не мога да се престраша! Твоите торти и марципанени фигурки са невероятни! Голям комплимент!
    Радвам се, че ти е харесала картината, обичам много да рисувам! Опитай непременно с рисуването на тортичка, сигурна съм , че ще я направиш вълшебно и ти желая много успех!
    Прегръщам те силно и ти желая един незабравим петък!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...