четвъртък, 21 юни 2012 г.

Брунцли







Хейййййййй..... , сладки приятелчета!!! Ето ме и мен! Днес ще ви почерпя с Брунцли! Време е....... да се подсладим!!!


Необходими продукти:

150 гр. Захар
1 щипка сол
250 гр. смлени бадеми
малко по-малко от половин чаена лъжичка канела
1 щипка карамфил на прах
2 супени лъжици какао на прах,
2 супени съжици брашно
2 свежи белтъка (около 70 гр.)
100 гр. тъмен шоколад
2 чаени лъжички черешова ракия

Начин на приготвяне:

В една купа се обърква добре смес от - захарта, солта, бадемите, канелата, карамфила, какаото и брашното!!! Към тази смес се прибавят внимателно и леко разбърканите белтъци!
Ситно начупения шоколад  + черешовата ракия се слагат на водна баня, при постоянно бъркане! Когато шоколада е разтопен, се прибавая внимателно към сместа и се оформя хубаво тесто.




Тестото се разточва (върху поръсена захар, но.... да не е много),на дебелина 1 сантиметър и се правят формички, които се нареждат върху хартия във фурненската тава!



Сладките се оставят така за 5-6 часа (или за цяла нощ) да изсъхнат на стайна температура, след което се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна,  4-6 минутки! 



Внимавайте.... да не ги припечете много и да станат корави! Трябва да са мекички и .... да се разтопяват в устата!


Добър апетит!

И... има едно стихче, което не е мое, но....... което харесвам невероятно много, а то е:
УПС!!! Надничаш пак при мене?
Здрастиии!!!
Хайде да те водя днес на пасти.
Аз ще черпя! Бързо ставай!
Трябва да си подсладим душата, не забравяй.
Само, моля те, не казвай, че си заета.
Какво? И от кога е таз диета?
Я стига! Не се излагай!
Съгласна съм, че е модерно,
но не прекалявай.Една ще хапнем само. Обещавам!
Калориите? Е, хайде днес да ги забравим.
Накрая със кафе ще те почерпя, силно.
И моля те, не казвай, че си с кръвно.

И.... сега се разделям с вас, с пожелание за много късмет и любов през целия Уикенд!!!
Целувки!

8 коментара:

  1. Ех, че хубави бисквитки! Грабвам си веднага 2-3 докато има, че сигурна съм - конкуренцията за тях ще е голяма :)
    Сърдечен поздрав, приятен завършек на седмицата и един прекрасен летен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Хубави сладки и приятно,закачливо стихче,Бени....
    Поздрави от мен и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Бени, и аз искам да мина (не веднъж) по твоята пътечка и да разглеждам прекрасните нещица, които сътворяваш с толкова ЛЮБОВ и лъчезарна усмивка! Личи си класата на творческия човек! И аз обожавам да готвя и да експериментирам и това което виждам тук при теб ще ми е сериозен източник на вдъхновение (надявам се, че няма да се сърдиш за това)!! Поздравления за интересната рецепта на тези така апетитно изглеждащи цветенца!! Прекрасна си! Хубав и слънчев уикенд (усмивки при теб както виждам не липсват :))!!! Целувки и прегръдки от гореща България и мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Бени,прекрасни сладки.....Поднасянето им обаче е по уникален и неповторим начин,способващ за нестихващия ни апетит......Така ,че приготвяй втората доза:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ама много са сладурски,Бени!А че са идеални на вкус нямам съмнение изобщо!Чудесни захарни цветенца!

    Прегръдки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Много красиви шоколадови цветя.Сигурно това е швейцарска рецепта.Ще си пия кафето с тях в скоро време.Само жегата ме спира за сега!Поздрави,слънчева и лъчезарна Бени!

    ОтговорИзтриване
  7. Бадеми, карамфил, шоколад и черешова ракия, вълшебство от вкусове има тук май!
    Чудесно предложение и чудесни снимки Бени!
    Поздрав сърдечен от край далечен!

    ОтговорИзтриване
  8. Сладки приятелчета,
    Лети,
    Живе,
    Румче,
    Миленче,
    Роси,
    Танче,
    Данче,
    благодаря ти от сърце за милите и сърдечни коментари!
    Отивам.... в моята кухня..... за да ви направя още сладки и.... ви прегръщам от сърце!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...