събота, 29 ноември 2014 г.

Моя първи опити.... да плета на 1 кука....





Хейййййййй..... сладки приятелчета, охххххххххххх.... изплетох тази шапка за моя любим, и.... толкова се ядосвам- ....или той има голяма глава, или... аз съм изплела малка шапка! Нещо не пасва.... От толкова време се каня да се опитам да плета на една кука и.... ето , че дойде момента!!!Винаги разглеждам в интернета вълшебно хубави неща, изплетени на 1 кука, но.... винаги ми е изглеждало много сложно и... все го отлагах!!!През изминалата седмица видях едно видео (което ще публикувам отдолу),....което отново запали желанието в мен и... реших да опитам!!!



Убедих се, че.... изобщо не е толкова сложно .... както изглежда....Разбира се.... в началото имах големи проблеми ... докато свикна с тази неудобна кука- как да я държа, как да промушвам конеца, но.... след няколко опита....нещата бяха по-лесни!


Това моделче много ми хареса, тъй като е на квадратчета и не е скучно!!!Плетката всъщност е много , много лесна- ще видите това от видеото!!Използувах кука номер 7 и прежда Мерино 70! Бях купила от всички цветове по едно гранче- 50гр.


Съчетах.... точно тези цветове, като накрая минах от всеки цвят по 1 ред за ластик!!!Всичко вървеше по план и по схемата на видеото , но.... може би моята прежда е по-тънка , .... затова шапката не пасна на по-голяма глава....или пък аз плета много стегнато??? И аз не знам, но..... с следващата шапка ще ми се изяснят нещата по-добре!


Ето и видеото .... по което направих шапката! Опитайте и вие, много е забавно и приятно, но.... не подценявайте главата на любимия си- първо я примерете!!


Моя любим....толкова се радваше и чакаше с нетърпение.... да изплета докрая шапката и.....когато реши да я пробва за 1 път-...направи 1, 2, 3 опит и.... тогава.... смях в залата!!! Шапката не става! Затова пък... пасна чудесно на моята дъщеричка?! Така че..... за моята половинка ще плета нова шапка.... дано следващата е достатъчно голяма!!!


Ето , че дойде време да се разделя с вас! Това е всичко от мен за днес! Желая ви много креативност и приятни моменти! Сърдечно ви прегръщам и...... до много скоро (до следващата шапка....)!!!
Byyyyyyyeeeeeeeeeee....., byeeeeeeeeee......!!!

сряда, 26 ноември 2014 г.

Цветно, цветно , цветно.....


Хейййййййййййй..... сладки приятелчета, .... днес реших да ви покажа ....какво сътворих с много любов!!!

Това са любимите ми цветове! Затова реших да ги интегрирам в този комплект!!!



Цветенцата направих с посребрена тел, дебела 0,8мм.Мънистата , които използувах са 8мм.Всичко това комбинирах с черно кожено въженце!



Доста се затрудних, докато свикна да увивам телта, тъй като правя това за първи път, но... с всичко се свиква! Факт е, че.... после 2 дни ме боляха пръстите...





Това е гривната от близък план!!





Пръстена изглежда така!


.....а ето и обиците!!!


И така.... за днес се разделям с вас...., с пожелание за много цветно настроение! Украсете и вие всеки ден с много цветове и креативни сътворения!!!Сърдечно ви прегръщам и.... до скоро!!!
Byeeeeeeeeeeee........., bye............................!!!

петък, 21 ноември 2014 г.

Моите експерименти..... край нямат....




Хейййййййййй...... сладки приятелчета,днес ще ви покажа как арнажирах букет за моя приятелка!!!С много любов и от все сърце! Тъй като розите са едни от любимите ми цветя- реших , че те ще преобладават в моя букет!!!



За тази цел.... купих рози в различни цветове, като.... оранжевия цвят избрах за доминантен!!!







... за да изглежда завършен букета.... избрах тази панделка!!!



Розите наредих ето така!!!Сложих бели и сини цветенца по периферията, за да контрастират с розите!!!Много хора твърдят, че оранжево , червено и розово са цветовете, които се хапят и не си подхождат, но.... аз ги намирам за чудесно съчетание!!!







И .... докато правех букета се любувах на всяка една от розите и.... се възхищавах на прекрасно съчетаните цветове от природата!






Подарявам ви тази роза от сърце и.... с нея се разделям за днес с вас, като ви прегръщам силно , силно и ви желая един хубав Уикенд!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...