Това са необходимите продукти, от които се нуждаете за този.... наистина вълшебен сладкиш:
250 гр Фурми
3 децилитра вода
250 гр. Масло
300 гр. Брашно
200 гр. Захар
4 яйца
1 пакетче Ванилия!
1 заравнена чаена лъжичка Бакпулвер
2 заравнени чаени лъжички сода
щипка сол
Сладкиша се приготвя по следния начин:
Сладкиша се приготвя по следния начин:
Изчистват се фурмите от костилките и се варят с водата и захарта, докато омекнат!После се пюрират и се прибавя маслото на малки парченца и солта! След като се разтопи маслото, прибавям едно по едно- яйцата, Бакпулвера и содата!!! Всичко се разбива добре с миксер и се сипва в намазаната с масло форма за сладкиша!!!
Пече в първо в предварително загрята фурна на 250 градуса- 10 минути, ...след което сваляте температурата на 175 градуса и се пече още 30 минути!
За да сте сигурни , че е напълно опечен- направете проба с клечка за зъби- ако излезе суха, значи е опечен, ако лепне, значи му трябва още , за да се доопече!
Добър апетит!!!
И..... до нови срещи!!!
Добре дошла Албенче в света на блогер кулинарките!
ОтговорИзтриванеИскрено се радвам ,че вече си сред нас.
Първата ти рецепта е страхотна и ти пожелавам за напред още по хубави кулинарни творения и много посетители.
Прегръщам те и хубава вечер!
Здравей, Албена!
ОтговорИзтриванеДобре дошла в кулинарното блог-пространство :)
Прекрасен сладкиш! С удоволствие ще чакам и следващите вкусни рецепти :)
Поздрави!
Благодаря ти , Зиче!Аз съм все още нова тук, но....се надявам , че бързо ще си намеря кулинарни приятелчета!!! Ще се радвам винаги и си винаги добре дошла, когато ме посещаваш в кулинарното ми блокче!!!Надявам се и следващите ми рецепти да ти харесат!!!
ОтговорИзтриванеЖелая ти една незабравима седмица! Прегръдки!
Lety , благодаря ти за прекрасните думи!Много се радвам , че ти е харесала рецептата! Надявам се и за напред да те радвам с моите рецепти!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те сърдечно и ти желая една седмица, изпълнена с много приятни моменти, хармония и любов!!!
Този сладкиш ми е любим.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата Албенче.
Радвам се, че ти харесва моята рецепта! Прегръдки!
ОтговорИзтриване