събота, 7 януари 2012 г.

Фирвалдщетското езеро




Здравейте сладурковци!!! Ето ме отново!!!
Днес ще споделя с вас, нашето прекрасно романтично пътуване с корабче - по...Фирвалдщетското езеро ! Надявам се да ви харесат снимките, които съм направила за вас!!!

Фиервалдщетското езеро се нарича още - Люцернско езеро! Vierwaldstättersee-
преведено от немски означава Езерото на четерте горски катнона! Намира се в централната част на Швейцария!....Затова ние тръгнахме с колата от Цюрих и....се презимихме в Брунен, от където хванахме корабчето!!!





Названието на езерото идва оттам, че на брега му с разположени четери кантона: Ури, Швиц, Унтервалден и Люцерн! По късно , кантон Унтервалден е разделен на два полукантона- Обвалден и Нидвалден, но...въпреки това езерото си остава със същото име!!! 


Езерото е обградено от красиви планини и гори и изглежда много живописно и красиво!Тук са известните планини Пилатус и Риги!!!


Езерото се състои от 4 големи басейна , свързани с тесни проливи и... изглежда като кръст -  погледнато отгоре! То е създадено от древните ледниците, спускащи се от планините.В него се влива реката Ройс ( на немски-Reuss), а реката ААре е приток на езерото!


През лятото нивото на водата в езерото увеличава (+ / - 1 м) ,поради топенето на планинските ледници и се затопля до 18-20 градуса.





 Ето ни и нас , с моето слънчице! Въпреки студеното време- настроението беше на 6!!!




Моето слънчице....искаше да направи с рибките - "Здрасти"облизичко, но.....аз държах здраво и не го пуснах!!!




Тук са създадени първите три швейцарски кантони - Ури, Швиц и Унтервалден и....тук е поставено началото на Швейцария. Съюза на тези три кантона е подписан на 1ви август 1291, на една поляна в близост до брега на езерото Ryutli! Там са дали клетва, че винаги ще са заедно и ще се борят заедно срещу австрийските тирани!














Това беше наистина един прекрасен слънчев ден! Слънцето , с цялата си красота се отразяваше във водата и....беше невероятно красиво.....


Езерото все едно беше покрито от пухкави снежинки.... Толкова ме впечатли , че реших да запечатам тези моменти в...тези снимки!






Върховете изглеждаха величествено и много грандиозно! Някои от тях бяха покрити със снежец и слънчицето ги галеше нежно!


Навсякъде по планините бяха накацали прекрасни вилички и фермички.....Някои от тях бяха на толкова отдалечено и самотно място - ... почти на върховете, че се питах мислено, ....как човек стига до там???
И си задавах въпроса - аз бих ли живяла на такова вълшебно и красиво място, след което....бързо си отговарях, че...това не е за всеки....Природата е много вълшебно красива, но.....аз не съм от хората, които биха се радвали на тези красоти,  далеко от всички приятели...., далеко от кипящия живот...





 


Корабите се движеха плавно по езерото,....като елегантни лебеди.....
По езерото плават редовно пътнически кораби . Има около петнадесет модерни кораба, като.....част от флотата е и ...параход с 5 гребла, построен в началото на ХХ век!


Тази скала ми направи огромно впечатление....Заприлича ми ....на паднал метеорит...!!! Най-отгоре се вееше швейцарското знаме!








По брега на езерцето са разположени много китни градчета, които се гушеха сладко в полите на планините!!!














Много интересно улових момента, когато един самолет минаваше на фона на луната,....и ми създаде асоциацията, че се врязва точно в нея!!!





На места имаше и дворци, които изглеждаха прекрасно , с много интересна архитектура!











Това планинско възвишение изглеждаше като самотен остров, на фона на другите планини и езерото...!


Колко красив и интересен планински релеф! Изглежда вълшебно!


И........ , след 4 часово пътуване с корабчето...., вече...  свършва нашето пътуване! Надявам се да съм ви разходила добре и .... да са ви харесали кътчетата, които снимах...!!!!
Благодаря ви , че бяхте с мен!
Желая ви един незабравим ден, изпълнен с много приятни моменти и щастливи приключения!

Byeeeeee....byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

23 коментара:

  1. Албена, прекрасна разходка, чудесни снимки. Обичам езерата във Швейцария, те са толкова много. Изобщо харесвам тази държава и ти благодаря за настроението, което създаде в мен...
    Приятна вечер, с много усмивки и интересни моменти!

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети, наистина ....езерата тук са невероятно красиви....- с много красива синя вода.....Небето и слънцето се отразяват вълшебно в тях!!! Радвам се, че ти е харесала разходчицата и.....скоро пак ще направя нова! Желая ти един незабравим Уикенд , с много настроение и щастливи приключения и те прегръщам!!!

    ОтговорИзтриване
  3. БЕНИ, обичам да идвам при теб ,защото винаги ни предлагаш нещо ново и приятно с твоите разходки из чужбинско.
    Блажодаря ти миличка за насладата от разходката.
    Страхотни сте със половинчо... сладури страхотни...
    Прегръщам те миличка!

    ОтговорИзтриване
  4. Бени, какви снимки си направила само! Невероятна красота! Думи нямам,добре, че ни разходи да напълним очите и душата! Другият път да ме вземеееееееееееееш!:)
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Зиче, винаги си добре дошла! За мен е истинско удоволствие да се разходя с теб! Ние с моя слънчев половинчо (както го наричаш), наистина не се спираме на едно място! За....нашата лудория почивен ден няма! Следващата разходки ще са - на Острова на цветятя- в Германия, в Люцерн,....в Цюрих в китайската градина...!!! Надявам се и те да ти харесат!!! А......до тогава те прегръщам силно, силно и ти желая много свежи и приятно емоционални почивни дни!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Траянче, яхвай самолета и идвай при мен! Ще те заведа да видиш на живо всички тези вълшебства! Много ще се радвам един ден ....да ти ги покажа!!!
    Чакам с нетърпение април, за да направим Златната обиколка - до връх Пилатус- в Алпите! Тя е невероятна! Ние сме я правили и други път , но....не съм правила снимки! Този път ще направя!!!
    Желая ти много романтичен и....динамичен Уикенд, изпълнен с много смях и музика! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса разходката и ведрото настроение, лъхащо от стила ти на писане :)) Допада ми :)
    Снимките са чудесни! И вие сте големи сладури, да знаеш :)))

    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  8. Леле колко е красиво :)) Благодаря ти че имах възможността да се разходя и аз до това страхотно местенце! Личи си че сте прекарали чудесно.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Бенииииии,невероятна красота
    благодаря мила за тези снимки ,за това че сподели с нас романтичната ви разходка и ми позволи да се докосна,макар и виртуално до това райско кътче
    а вие сте страхотни, до толкова позитивна енергия и добро настроение не съм се докосвала отдавна
    прегръдки и приятна вечер мила

    ОтговорИзтриване
  10. Хейййййй.....сладка Федора, благодаря ти за чудесните редове! Радвам се, че ти е харесала нашата фиерична разходка с корабче! Беше наистина вълшебно! Обичаме да се забавляваме, а....на кораба имаше и прекрасен бар, ....в който не пропуснахме да...унищожим по някой коктейл!!!!
    Прегръщам те и ти желая една ......много екзотична , романтична и.....незабравимо хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. Хейййййй....Ками!!! Радвам се, че съм те разходила и....ще се радвам и занапред да се разхождаме заедно! Като се затопли, ще отидем и ...на любимите ми езера- край Женева, Лугано, Монтрьо....Има наистина прекрасни , прекрасни местенца!
    Нека утрешната неделя да е необикновенно щастлива за теб, а....следващата седмица да имаш много настроение и успехи! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  12. Мирчеееееее.....благодаря ти! Много си миличка!
    Знаеш ли......колко много чакам пролетта и времето, когато ...няма да е толкова студено и.....ще се разхождаме на воля??? Ние.....обичаме да живеем на нашата тераска,....която е прекрасна през лятото , а.....зимата е.....много студена и..... (все едно не е нашата..)! Този месец ще направя публикация и с нашата тераска и.....се надявам да ти хареса! Ние отглеждаме невероятно красиви рози на нея! Сега съм си поръчала дори и черна роза, която ще ми доставят през пролетта!
    Радвам се, че са ти харесали снимките !
    Желая ти една много , много успешна седмица, ....наситена с много екзотика , музика и хармония! Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Прекрасна разходка сте изживяли! Най-сърдечно ти завиждам и се радвам, че макар и виртуално,имах шанса да разгледам тези толкова прекрасни места. Лъха много спокойствие, красота и ведрина от езерото. Бих стояла дълго време вперила поглед в дълбините му.
    С удоволствие ще чакам и снимките от немската ви разходка. Предполагам,че отново ще затаиш дъха ни с изумителни снимки.
    Приятен и усмихнат неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Бени, напълни ми очите и сърцето с тази разходка. Наистина е много, много красиво! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Хеййййй.....Нинче, много, много ти благодаря за прекрасните думи!!! Наистина от природата , от езерото....от всичко лъхаше много спокойствие и красота! Човек се чувствува благословен сред ...подаръците на природата.....Радвам се , че са ти харесали снимките! Надявам се ...и за напред да те радвам с такива!!
    Прегръщам те силно и ти желая една незабраимо вълшебна и прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  16. Янче, благодаря ти!!! На живо всичко изглежда много по-красиво и по-забавно!!! Пожелавам ти,....един ден да го видиш на живо! Заслужава си! Обичам да се любувам на природата!!!
    Желая ти една приказна и романтична следваща седмица, изпълнена с много приятни моменти! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Страхотна разходка сте си направили, Бени! И аз съм на мнение, че студеното време и ниските градуси /или дъжд :-)/ не трябва да са пречка за ентусиазма и доброто настроение.
    Много харесвам синьо-зелените цветове от снимките.
    Пожелавам ти една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  18. Дени, радвам се , че се разходи с нас! И аз така мисля- трябва да стачкуваме на лошото и студено време и....да имаме много слънце и топлина в душата! Много обичам разходките! Обичам да виждам и научавам нови неща! Надявам се и...следващите разходки да ти харесат! Прегръщам те и ти желая много успех през идната седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Голямо удоволствие ми достави твоя фото разказ!Толкова красота си уловила с обектива ...чудесно настроение !Благодарение на теб Бени, успях да се принеса на това невероятно място и да се насладя на уникалната природа.
    Благодаря ,че сподели тази разходка ,много ми беше приятно!
    Поздрави и чудесен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  20. Мирче, ..от сърце се радвам , че ти е харесала моята разходчица!Обичам планините и езерата... Носят ми много хармония и равновесие! Винаги си добре дошла на моите разходчици и....твоето присъствие е удоволствие за мен!!!
    Желая ти една много успешна и благополучка седмица, с много ,много любов и късмет! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  21. Албенче,напълни ми окото и душата с тези снимки!
    Благодаря ти,че сподели с нас тази красота,за която думите ще бъдат малко!
    Невероятно е!
    Швейцария си е просто....Швейцария!
    Сърдечни поздрави на слънчицето ти!

    ОтговорИзтриване
  22. Невероятни снимки! Прекрасна разходка си направих с вас! Отдавна се захласвам по Швейцария:)! Много красиво, живописно, уникално място! Прегръдки и Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  23. Ейййййй защо чак сега виждам тази красота, която си запечатала, така реално в снимки???? Но нищо по добре късно от колкото никога(нали така се пееше в една песен :))!! Прекрасно, прекрасно и още веднъж прекрасно!!!! Ходила съм на езерата около Мюнхен, зная каква красота е, така че твоите снимки и подробните обяснения към тях просто ме потопиха в едно реално изживяване! Да не забравя да отбележа, изглеждате страхотно - усмихнати, щастливи и така лъчезарни, заразявате с положителна енергия! Да сте дълги години живи, здрави заедно и все така ЩАСТЛИВИ!! Целувки и прегръдки и на двама ви!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...