неделя, 15 януари 2012 г.

Агнешки ребърца в маринада!




Хеййййййййй ....... сладки приятелчета! Днес .... ще ви нагостя с .... агнешки ребърца! Надявам се ..... да обичате агнешко месце!!!


Необходими продукти: 
4 големи парчета агнешки ребърца
2 лъжици готварско масло
сол и пипер

За маринадата:
Розмарин
Мащерка
4 скалидки чесън (пресован)
Зехтин- 6 супени лъжици

Продукти за соса:
100 милилитра порт вино
2 клончета розмарин
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжичка бульон
малко вода
сол,  пипер
няколко капки оцет балсамико


Начин на приготовление:

Първо се прави маринадата, като се смесват розмарина , мащерката , пресования чесън и зехтина!В маринадата няма сол и пипер!
Намазва се обилно месото с маринадата и се оставя да престои 2-3 часа!
Фурната се загрява на 200 градуса, изваждат се ребрата от маринадата и се подправят допълнително със сол и черен пипер!
Слага се в един тиган да се загрее готварското масло, след което агнешките ребра се запържват добре от двете страни ! Изваждат се ребърцата от тигана и се слагат във фурната за около 12 минути, като мерите с термометъра, докато вътрешната температура на месото стигне до 57 градуса
После се изваждат от фурната и се оставят 5 минути да изстинат!
През това време се прави соса -  в същия тиган в който е запържено месото, като се използуват , мазнината и дребните остатъци, които са останали от месото! Прибавя се виното, розмарина , меда и бульона и .... като може да се добави и малко вода!
След като стане горещ, соса се подправя с сол, пипер и оцет балсамико, .... докато ви допадне на вкус...









Това беше .....  от мен за днес ...... Надявам се ..... да съм предизвикала вашия апетит поне малко??



И...... за раздяла искам ....... да ви поздравя с една картина на Laurent Parcelier . 
За мен  той е ... невероятен талант, който умее да  си играе с цветовете и светлосянките..... Обичам неговите картини и... много ценя изкуството му!!!
Прегръщам ви и ви желая много , много настроение през идната седмица!!!



22 коментара:

  1. Ee, хубава работа :))) Ние сме на разтоварващ режим, бива ли да показвап такива апетитни месца, Албенче! Добре че от снимки не се пълнее, иначе ми отиде стройната талия :)
    Ужасно вкусно, аз обожавам агнешки ребърца, а ти не си спестила нищо от красотата им - браво, браво!!
    И благодаря за поздрава - тази прекрасна картина идва точно навреме, за да ме потопи отново в мисли за моето мило лято...
    Лека вечер и сладки сънища, мила Албенче! До скоро! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миме, радвам се, че са ти харесали ребърцата! Наистина стават вълшебни! И....аз трябва да съм на разтоварващ режим като теб, но.....все нещо не успявам! Все отлагам за следващия и....за следващия ден! Възхищавам ти се , че имаш толкова силна воля!И.....аз като теб , чакам с нетърпение пролетта и лятото! Ако....можех да променя нещата....бих направила ....да има само топли сезони!
      Желая ти една много топла и емоционална , успешна седмица! Целувки!

      Изтриване
  2. Страхотна рецепта, Бени!Много сочни и вкусни си ги приготвила.От доста време се каня да направя нещо подобно и все го отлагам. Твоята изкусителна публикация ми подейства стимулиращо,така че няма да отлагам повече.Тръгвам на лов...:)
    Не си забавила да нахраниш и душата...страхотна слънчева картина!Прииска ми се да поседна за миг на тези романтични столчета ,под шарената сянка и да почувствам аромата ,който се разнася от цветята...
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мирче,...и аз много обичам агнешки ребърца! През лятото ги правим с маринада, а ....после на грилче, а....сега зимата - във фурничка! Оххххххххх......как обичам през лятото,.....да се ароматизира въздуха от мирис на вкусни , добре препечени ребърца....
      Радвам се...., че ти е харесала картината! И аз я намирам за много колоритна , красива и топла! Желая ти една незабравима позитивна и късметлийска седмица и те прегръщам!!!

      Изтриване
  3. Бени, ама нямаш милост. Толова са апетитни, и толкова ги обичам. Страхотни снимки.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно , Ели! Радвам се, че ти е допаднала рецептата! Преди малко се разходих в блогчето ти и...много бях впечатлена от твоето суфле! Чудесна публикация! Прегръщам те силно и ти пожелавам много хармония , благополучие и усмивки през цялата седмица!

      Изтриване
  4. Изкусителниииииииии! Бива ли такива изкушения посред зима?! Къде да ги търся тези ребърца сега?! Как си ги приготвила, как си ги поднесла.... Бени, обожавам ребърца да знаеш!!!!! Ще се облизвам тука пред монитора и това е! Невероятна си! Пожелавам ти прекрасна седмица! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кенди,.....точно сега , през зимата е хубаво да си стоплим душичките с малко агнешко! Пасва чудесно на студеното време!Ако.....не можеш да намериш агнешко, то.....поне те поздравявам с тази песен:
      http://www.youtube.com/watch?v=8g4D6rL0Q5M
      ако не мога да те нахраня кулинарно и виртуално, то....поне духовно да те подкрепя!!!
      Прегръщам те много силно и ти желая през цялата седмица.... много вълшебства и щастие, любов и романтика !!!

      Изтриване
  5. Прекрасни са , Бениииииии! Ужас, отиде ми пак диетата:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Траянче! И....аз съм от днес на диетка-...не обичам диетите, но....се налага- ...след това новогодишно угояване...!!!Всеки ден опитвам, и....всеки ден не успявам да удържа ! Дано днес да имам късмет и....да започна вече! Опитвам за пореден път!
      Обикновено става така- цял ден гладувам, (само ядене ми е в главата), и.....вечерта, като си дойде моята половинка и ми се усмихне.....до там! Сготви нещо много вкусно и ароматно и......сбогом диета- ...наядем се като попски прасенца....
      Желая ти днешния понеделник, ....да е начало на една прекрасна и благополучна седмица за теб! Сърдечни прегръдки!

      Изтриване
  6. Албенче, агнешкото, което си приготвила е неустоимо, обичам това месо! Ще се възползвам от твоята рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариянче, обичам и живите агънца, но....обичам и наготвените! Много специфично месце имат и...е чудесно понякога да се разнообрази човек с техните вкусови качества! Опитай рецептата , ще ти хареса! Ние винаги готвим заедно , с моя слънчо и.... така още повече ни се услажда!
      От сърце ти пожелавам много късмет тази седмица! Бъди обградена с много любов и щастие и.....нека всеки един момент от нея е удоволствие за теб!!! Целувки!

      Изтриване
    2. Ех,Бени,не може да се устои на това блаженство-върхът е.И с това сосче....при първа възможност ще го приготвя.Много ми хареса.А картина,ах картината-прекрасна е...таланта си казна думата-нямам думи...
      Желая ти хубав и усмихнат ден-прегръщам те!

      Изтриване
  7. Моя апетит определено го предизвика,нищо че на обяд беше задоволен прилично :)!
    По-вкусно агнешко не беше дефилирало пред очите ми в блог-пространството,невероятно е,поздравления,Албенче!

    Хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Хеййййй......Елексирче! Радвам се, че ....моите агнешки ребърца са били предизвикателство за твоя апетит! Моето слънчице ....напоследък ....има много идеи за готвене с агнешко месце! Явно е ....в "агнешка фаза"!
    Надявам се.....сега да дойде " пилешката и рибната " фаза, защото ,....доста сме се закръглили....
    Желая ти един много цветен и колоритен понеделник, който да доведе след себе си....прекрасен вторник, вълшебна сряда, хармоничен четвъртък, романтичен петък и.....незабравими събота и неделя! Нека всеки ден от седмицата е празник за теб! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  9. Бени,
    обичам ги е меко казано за това, което изпитвам към тях. Но за съжаление хапвам агнешко само за великден- през другото време незнам къде го продават;)
    Прекрасни са ти! Неустоими!
    Картината също ми хареса- много свежа, уютна, страхотна атмосфера.Иначе не разбирам от изкуство , за да я оценя още по-високо:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, благодаря ти, за прекрасните думи!!! Аз също си хапвам всякакъв вид месо.....с моето слънчице опитваме от всичко- ....яли сме щраус, алигатор, кенгуро, бизон, и....какво ли още не..... Тук , близо до Цюрих има и ресторант , който е специализиран за конче, и....специалитета им е конче на грил, гарнирано с картоф на грил, с кисела сметана и пресни подправки....Невероятно вкусно го приготвя готвача- той има 14 гомео шапки !
      Радвам се, че ти е харесала картината на Лаурент! Много талантлив художник! Желая ти много настроение и късмет през цялата седмица ! Сърдечни прегръдки!

      Изтриване
  10. БЕНИ, тези ребърца ме накараха да преглъщам многократно...Страхотни са мила много хубави и снимките си изфотала..:)
    А картината е прекрасна наистина!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче, радвам се , че съм те съблазнила с ребърцата!Опитай ги непременно! Стават страхотни! Желая ти една много красива и неповторима седмица! Целувки от мен!

      Изтриване
  11. Бени,чудни са! А , и след свински маратон в тези зимни празници , агнешкото ми се струва още по- примамливо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нелче,.....и ние толкова преядохме със свинско по празниците, че....попрекалихме! Може би и за това моята половинка често мисли за агнешко!Не знам как е при теб, но.....в моето семейство....няма ли месо на масата-....все едно не съм наготвила....Знаем колко е вредно да се яде всеки ден месо и....пак ..не можем без него!
      Желая ти една вълшебна седмица и те прегръщам!!!

      Изтриване
  12. Аууууу това е разкошно, страхотни снимки. Аз не си падам по агнешкото, но за това ще се жертвам :))),а и соса ми допадна.
    Хубава вечер Албенка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...