събота, 29 ноември 2014 г.

Моя първи опити.... да плета на 1 кука....





Хейййййййй..... сладки приятелчета, охххххххххххх.... изплетох тази шапка за моя любим, и.... толкова се ядосвам- ....или той има голяма глава, или... аз съм изплела малка шапка! Нещо не пасва.... От толкова време се каня да се опитам да плета на една кука и.... ето , че дойде момента!!!Винаги разглеждам в интернета вълшебно хубави неща, изплетени на 1 кука, но.... винаги ми е изглеждало много сложно и... все го отлагах!!!През изминалата седмица видях едно видео (което ще публикувам отдолу),....което отново запали желанието в мен и... реших да опитам!!!



Убедих се, че.... изобщо не е толкова сложно .... както изглежда....Разбира се.... в началото имах големи проблеми ... докато свикна с тази неудобна кука- как да я държа, как да промушвам конеца, но.... след няколко опита....нещата бяха по-лесни!


Това моделче много ми хареса, тъй като е на квадратчета и не е скучно!!!Плетката всъщност е много , много лесна- ще видите това от видеото!!Използувах кука номер 7 и прежда Мерино 70! Бях купила от всички цветове по едно гранче- 50гр.


Съчетах.... точно тези цветове, като накрая минах от всеки цвят по 1 ред за ластик!!!Всичко вървеше по план и по схемата на видеото , но.... може би моята прежда е по-тънка , .... затова шапката не пасна на по-голяма глава....или пък аз плета много стегнато??? И аз не знам, но..... с следващата шапка ще ми се изяснят нещата по-добре!


Ето и видеото .... по което направих шапката! Опитайте и вие, много е забавно и приятно, но.... не подценявайте главата на любимия си- първо я примерете!!


Моя любим....толкова се радваше и чакаше с нетърпение.... да изплета докрая шапката и.....когато реши да я пробва за 1 път-...направи 1, 2, 3 опит и.... тогава.... смях в залата!!! Шапката не става! Затова пък... пасна чудесно на моята дъщеричка?! Така че..... за моята половинка ще плета нова шапка.... дано следващата е достатъчно голяма!!!


Ето , че дойде време да се разделя с вас! Това е всичко от мен за днес! Желая ви много креативност и приятни моменти! Сърдечно ви прегръщам и...... до много скоро (до следващата шапка....)!!!
Byyyyyyyeeeeeeeeeee....., byeeeeeeeeee......!!!

14 коментара:

  1. Поздравления за сръчните ръце, които творят красота и топлина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно! Пожелавам ти прекрасна седмица!

      Изтриване
  2. Полезна в студените дни, пъстра и създава весело настроение! Станала е много красива! Поздравления, Албена!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, радвам се, че ти харесва! Сърдечно ти благодаря за милите думи! Прегръдки!

      Изтриване
  3. Вили,
    плета на една кука от малка.Не е толкова трудно, колкото изглежда, най - трудната част е промушването на конеца през бримката с куката.Но когато имаме хубава кука и малко старание и опит нещата се получават.Аз правя по - сложни неща - поанлас .Това е съчетание между различни видове синджири / плетат се на една кука / и различни бодове , които се правят с игла / правят се цветя или други фигури /.Твоята шапка като за първи опит изглежда чудесно.С времето ще разбереш,че на една кука е много по - лесно да се плете и по - разнообразно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,... наистина ми доставя голямо удоволствие плетенето на една кука и.... мисля да опитам различни неща!Наистина има много красиви неща , изплетени на 1 кука и това е голямо предизвикателство за мен! Мисля пролетта да оплета за моята дъщеричка една блуза на много финни цветенца!Сърдечни прегръдки!!!

      Изтриване
  4. Албенче, чудесен първи опит! И на мен като гледам ми изглежда голяма сложнотия, но ме запали да се престраша :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей слънчево приятелче!!Непременно опитай , заслужава си! Изглежда по-трудно, отколкото е!!!Сърдечни поздрави!!!

      Изтриване
  5. Толкова е красива и създава настроение! Бени, разбира се, че така е трябвало да стане, за да може повече хора да я притежават. Ето, например сега дъщеричката ти се радва на тази прелестна шапка. Поздравявам те за сръчността и таланта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййй..... сладко приятелче, ...даваш ми толкова стимул с твоя коментар, че .... ми идва да седна и да започна веднага новата шапка! Прегръщам те сърдечно и ти желая една красива и хармонична седица!!!

      Изтриване
  6. Бени, поздзравления! Щом се започнала, ще се научиш и ще радваш близките си с прекрасно изработени плетени неща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, толкова обичам да експериментирам, че.... много скоро ще спретна още нещо на 1 кука! Сърдечно те прегръщам!

      Изтриване
  7. Бени, колко е красива и съм сигурна, че ако твоята половинка е разочарован от това, че не може да я има, то дъщеричката ти е на седмото небе! Няма нищо случайно - така ще имаш възможността хем да се усъвършенстваш в плетенето, хем да се реваншираш пред половинката :) , а и ние ще се полюбуваме на още една прекрасна публикация, когато ни покажеш новото произведение (прозвучах като малък егоист :) ).
    Прегръдка, миличка и весели празници!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Румче, много си права! Наистина няма случайни неща и.... така е трябвало да бъде!!!Толкова обичам да креирам нови неща, а.... все не остава време за всички идеи! Прегръщам те и ти желая много хармония и настроение през цялата седмица!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...