петък, 14 септември 2012 г.

Моята тортичка с рози!

Хеййййййййй сладки приятелчета, здравейте!!! Отдавна не съм се появявала тук, затова реших.... че е време да публикувам някоя от моите тортички!  Това е тортичката ми с розички! Надявам се .... да ви хареса! Тя е една от осемте тортички, които направих послучай откриването на ателието на един дизайнер!!!


Тъй като беше много трудно, да направя осемте торти с фондант - за 1 ден,.... имах много малко време.... да ги украся с цветенца! За половин час ... трябваше да украся и осемте! Можех .... да ги декорирам и по-добре, но.... не ми стигна време за това!

Така би изглеждала моята торта..... черно бяла! .... като стара кинолента..... Понякога се замислям..... колко много се промениха времената??? Спомняте ли си преди години.... какви фотоапаратчета имахме ??? ... трябваше да слагаме лентата , .... после да я махаме на тъмно за да не се освети! Сега вече.... всички са с дигитални фотоапарати! Няма ги онези сладки моменти от миналото...., но затова пък снимките са много по-качествени!




Понякога.... много обичам да експериментирам! Затова..... исках да видя... как биха изглеждали моите тортички.... нарисувани !!!










Така биха изглеждали моите захарни розички.... нарисувани на тухлена стена.....

А.... сега ще ви дам и една чудесна рецепта за торта:

Най-отдолу насипваш целувки.
Втори блат - нежност,
сиропирана с влюбени погледи.
Върху него разстилаш
лек крем от докосване.
Посипваш обилно със смях,
ситно смлян.
Третият блат е доверие.
Дали е опечен добре,
проверяваш
с малка невинна лъжа.
Ако не лепне,
значи готов е.
Сиропираш отново,
като в сиропа
за аромат
добавяш и страст -
само няколко капчици.
Втория крем
разбиваш с любов.
Глазурата правиш с усмивки.
За украса
поръсваш с мечти,
едро настъргани,
и тук-там малко фантазия.
Не прекалявай.
От многото сладко горчи...


.... В "Камината" .... прочетох много хубава приказка за розата и искам да ви я споделя:

В една градина се родила чудна и прекрасна роза, ослепителна и красива, с нежни листи и красиво тънко стъбло. Всеки минувач спирал и се възхищавал на красивата червена роза. Тя била заобиколена от много други цветя - маргаритки, невенчета, божури. Но те били някак си долу в низкото и тя ги гледала от пиедестала на собственото си величие. От време на време казвала:
- Някой ден ще ме открият... Мечтая да не съм сред вас. Вие сте обикновени, а аз - не. Вие сте красиви, но аз съм неповторима.
Маргаритките шепнели:
- Розичке, ние ще тъжим за теб.
Божурите дори не се впечатлявали от казаното от нея. Престрували се на безразлични. Невените - оранжеви и огнени възмутително поклащали главички:
- Недей така, Розичке! И ти си цвете като нас. Стой при нас в градината и не се възгордявай.
- Но аз не искам да съм тук! Искам да съм специална.
Подухнал вятър. Разнесъл аромата на цветята. Ароматът на розата бил най - прекрасен. Преминала една девойка. Видяла красивата роза и я откъснала.
- Това е моето цвете, казала тя и го закичила в косите си.
Отишла на бал и там танцувала цяла нощ. Момичето изпъквало с красивата си бяла кожа, бадемови очи и дълги прекрасни смолисти коси, в които била закичена розата. Танцувала тя огряна от луната. Розата в косите и се чувствала най - специалното цвете на света. Тази нощ била неповторима за розата и тя тръпнела от щастие. Един момък поканил красивата девойка на танц. Призори, преди да се разделят той помолил своята избраница да му подари нещо ценно за спомен. Тя свалила розата от косите си и нежно я целунала. Подавайки му цветето изрекла:
- Когато гледаш розата, ще мислиш за мен, а когато докоснеш лицето си с нея, сякаш моите устни те целуват с безкрайна нежност...
Така мечтата на розата се сбъднала. От обикновено градинско цвете тя се превърнала в символ на Вечната и Чиста Обич!





Това беше от мен.... за сега! Надявам се.... да съм ви подарила малко захарно настроение с моята розена тортичка! В следващата си публикация... ще ви покажа всяка захарна розичка отделно!
Желая ви.... един захаре Уикенд, .... с много захарно розено настроение и захарни щастливи моменти! Сърдечни прегръдки от мен!!!

Byeeeeeeeeeee ...., Byeeeeeeeeeeee !!!

11 коментара:

  1. Бени,всяка следваща тортичка показва таланта ти и ставаш все по-добра!
    Благодаря ти !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мири, благодаря ти за милите думи! Още имам много да се уча , но.... напредвам бавничко! Напоследък съм много заета с курсове за електроуреди, тъй като работя като консултант за електроуреди и трябва да знам всички новости, и.... за тортичките ми остава ... по-малко време!Аз имам много тортички, които не съм публикувала и се надявам ... да имам време и.. да ги публикувам скоро! Прегръщам те и ти желая един незабравимо щастлив Уикенд!

      Изтриване
  2. Бени,прекрасна торта си сътворила,а розите ...............все още се чудя,дали не са истински:))Прекрасна работа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно, Миленче! Наистина .... много обичам розата като цвете и.... когато я правя от захар, ... пак ми доставя голямо удоволствие! Желая ти чудесен Уикенд! Прегръдки!

      Изтриване
  3. Разкошни цветя, Бени!
    И розите, и орхидеите, всички!
    Прегръдки и пожелания за хубав петъчен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййййй.... Ели, благодаря ти за милите думи! Нека и твоите почивни дни да са изпълнени с много приятни моменти и щастие! Целувки!

      Изтриване
  4. Прелестно и приказно! Много красота и талант на едно място! Поздравления, Бени! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти от сърце! Радвам се , че ти харесва моята тортичка с розички! Подарявам ти ги всичките ... с пожелание за много настроение и хармония през почивните дни!

      Изтриване
  5. Бени,розите са великолепни!Много прецизно си ги изваяла,моите адмирации!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хеййййй.... Роси, имам още много да уча в правенето на захарни цветенца, но... с времето ще задобрея! Все още правя по някоя грешка тук там! Желая ти един незабравим Уикенд, изпълнен с много нежност и романтика! Целувки!

      Изтриване
  6. БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНАТА ВЕЧЕР С ВАШИТИ ТОРТИЧКИ

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...