понеделник, 9 януари 2012 г.

Пастетли със сьомга и целина






Здравейте мили приятелчета! Ето , че ..... пак съм тук!
Днес ... искам да публикувам една прекрасна рецепта, която е много бързичка и лесна и..... много, много вкусна!
Става на въпрос за пастетли със сьомга и  целина!




Необходими продукти:

8 пастетли
400 гр. филе от сьомга
2 шалоти- това е вид дребен лук, който е малко по-лютив от нормалния лук
400 гр. целина, с листата
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжичка сол
малко пипер
150 милилитра бяло вино
200 милилитра сметана


Начин на приготвяне:



Първо се нарязва рибата на кубчета ! И се запържва в тиган 2 минути !







Целината се режи на 3 милиметра дебели шайби и  шалотите (лука ) също се режи на дребно! Загрява се масло в тигана и се задушават- целината заедно с лука- около 3 минути!
После се прибавя и виното и се готви, като се намаля печката се готви на затворен капак - около 5 минутки!! Сметаната се разбива на пяна и.... тя се прибавя към зеленчуците постепенно!




След това се прибавя и рибата и се разбърква, докато рибата стане същата температура , като зеленчуците!

Пастетлите се пекат във фурната 10 минутки на 150 градуса! Трябва да са топлички, когато се насипва пълнежа!




После ,....  сместа се насипва в пастетлите и .... се сервира топло!








Аз ,.... от скоро започнах да готвя с целина и....намирам вкуса на целината за..... много екзотичен! Дълго време..... не ми беше много познат този зеленчук....



Това беше за днес от мен! Обичам ястия с риба! Надявам се и ..... на вас да ви стане любимо ястие! Обичам да експериментирам всичко ново и .... тази рецепта беше истинско удоволствие за мен!
Прегръщам ви и..... ви желая една много , много успешна и късметлийска седмица!

28 коментара:

  1. Бени,чудни са пастетлите,но трябва да си ги правим сами-не знем дали тук има подобни.Предполагам е многолистно тесто.Аз обичам аромата на целина и в кобинация с останалите продукти сигурно си е голяма вкусотия...
    Хубав ден и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Албена, не успях сутринта да оставя коментар за прекрасната виртуална разходка, но пък сега удоволствието е двойно!
    Обожавам риба и рибни глезотийки, и това ти предложение е напълно по мой вкус. Вълшебство!
    Благодаря, чудесна идея, рецепта и презентация!
    Сърдечни поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно изглеждат, Бени! Много красиви и много апетитни!
    Хубава седмица и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, тук купуваме пастетлите готови, но са направени от бутер тесто!Слагат се много слоеве бътер тесто един върху друг и в средата се изрязва дупка за пълнежа, след което се пекат!!! Може би е....точно това многолистно тесто, за което ти поменаваш!
    Можеш да ги направиш и с формички , отвътре на които сложиш бутер тесто! Пак ще се получат!!!
    Аз също много обичам аромата на целина- много е специален! От скоро го познавам и ми е много интересен!В съчетание с рибката е....прекрасно!
    Живе, желая ти много емоционална и успешна седмица и те прегръщам!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Дианче, и аз много обичам рибка и морски дарове, но....най-обичам от всичко....филенце от сьомга! Вълшебно е!Много е вкусно!
    От както съм тук.....шаран не съм яла! Веднъж...отидохме да купим от един търговски център шаранче за Никул ден,.....купихме го, сложиха ни го в чантичка и......като се качвахме по ескалатора,....като започна да скача това шаранче.... Никога не съм предполагала, колко бързо може да тича моето слънчице....
    Тогава .....тича със всичка сила до...магазина и...го върна и....от тогава не иска да купуваме шаран!
    Затова пък купуваме много често сьомга и Дораде!
    Радвам се , че ти е допаднала рецептата!
    Нека всеки един ден от тази седмица е празник за теб! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти , Федорче! С удоволствие бих ги приготвила за теб, но.....си много далечко! Желая ти една вълшебна , романтична и екзотична вечер ! Сърдечни прегръдки за теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Албенче,със сьомгата и целината не сме на "ти",но пък това не пречи да отбележа,че предястието ти е страхотно поднесено,много атрактивно и чинийките са супер!Снимките също!
    Тук винаги има какво ново да забележи човек!

    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  8. Опс,исках да кажа на "Вие"...т.е. не сме много другарчета в кухнята,но....май съм вече уморена и правя грешки,извини ме и лека нощ,мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Ах, че красота...
    Обожавам риба, а това тук е толкова красивооо:-)
    Поздравления, Бени, за чудното предложение!

    ОтговорИзтриване
  10. Боже, това е умопомрачително вкусно, а поднесено по този начин просто печели всички точки! Албенче, вече съм ти голям фен, да знаеш! Непременно ще опитаме предястието, скоро се задава един специален РД!
    Сърдечни поздрави и прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много се радвам, че открих твоето местенце!
    Всичко изглежда вкусно и красиво поднесено.
    С удоволствие ще ти "гостувам":)!


    Сърдечен поздрав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Олеееееееее.....отварям тук и...гледам толкова коментари..... Благодаря, благодаря , благодрая! Обичам ви всички и ...много , мого се радвам , че имам честта да съм сред вас!!!Безбройни целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. Сладко Елексирче, .... и аз ...много , много , много дълго време бях на "вие "...със целината.... Не готвя често с нея, но.....когато я наготвя, тя внася доста вкусово движение в нашата кухня...
    Аз....знам , че съм човек, който предлага понякога много странни неща, но.... всички имаме различни вкусове и...трябва да има за всеки по нещо!!!
    Моето слънчице е привърженик на.....така да се нарекат ..."рядките предястия" и.....винаги ме освежава с някоя нова идея и рецепта....
    Тези дни....ще публикувам и рецептата на нещо много странно , но....за някои хора вълшебно- предястието , което също си направихме по коледните празници- фурми....пълнени с крема , подправки и орехче...
    Прегръщам те и ти желая един....наистина вълшебен вторник!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Мъхче, ...радвам се , че ти допада рецептата!!! Толкова се радвам, когато посетиш моето блогче, че....ще ти наготвя още много ястия с рибка, след като я обичаш!
    И...нека цялата седмица да е вълшебна за теб- пълна с много удоволствия и кулинарни идеи! Бъди...................................................
    точно такава каквато си! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  15. Мимееее....радвам се, че ти е харесало предястието!Опитай го, непременно! Ако нямаш пастетли готови, то....тогава можеш да си направиш самата ти- като сложиш бутер тесто в формички за мъфин!А..съчетанието на сьомгата с целината е .....много , много сладко...
    Прегръщам те сърдечно и ти желая много настроение през днешната вечер!!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Леви, ....твоето гостуване е....голямо удоволствие за мен! Благодаря ти!Надявам се ....честичко да ми идваш на гости! А....аз ще ти готвя вкусни неща и.....ще се радвам да идваш с мен на моите разходчици!!!
    Нека днешния вторник е.....като букет от щастие, музика и слънце в дущата за теб! Целуви!

    ОтговорИзтриване
  17. Бени, прекрасна рецепта и изкушаващи снимки!
    Сега ми пращай един колет с пастетли, защото тук не съм виждала да се продават:)

    ОтговорИзтриване
  18. Хейййййййй...Траянче, ....ще ти пратя с удоволствие, но....ти ще си ги направиш много по-бързичко отколкото,....докато пристигнат от 2000 километра....Опитай непременно рецептата! По-отгоре съм написала и....как да си направиш сама пастетлите! Ти го можеш ! Такава финна куинарка като теб...- може всичко!
    Радвам се , че са ти харесали снимките и рецептата!
    Прегръдки от мен и....пожелание за една вълшебна сряда!

    ОтговорИзтриване
  19. Много хубава рецепта!Бени впечатлена съм от идеята и вида на пастетлите.Много елегантно си ги представила,поздравления!Не знаех, че така се наричат.Правила съм нещо подобно с бутер тесто, но твоята плънка много ми допадна и си я записвам веднага :)
    Ех ,успя да ме вдъхновиш,ще се кулинарства... :)
    Желая ти прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  20. Невероятна рецепта!!! Обожавам тази риба! И аз не знаех, че така се наричат тези "кошнички". А сервирането е повече от прекрасно, стилно, изискано! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  21. Мирче, радвам се , че съм те докоснала с рецептичката и ти донесох вдъхновение за нови кулинарни подвизи! С нетърпение чакам винаги твоите кулинарни вълшебства!
    Желая ти една много романтична и красива вечер и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  22. Кенди , благодаря ти за миличките думи! След като обичаш сьомга, скоро ще ти публикувам и другите ми любими рецептички със сьомга! Чудна рибка е!
    Пожелавам ти много настроение през тази срядъчна вечер! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много оригинално, ефектно и сигурно е вкусно! Албени, поздрави! Много ме впечатли с тази рецепта!Лека вечер и много настроение!

      Изтриване
  23. Бени, макар и с малко закъснение - честита 2012 г.! Да е здрава, успешна, късметлийска и пълна само с усмивки и позитивизъм!
    Отдавна не съм гостувала на блогчето ти, но доста дълго време боледувах и сега отново се завръщам в голямото и задружно семейство на фууд-блогърите. Добре, че съм записала и твоето местенце в любимите, за да мога отново да наваксам пропуснатото.
    Тук е винаги толкова уютно и вкусно, а пастетлете са върха, с любимата ми сьомга и с впечатляващите ти снимки. Красота и съвършенство!:-)))
    Най-сърдечни прегръдки и до скоро!:-))
    Уютна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  24. Ех, че интересно, много обичам риба, всякаква и всяко едно по-различно предложение ми е много интересно...някой ден ще се възползвам от рецептата, Бени!
    Хубава, топла и уютна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  25. Хейййййй....Цвети , днес бях на гости в блогчето ти и....имах голямо удоволствие с твоите публикации, за което сърдечно ти благодаря!!!Благодаря ти и.... за милия коментар! Радвам се , че са ти харесали пастетлите и ти пожелавам един невероятно хубав петък! Прегръщам те !

    ОтговорИзтриване
  26. Мони,...толкова се радвам , че си вече здравичка и си готова за подвизи! Липсваше ми много , докато те нямаше!Винаги си добре дошла в моето блогче и твоето присъствие е чест за мен!Ще ти готвя сьомга и....всичко , което обичаш, ...само бъди здравичка и идвай!Целувам те от все сърце и ти желая един незабравим , вълшебно хубав петък! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  27. Хеййййй....сладко Мариетче! Радвам се , че обичаш ястия с рибка! Ще гледам по-честичко да готвя подобни! Желая ти ....един невероятно.....красив петък, изпълнен с много творчески стимул и щастие !!! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...