петък, 29 юни 2012 г.

Розени мечти....


Хейййййййййй...... сладурчета, ... ето че..... пак съм тук.... за да ви споделя..... какъв подарък спретнах за ..... аперото на една приятелка!!! Този път..... реших , че .... основните действащи фигури..... трябва да са розичките!!! Много обичам тези цветя -.....те са за мен.... символ на много любов и благородство!!!


Затова купих 3 огромни рози..... с много огнени и красиви цветове!!! На тази снимка са..... всичките цветя, които използувах , за да..... аранжирам моето подаръче!!!







Ето..... така се получи в крайна сметка.... моя цветен аранжимент!Направих го от сърце! Съжалявам , че.... разполагах с много мъничко време!! Ако имах повече време.... щях да го направя още по раздвижен!!!


В БГлог.нет прочетох много неща за розата и..... легендата за нея също ме заинтригува:

Розата е позната от преди 2-3 хиляди години.Иран се е наричал Гюлистан,което означава Розова долина.


   Историята на розата е интересна.Едни са я отглеждали заради нейната красота и благоухание,а другите-за да я възпеят в най-хубавите си песни.Само в китайската библиотека се намират около 600 книги за розата.
   Веднъж римският император Нерон наредил да се сипе над пируващите в двореца му гости непрекъснат дъжд от розови листенца,което струвало огромно състояние.
   С рози се увенчавали победителите.Много страни празнували деня на розата.В Иран бил създаден поетичния образ на славеят,който бил влюбен в розата,а в Англия през 5-6 век се водела 30-годишната война между бялата и червената роза.
   Днес са известни над 14 000 сорта рози.
   Римският император Хелио Габал задушил приближени,които подозирал в измяна,като ги затрупал с розов цвят.
   За нито едно цвете няма толкова легенди и предания,както за розата.Ето една от тях,създадена от древногръцки певец....
   Прекрасната богиня на любовта-Афродита,била родена от морските вълни.От бялата пяна,която покривала тялото и,произлязла първата роза,бялата.Може би и досега щяха да съществуват само бели рози,ако според едно друго предание Афродита не се притекла на помощ на ранения от глиган Адонис.По пътя богинята наранила краката си.От капките кръв,които попили в земята изникнали червени рози.
  

 В нашата страна,в България,цъфти прекрасната казанлъшка роза.Говори се,не съм го виждала с очите си,но щом се говори,има истина в казаното-един килограм розово масло се получава от 3 тона и половина листа от розов цвят!?











Подарявам ви от все сърце и на вас...... от моята розена красота и..... ви желая..... целия Уикенд.... да е изпълнен за вас с много розено щастие и.... приключенски аромат! Това беше всичко от мен за днес!!! Сърдечни целувки и...... не забравяйте, че.... малките неща правят голямото щастие!!!








И.... за раздяла ви поздравявам с това сладко и закачливо клипче, което страшно ми допадна!!! Това е приказка .... с хубав край-.... и кученцето се наиста и.... рачето щастливо се прибра у дома:






8 коментара:

  1. Браво Бени!
    Красота и страхотен позитивизъм!
    Клипчето е много яко хахаха!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Бени,обожавам рози,за мен това е най-красивото цвете.
    Страхотен подарък си приготвила,толкова цветен и красив,розите са невероятни!
    хубав уикенд мила,с прекрасни спомени!
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Красота неуписуема.И аз обожавам розите и ми беше приятно да прочета публикацията ти Бени.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Хей, сладко Бени, прелести твориш!!! Много красота и нежност има в този блог! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  5. Бени,отново неподражаем стил и чудесни снимки!Великолепно!
    Много прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, слънчева Бени!! Днес е понеделник сутрин- начало на нова работна седмица, но това, което прочетох и видях при теб ме развесели. Благодаря ти за настроението, което струи от публикациите и снимките ти!!! Чувствам се изпълнена с енергия!! Целувки, мила и прекрасна, слънчева седмица!!

    ОтговорИзтриване
  7. Бени, много харесвам цветните ти композиции!
    И тази е страшно красива и идейна!
    Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много красиви рози-уникални са прости...
    Прегръдки,Бени!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...