сряда, 18 януари 2012 г.

Горгонзола фурми

Здравейте сладки приятелчета! Ето....., че и днес съм сред вас, .... за да споделя една много специална рецепта, която аз лично много обичам , но.... не е за всеки!


Имам вредвид, че е ..... доста екзотична - съчетание на сладко и солено, а .... има много хора, които не са привърженици на това! Аз .... лично, обожавам да експериментирам различни вкусове и .... намирам тази рецепта за много атрактивна!



На снимката отгоре са необходимите продукти, а .... те са :

 200 грама Масгонзола ( това е сирене- съчетано от горгонзола и Маскарпоне)
1 супена лъжица мляко
сол, пипер
16 фурми
16 орехови  ядки (половинки)
рукола салатка


И .... сега ще ви кажа .... как приготвих ..... тези вкусни фумички:
1. Разбърках добре млякото и сиренцето и .... ги подправих добре с подправките, за да е вкусничко! Вие ... може да прибавите и любимите си подправки!(Ако не можете да намерете Масгонзола, може и.... само с горгонзола сирене, разбита с мляко).
После ..... с готовата смес напълних шприца, с който ще пълня фурмите!

2. Фурмите се разрязват по дължина , така както съм показала на горната снимка , но... така че да останат свързани по средата, маха се костилката!
После пълня фурмите със шприца!!!

Гарнират се с ореховата ядка и рукола салатка!






Тези вкуснотии ..... пасват чудесно .... на чаша свежо шампанко!!! Да ви е сладко!






И за раздяла ..... искам да ви поздравя с това весело видео и ..... да ви пожелая на всички и .... на мен самата ... , да сме винаги така весели , ... като този весел готвач!
Прегръщам ви и ..... ви желая една прекрасна и незабраима сряда!!!

25 коментара:

  1. Чудесни снимки и страхотна рецепта ! Обичам вкуса на сладко и солено заедно ! Комплименти Албенче за хубавата публикация :)!
    Уютна вечер ! Прегръдки !:*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щастлива съм , че ти харесват , Ване! Аз също съм почитателка на интересните смесени вкусове! Снощи бяхме на ресторант и....ми направи впечатление , че и ....там яденето беше много екзотично съчетано- Gambas a la Plancha- това бяха огромните скариди, на грил,....съчетани с вкуса на варена дюля, грилиран ананас, японски гъби и....испански картофки.... Обичам да опитвам нови неща!!!
      Желая ти и една вълшебна сряда и те прегръщам сърдечно!

      Изтриване
  2. Много изискано са поднесени :) С удоволствие бих ги опитала.
    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Действително тази вкуснотия ще върви с шампанско на свещи и лека музика:))))Албена, поздрави! Много ми хареса и ще го имам предвид в подходящия случай:)))

      Изтриване
    2. Ооооооооо.....Цвети,....обичам романтичната светлина и .....лъкатукащите пламъчета на свещите!!! Чаша свежо шампанско ....с аромат на плодове и ванилия и..... екзотични хапки.....които да ме отвеждат в един нов кулинарен свят!!!Обичам романтичните вечери и....се радвам на всеки един миг!
      Опитай непременно моите фурмички! В съчетание със шампанско .....са вълшебни!
      Сърдечни прегръдки от мен и....пожелание за една романтична, екзотична и ....вълшебна вечер!

      Изтриване
    3. Ели, радвам се , че ти харесват моите фурмички! С голямо удоволствие бих ти ги поднесла и на теб на живо, но.....това далечно разстояние пречи!!! Благодаря ти за милите думи! Желая ти прекрасна и хармонична вечер!!! Целувки!

      Изтриване
  3. Ау колко са красиви :) Въпреки че не обичам фурми ми се преяде!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ками, това е въпрос на вкус! Нормално е да имаш между плодовете и зеленчуците фаворити и....такива , които не са по твой вкус вкус!Аз също например- авокадото мога да го ям само в комбинация със скариди и коктейл сос или Гуакамоле ! В тези две ястия го намирам за чудесна добавка,.... иначе в други ястия не мога да го възприема!
      Зеленчука, който аз не обичам и....не мога да възприема и до днес...- това са аспержите....Не мога и....не мога да се науча да ги ям! Не са ми вкусни!
      Желая ти много настроение през тази вечер и те прегръщам топло!

      Изтриване
  4. Точно като за мен! Обожавам ги тези комбинации! Страхотно презентиране! Отново великолепно предложение, Бени! Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Кенди, и аз обожавам комбинация на солено ядене с ананас, портокал , папая, манго , киви, личи..... Много , много екзотично и интересно допълват ястията, особено допълнени ....с някакъв гурме сос......Благодаря ти за топлите думи! Прегръщам те силно и ти пожелавам една незабравима вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Бени, аз си падам много по подбни експерименти, само дето се чудя дали не мога да заменя фурмите със сушени смокини например-просто не си падам по тях. Но твоите изглеждат вдъхновяващи:-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо....Мъхче, намирам идеята ти за чудесна! Мога да си представя ....колко вкусничко ще е и със смокини!!! Това е идея , която и аз ще попитам! Другата седмица ще имаме гости и искам да опитам няколко нови предястия!!!
      Благодаря ти за милия коментар! Желая ти един много успешен и хармоничен четвъртък ! Сърдечни прегръдки!!!

      Изтриване
  7. Изглеждат супер, Бени!
    Ама аз съм от ония, дето хич не смесват сладко със солено:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Траянче! Затова предупредих в рецептата, че ...не е за всеки! Аз....от малка съм научена да смесвам вкусовете! Дори и като малко детенце....майка ми е правила попара със сирене и....е слагала и захар вътре... Така , че...съм свикнала !!!
      Ще се постарая ,....следващата ми рецептичка да не е странна! Обещавам!
      Пожелавам ти утрешния ден да е истински празник за теб и да си много щастлива! Целувки!

      Изтриване
  8. Еее,Албенче,мнооого елегатно-и като визия,и като вкус!Това си е фина работа,истинско гурме!
    Страшна си, с тези сирена нямаш спиране да ни изкушаваш толкова много!
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладко Елексирче, благодаря ти за милите думи! Винаги си .....такова позитивно слънчице!Радвам се , че съм те докоснала с моите фурмички, които .....наистина ми допаднаха много! Надявам се и ти да ги опиташ и....на теб така да ти допаднат!
      Прегръщам те от сърце и ти желая един вълшебен, красив и романтичен четвъртък, изпълнен с много усмивки и сбъднати желания! Целувки!

      Изтриване
  9. Джина Костадинова18 януари 2012 г. в 22:01

    Много интересно, Бени ! Радва окото, а сигурно и на вкус е чудесно ! Видях и други интересни рецепти ! Чудесна вечер ти желая!❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Джини, радвам се , че ти е харесала рецептичката! Надявам се и занапред да те радвам с моите кулинарни приключения! Прегръщам те и ти желая много настроение през тази вечер и през утрешния ден!

      Изтриване
  10. Благодарим ти за свежото предложение. Обожавам съчетанието на екзотични вкусове и определено ще опитам тези фурми при първа възможност :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз много обичам нестандартните ястия и предястия! Те са били винаги голямо предизвикателство за мен! Опитай фурмичките, сигурна съм , че ще ти харесат, след като си почитателка на екзотичните вкусове! Нека утрешния четвъртък е много хубав ден за теб! Прегръщам те!

      Изтриване
  11. Бени невероятна си,няма да се уморя да ти го повтарям
    страхотни снимки,просто няма как да ги подминеш,никога не съм опитвала такива интересни рецепти,но с удоволствие ще си взема от твоите,просто разкош
    прегръдки мила

    ОтговорИзтриване
  12. Мирче, много се радвам , че съм те докоснала с моята рецептичка! Моята половинка обича много да си пригатвяме гурме рецепти и да опитваме нови продукти и ястия! Дори ....понякога идеите му са малко екстремни, но....за това пък....много сладки!Щастлива съм , че са ти харесали снимките ми! Още съм доста нова с колажите и.....има още много какво да се иска, но....времето е пред мен!
    Блаогдаря ти много за чудесните думи! Много ме зарадва! Прегръщам те сърдечно и ти желая един незабравим и много красив четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  13. Бени, много обичам горгонзола,така че ще се възползвам от рецептата.
    Снимките са страхотни!
    А готвача е много атрактивен, само дето, ако се опитам да съм като него, рискувам да си загубя някой пръст хихихи...
    Прегръщам те и те целувам*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, и аз съм голяма привърженичка на сиренцата Gorgonzola, Saint Agur, Roquefort! Много обичам да готвим с тези видове! Моето слънчице прави невероятен сос със сметана и горгонзола!
      Радвам се , че ти е харесал готвача! Много обичам да гледам това весело видео , защото този готвач ме заразява винаги със безгрижие и щастие! Блаогдаря ти за прекрасните думи и те прегръщам сърдечно! Щастлива вечер!

      Изтриване
  14. Много ми хареса идеята за фурмичките!Бени ,както винаги успя да ме изкушиш ,много стилно си ги поднесла,поздравления!Асоциирам твоите фурмички с малки ладийки...много са симпатични.
    Прекрасна неделна вечер ти желая!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...