сряда, 13 юни 2012 г.

Моя първи курс при Ролф Мюрнер!





Хеййййййййй..... сладки приятелчета,.... бях ви обещала ... да ви пиша.... как минаха моите курсове при Ролф Мюрнер и..... ето че накрая намерих време и за това!!!
.... Толкова се радвах за този курс, а..... когато дойде време да отида .... на сутринта бях.... като уплашено зайче, което не знаеше .... дали ще го гръмнат или не??? Но..... уплахата ми мина бързичко,.... минути след като бях вече там!!! Много пъти съм гледала Ролф по телевизията,..... знам , че е .... няколкократен световен майстор в патесерията и..... това ми всяваше голям респект и.... несигурност!!!



Всичко беше невероятно интересно! Първо .... той ни показа как прави неговия .... така известен бутеркрем!!! После ни показа.... техниките за покриване на торта с фондант! Той всъщност.... не използува нормален фондант, а използува маса Течино, която е .... фондант , примесен с Марципан и бадеми! Установих , че ... с маса Течино се работи много по-лесно , отколкото с фондант..... с тази разлика , че има подчеран вкус на бадеми! Демонстрира ни и..... как се оцветява правилно фонданта и .... различни техники на оцветяване..... като например .... тази с плитката на снимката.... Показа ни също.... как трябва да се режи фонданта, за да изглежда много добре тортата в долния край!


Имаше и момент...., в който ни показа .... неговата техника .... на правене на розички от фондант!!! На мен лично ми беше много интересно, тъй като за тях той изплзува само един пластмасов плик, през който обработи листенцата само с ръка.... След което ни демонстрира .... как завива листенцата!!!Розичката стана наистина сладка!

Това бяха материалите, които направихме заедно и..... които всеки можеше да използува за тортичката си!
За бялото яйце използувахме чисто бял шоколад, който наляхме във формички..... като яйцето , което виждате е направено от 2 половинки, които после слепих с помоща на бял шоколад!!!
За вълнистите лентички - най-отгоре в ляво на снимката, използувахме специално фолие, което беше на вълнички и... върху което замазахме шоколад на много тънък слой!
Шоколадовите плочки, които виждате в средата , в ляво ги направихме във квадратни формички, като отгоре поръсихме върху шоколада златен и платинен прах!



Целия курс мина много приятно! Всъщност.... през цялото време.... той ни показва различни техники и различни трикове..... и за правенето на торта .... почти нямаше време! По някое време.... раздадоха на всеки по една малка шоколадова бисквита, която после.... всеки трябваше да намаже с бутер крем (маслен крем), после да я покрие с фондант, .... след което да я украси.....

Ролф ни показа ..... как се правят спирали и други фигури от билкови бонбони Рикула (като се разтопят)!!! Това , което виждате е.... първата спиралка, която успях да направя сама!!!

И..... тъй като първия курс беше точно преди велик ден..... аз реших да украся моята тортичка точно с великденско настроение, .... като направя гнездо от шоколад, а.... в средата да сложа най-различни големини яйца!!!



 В крайна сметка.... тортичката се получи така!!! Въпреки , че разполагах с много кратичко време.... пак стана много симпатична великденска украска!!!



След като всички тортички бяха готови... (по бързата система).... ни раздадоха.... кутии .....в които да ги съхраним по пътя!!! Всички бяха..... невероятно милички и.... през цялото време цареше.... хумор , смях и..... много веселие!
Целия курс беше поднесен 
по невероятен начин!






Това е последната книга на Ролф Мюрнер!!! В нея има невероятни рецепти! Наистина.... който от вас има възможност да я разгледа и да си я купи..... ще се убеди , че е прекрасна!!!


Направих ви и колаж, .... за да видите..... какви тортички направиха и другите участници в курса! Повечето от тях .... бяха хора, които дълго са работили в сладкарската зона и имат опит!!!





И..... така си тръгнах много щастлива ... с моята импровизирана тортичка!!!
Това беше .... първия ден от курса.....
Забавлявах се ..... наистина чудесно!!!... научих.... много нови за мен неща....
















Като се прибрах в къщи.... моите хора ме чакаха с нетърпение да разрежим тортичката и .... да си хапнат!!!




Сипвам ви.... и на вас по едно парченце за раздяла и..... ви прегръщам сърдечно! 
Това беше за днес от мен!!! 
Желая ви..... един шоколадов и много емоционален ден! Целувки!








Byeeeeeeeeeeeeeeee........, byeeeeeeeeeeeeeeeeee....!!!

13 коментара:

  1. ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ, АЛБЕНЧЕЕЕ!!! РАДВАМ СЕ ЗА ТЕБ! БИЛО Е НЕВЕРОЯТНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ!!! ВСЯКО НАЧАЛО Е ТРУДНО ... ВАЖНОТО Е, ЧЕ СИ НАПРАВИЛА ПЪРВИТЕ СТЪПКИ! СЕГА ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ПОВЯРВАШ ПОВЕЧЕ В СЕБЕ СИ И ДА ПОЛЕТИШ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, Бени! Страхотно преживяване! А твоята торта е най - красива от всички! Мисля, че си впечатлила майстора! Чакаме да разкриеш някоя тайна, мила! Много се радвам за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Уникален шанс е да се учиш при такъв майстор, надявам се да ни предадеш още малко знания по-нататък! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Дерзай Албенче!Заслужавало си е да се докоснеш до изкуството на подобна личност!
    Тортата ти е чудесна,и един ден като станеш и ти голям майстор сладкар,ще гледаш първото си изобретение с умиление.
    Поздрави и благодарности за поста!Прочетох го с голям интерес!

    ОтговорИзтриване
  5. Бени, много стилна торта си сътворила, моите поздравления! Очаквам и публикации от следващия ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно,Бени!Цяло приключение и изключително емоционално преживяване си е такъв курс! и така добре си описала и документирала всичко!благодаря ти и специални поздрави!Изчетох всичко с голямо удоволствие, нищо че никога не съм даже виждала фондант!Прегръщам те, продължавай напред, с тортоправенето и описанията!

    ОтговорИзтриване
  7. Оле Бени,като гледам тази торта се чудя какви ли ще са следващите.С нетърпение чакам и аз да разбера някои тънкости.Изживяла си наистина хубави моменти!Няма да имаш настигане!Успех ти желая от сърце!

    ОтговорИзтриване
  8. Севдена Попова гр.София14 юни 2012 г. в 2:31

    Севдена Попова 14 юни 2012,03:21
    АЛБЕНКА имам чуството , че си Алиса в страната на чудесата, но тези чудеса ги твориш самата ти. Толкова си сръчна и толкова добронамерена и такива чудеса постигаш, че не мога да ти се нарадвам.Продължавай смело напред и покажи на какво е способна една щастлива БЪЛГАРКА.УСПЕХ!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Албенче,прехласнах се по публикацията ти и въпреки,че това е свера,в която няма да се изява лично,ми бе изключително интересно да разгледам и прочета споделеното от курса.Чудесно е,че си снимала подробно и го разказа и на нас,благодаря ти!
    А от колажа ми се струва,че твоята торта е най-хубава и много интересна като идея!
    Почерпих се с удоволствие поне виртуално и ти желая още много и все така успешни торти!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Бени,миличка,с удоволствие четях поста ти и се радвах за теб.
    Поздравления!Справила си се повече от страхотно!
    Както съм казвала и преди имаш талант и златни ръце,възползвай се на 100 % от възможностите които ти се отдават
    прегръдки мила и прекрасен ден

    ОтговорИзтриване
  11. Бени, поздравления за прекрасното преживяване! Тортата е станала прекрасна! Много красиво и оригинално оформление! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Поздравления,Бени-справила си се прекрасно!
    Какво ли друго може да очаква човек от една българка...ти си нашата гордост!!!
    Поздрави и целувки!

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления и от мен! Тортата, която си направила е чудесна. :) От всички други торти на участници, твоята най ми допадна. :)
    Страхотен курс, ще те чакам с още красотии в блога ти!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...