неделя, 27 ноември 2011 г.

Разходака в швейцарските Алпи!!!


Здравейте сладки приятелчета!!!
Ето , че и днес не ви забравих!
Взимаме ви с нас на нашата разходка до Енгелберг....и швейцарските Алпи!!!
Искам и вие да усетите алпийския чист въздух и да се порадвате на масивния релеф на тази живописна и вълшебна планинска верига!

Пейзажът на Швейцария се характеризира от Алпите – високопланински масив, преминаващ през централната и южната част на страната. Сред високите върхове на Швейцарските Алпи, най-висок от които е връх Дюфур с височина 4634 м, се намират безбройни долини, някои от които с ледници. От там водят и началото си някои големи европейски реки като Рейн, Рона, Ин, Аар, преминаващи през Женевското езеро, Цюрихското езеро, Ньошателското езеро или езерото Констанц.

И така .....след дълго лъкатушештите пътища по склоновете на Алпите, стигнахме до това чудесно местенце- Енгелберг!
Енгелберг е планински курорт разположен в изключително живописна част на Алпите. Намира се в кантон Обвалден, на 1020 м надморска височина. През XIX век Енгелберг си печели славата на балнеологичен курорт. В последствие биват построени модерни ски съоръжения. Населението на градчето е 3720 души.

В близост са разположени два сравнително големи и красиви швейцарски града – Цюрих и Люцерн. От Люцерн можете да вземете влак до Енгелберг.

Надморската височина на пистите гарантира изключително дълъг зимен сезон. Условията за ски са подходящи от началото на октомври до края на май.

Спецификата на курорта се определят от фактът, че там се провеждат стартове от световната купа по ски скокове. В последно време Енгелберг се превръща и в изключително популярна дестинация за всички, които предпочитат екстремни преживявания и спускане по необработен терен.


Този връх ми изглеждаше толкова чист и неопитнен,.....като горд исполин , който наблюдава всичко от високи....!!!






По скалистите склонове имаше и сняг...


В полите на планината имаше накацали много красиви фермички








Винаги когато ходим до Енгелберг спираме на това езеро! Много го обичам ! То е много мъничко , нежничко и.... романтично.... От това място има прекрасна панорама към планините!!!
Много е красиво!!! Голяма идилия!!!

Ето ни и нас, с моето слънчице,....на фона на красивите алпийски къщички! Обичам тяхната архитектура! Харесвам тези специфични покриви и....топлината , която лъха от всяка фермичка и виличка! Много от тях са облицовани в дърво и....това ги прави много специални!!!





Много интересно,.....незнам от къде, но изведнъж се появиха много крави и теленца, които тичаха в галоп и раздвижиха алпийската атмосфера!!!
Може ли ,....да сме в Алпите и .....да не видим известните швейцарски крави?





Съвсем случайно забелязах този делтапланер, който украсяваше прекрасната синева на небето и се движеше много плавно и хармонично!!!


Това е една от любимите ми снимки! Планината се откроява прекрасно на мекия син цвят.... Толкова кристалност и красота има в тази снимка!





Намирам това видео за прекрасно! В него така добре е подчертано величието на планините!!!
Затова искам да го споделя и с вас! Надявам се да се забавлявате, докато го гледата!


Това е за сега от мен!!!
Радвам се , че бях отново с вас!
Byeeeeee....byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

3 коментара:

  1. Чудесни снимки ,Албенче....като картички :) ! Разходих се и аз с вас:))... и чакам следващата разходка :)! Чаооо и хубав следобед !

    ОтговорИзтриване
  2. Ване, благодаря ти за чудесните думи! Радвам се , че ти е харесала разходчицата! Винаги си добре дошла в моето блогче на разходки! Надявам се и за напред да се разхождаме заедно на красиви местенца!!!
    Желая ти прекрасен декември и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...