четвъртък, 5 януари 2012 г.

Агнешка Fajita (TexMex)




Здравейте мили , сладки приятелчета! Днес ще ви напиша рецептата на едно ястие, което обожавам и.... на което е специалист моя мъж , а .... не аз!!! Надявам се да ви хареса, .... така както ми харесва на мен!!!!
Необходими продукти за тестото:

250 гр. брашно,
1 чаена лъжичка сол
80 милилитра олио
100 милилитра вода

Необходими продукти за пълнежа:


2 чушки- ... най-добре е жълта и червена
2 глави лук
400 гр. агнешко месо
2 супени лъжици готварско масло
400 гр. кисела сметана
1 супена лъжичка червен пипер
сол и черен пипер за вкус



Начин на приготвяне за тестото:
Брашното , солта, олиото и водата се омесват, докато стане равномерно тесто! После тестото се увива и се оставя да престои 1 час!
После се разделя на 4 топки , които се разточват - до много финен и тънък слой .....!!!!
Пържат се в горещ  тефлонов тиган, без мазнина -  ... по 30 секунди от всяка страна!

Приготвяне на пълнежа:
1. Първо се нарязват на кубчета - лука, чушките! Месото се нарязва на дребни лентички (ние го бяхме нарязали на доста едри ленти и ... свиването беше трудно, затова .... внимавайте - да е на по дребни лентички)!
2. Готварското масло се разтопява в тиган, след което се пържи в него агнешкото месце, докато стане златисто и от двете страни! Още докато е в тигана се подправя с подправките! След като се опържи месото се изважда от тиганчето и се слага в тенджерка с капак, като се поддържа температура, за да запази топлината си!
3. В същия тиган , в който е пържено месцето се прибавят чушката и лука , и ..... се изпържват добре! Когато са почти готови, ... се прибавя и месото , за да се загрее добре и..... всичката тази смес , .... се разпределя върху готовите тортилии (опеченото тесто)!





4. Отгоре се слага киселата сметана и ..... тортилиите се завиват на руло, както е на снимката!





Може да се гарнира с розмарин и чери доматчета!






Наистина става много вкусно!








Хеййййййййй.... мили приятелчета,...опитайте непременно! Ще ви хареса! Пренесете се за бързичко на границата между Мексико и Тексас! Затова се и нарича Текс-Мекс!

Това е всичко за днес от мен!
Желая ви......една прекрасна вечер и....не забравяйте, че от утре започва Уикенда и....ни чака веселие!!!

За раздяла ще ви поздравя отново с една песен на 77 bombay street!!!
.....не мога да ви опиша как се вълнувам!!!! Тази вечер сме..... на концерт на тази групичка!!! Нямам търпение .....толкова ги обичам .... !!! С моя мъж знаем всяка една тяхна песен и .... не пропускаме да пеем , когато пътуваме и ги слушаме в колата! Ето , че.....днес ще ги чуем и на живо!!!Ще ....лудея и щурея и заради вас!!!



15 коментара:

  1. Невероятна вкусотия, Бени! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. СТРАХОТНА ИДЕЯ, АЛБЕНЧЕ! ЩЕ НАКАРАМ И МОЯТ МЪЖ ДА СЕ НАУЧИ ДА МИ ГО ПРАВИ!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда много вкусно! Ще трябва да се пробва:)

    ОтговорИзтриване
  4. Божествени ,изкушаващи,неустоими ...
    Бени нямаш спиране с вкусотиите си мила.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам агнешко, а твоето предложение е много интересно. Точно си го казала текс -мекс:). Приятно изкарване на концерта! Да споделиш как е минал:)! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Траянче,.....когато моя мъж ми го наговти това ястие ..., съм на седмото небе! Много обичам агнешко месце, приготвено по този начин! Става много , много вкусничко! Понякога му прибавя и кориандър и.....става с...много специален аромат! А и с киселата сметана става много сочно и апетитно! Желая ти приятен и незабравим петък и ...те прегръщам силно!

    ОтговорИзтриване
  7. Силванче, непременно опитайте! Научи го да те изненадва с Текс-Мекс! Може да си го направите и ...с телешко или пилешко месце! Ние го правим в различни варианти , но.... аз го обичам най-много с агнешко!!!Желая ти една спокойна и лека нощ! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  8. Дианче, прибвай,....няма да съжаляваш! Ние си правим редовно! Понякога дори си правим с телешко месце, като го сервираме със сметана и гуакамоле!!! Става много , много вкусно и в съчетание с авокадо....
    Прегръщам те и ти желая един незабравимо щастлив Уикенд!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, радвам се , че ти е харесало!Ние с моята половинка се редуваме- въднъж аз готвя,....веднъж той!Така кухнята е много по-разнообразна!
    Толкова съм развълнувана тази вечер- от една страна от концерта,....а от друга страна- след концерта се качихме в новия панорамен бар в Цюрих, в най-високата сграда в Швейцария,- на 35тия етаж и.....гледката от там ....беше просто незабравима-....нямам думи! Целия Цюрих се виждаше...., за пръв път видях подобно нещо....
    Желая ти много настроение през утрешния петъчен ден и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  10. Кенди,.....концерта беше невероятен! От скачане не си усещам краката, а....от пеене- гласа ми го няма вече- излезе в отпуска....
    Подгряващата група беше една швейцарска групичка-Hecht- невероятни сладурчета бяха....Такова настроение създадоха, че....публиката полудя още преди да се появят 77 bombay street! А....77 bombay street бяха наистина вълшебни! Невероятно динамични и емоционални....Много , много съм впечатлена!
    Желая ти един много сладък петък! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  11. Албенче, това е фантастично ястие и снимките определено предизвикват апетит! Отдавна се каня да направя fajitas, но все не стигам до тях. Страхотни са, надявам се скоро да имам възможност да приготвя у дома.
    Честит празник и хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Марийче, благодаря ти ча прекрасните думи!И аз много обичам fajitas ! Най-много я обичам в комбинация с Гуакамоле! Тогава е още по-хубаво!
    Желая ти, днешния петък да е началото на прекрасен Уикенд за теб и твоето семейство и да сте много щастливи!!! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  13. Бени , твоята страничка е истинска феерия от вкусове и цветове!Много апетино изглежда всичко,благодаря за идеята!
    Желая ти прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Хейййййй....Мирче, благодаря ти за чудесните редове! Желая ти и на теб , от сърце - много щастие и любов през Новата година! Бъди здрава и .....нека късмета е винаги с теб! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  15. Бени, аз пак ти гостувам! :-))) Както ти обещах, лека-полека влизам отново в крак и си наваксвам с публикациите ти. :-)) Страхотно вкусно изглежда предложението ти!!! Завиждам ти благородно, че мъжа ти може да готви. Изглежда невероятно, със сигурност ще използвам рецептата ти, Бени!
    Прегръщам те и желая един прекрасен петък, пък било то и 13-ти.:-)))) (На някои точно тогава много им върви.:-)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...