неделя, 29 юли 2012 г.

Какво ли е преживяло, .....какво ли е видяло....????


Хейййййй...... милички приятелчета!!! Днес искам да споделя с вас за едно дърво , което ми направи силно впечатление! Което беше....толкова грандиозно , че.... навя много мисли в мен и ... породи много въпроси...
Става съпрос за дървото под името - Секвоя!!! Първо ще спомена някои факти за този фасциниращ вид!!!

Секвоята е еднодомен дървесен вид, род Секвоя, семейство Кипарисови (Cupressaceae), имащ единствен жив представител Sequoia sempervirens, който обикновено се нарича секвоя (също и вечнозелена секвоя или крайбрежна секвоя).Секвоята е вечно зелено, иглолистно дърво, живеещо до 2000 години, считано за най-високото дърво в света в наши дни, достигащо до 112 метра височина и 7 метра диаметър в основата. Счита се, че наименованието Секвоя произлиза от името на вожда на индианското племе чероки Sequoyah. Вечнозелената секвоя в диво състояние се среща в тясна ивица 750 km дълга и 8-75 km широка по протежението на Тихия океан в Калифорния, Северна Америка и е известна с названията Coast Redwood (крайбрежно червено дърво) и California Redwood (калифорнийско червено дърво). Названието „секвоя“ се използва понякога и за другите два представителя на подсемейство Sequoioideae - Sequoiadendron (гигантска секвоя) и Metasequoia.

И ..... ето това беше въпросното дърво, което ме заинтригова и .... предизвика да напиша тази публикация и!!!

Гушнахме се в полите на това дърво, за да си направим снимка и.... се почувствувах невероятно топло и уютно! Все едно бяхме защитени от един титан, който е преминал през стотици години и .... който е видял много .....



Корените се бяха вплели толкова силно в земята, като , че ли искаха да я обсебят цялата ....


Когато погледне човек нагоре - .... все едно вижда безкрая! Множество от клони , бяха изградили короната! Тя създаваше асоциация, че.... беше непобедима - срещу урагани и .... каквито и да било природни условия!!!


Когато се прибрахме в къщи и .... видях снимките , които съм направила, бях много , много изненадана .... Много бях впечатлена, когато разгледах следващата снимка!!!
Заприлича ми невероятно много на рисунка ...., която е толкова симетрична и... перфектно изваяна , но... не от художник, а ... от природата!

Ако ние хората .... бяхме единни, както са дърветата и .... се подпирахме и поддържахме при всеки ураган, .... щяхме да живеем в един свят на хармония и красота....

Може би тук е мястото да споделя една история, която наскоро прочетох и.... ми стана много лючбима!! Не знам защо ми се прииска ..... да ви я споделя???... Тя няма връзка със секвоята, но въпреки всичко ще ви я кажа:

Това е една истинска история, която се е случила в Япония. Един човек решил да направи ремонт на къщата си и за целта свалил една от стените. Тук е нужно да направя едно уточнение: при японските къщи винаги има малко въздушно пространство между две съседни стени. И така, когато човекът свалил стената, той за негова огромна изненада открил в кухото пространство гущер, който бил заклещен там, понеже пирон, забит отвън, бил пронизал единият му крак. Когато видял това, героят в нашата история изпитал жал към гущера, но в същото време проявил и любопитство. Установил, че пиронът е на 10 години. Явно е бил използван при строежа на къщата. Помислил си: “какво се случва?”
Гущерът бил оцелял в тази поза, без да помрърдне през всичките тези 10 години! В малко тъмно отделение, 10 години без да се движиш – огромно физическо и психическо изпитание, прехвърлящо границата на човешките възможности.
Тогава в съзнанието му изникнал следващият най-логичен въпрос:
Как гущерът е успял да оцелее в продължение на 10 години?

При това без да се движи – все пак през крака му минавал пирон. Затова той зарязал за малко работата си и започнал да наблюдава гущера: какво ще направи той и какво и как ще яде…
Малко по-късно, без да разбере от къде се е дошъл, се появил друг гущер, който носел храна в устата си. Човекът бил дълбоко удивен!
Този гущер хранил заклещения си другар в продължение на 10 години!
Каква помощ, каква красива любов! И това се случва при тези толкова малки същества… Какво може да направи помощта? Той видял отговора – чудеса! Можете ли да си представите? Той е правил това неуморно, в продължение на 10 години! Давал е надежда на партньора си!
Помислете, Вие бихте ли направили това за Вашият партньор? Ще го направите ли за майка си, която Ви е довела на този свят, след 9 дълги месеца на непрекъсната борба? Или поне за баща си, приятелите, колегите, братята или сестрите?
Представете си какво може да направи едно малко същество, което другото голямо същество, благословено с брилянтен ум да не може? Колкото повече напредват информационните и комуникационните технологии, толкова по-бърз достъп до информация имаме.
Но дали разстоянието между хората се стопява също така?
Никога не изоставяйте тези, които обичате! Това е поуката от тази история.

Надявам се , че и вие сте впечатлени от тези огромни гиганти, .... наречени Секвои!!!
Засега се разделям с вас и... ви пожелавам много настроение през Уикенда!!!
Нека той е много специален за вас и.... ви направи много щастливи!!!
Приемете моите сърдечни прегръдки!!!
Byeeeeee .... byeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

сряда, 25 юли 2012 г.

Шоколадови сърца

Хеййййййййй..... сладурчета,..... опитайте от моята детелинка!!! Тя ще ви донесе много радост и късмет!!! Направете си я и самите вие и..... тогава къщата ще ви се изпълни с много богатство, любов и..... много успехи!



И..... така, това са необходимите продукти за около 40 сърчицата:

150 гр. размекнато масло
125 гр. пудра захар
1 пакетче ванилия
1 яйце
200 гр. брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 щипка сол
(1пакетче шоколадова глазура- по желание)

Начин на приготвяне:
В една купа  прибавям -размекнатото масло , пудрата захар, ванилията и яйцето и разбърквам добре с миксер, докато се получи светла еднородна маса, в която пудрата захар е напълно разтопена!
Прибавям с постоянно бъркане към сместа и ....брашното , какаото и солта, ..... докато накрая се образува меко тесто! Завивам тестото в прозрачно найлоново фолио и го оставям да престои в хладилника поне 2 часа!



Разточвам добре тестото - на дебелина 2-3 милиметра и го оформям с помощта на фигурка на сърчица!




Пекат се 8- 10 минутки на предварително загрята фурна на 180 градуса!

Може по желание след като са опечени курабийките..... да се поръсят със какао , или да се украсят с шоколадова глазура, като се топка едната половинка от сърцето в шоколада! 


Сладките стават невероятно мекички и ароматни! И.....пълни с много , много любов!



Подарявам ви тази детелинка за късмет и ви желая една чудесна седмица!
Не ми се иска, но..... дойде време да се разделя с вас!!!
Сърдечно ви прегръщам!

сряда, 18 юли 2012 г.

Веселото меченце


Хеййййййййй....... сладурковчета, ..... днес ще ви покажа свеща с веселото меченце, която направихме с моето момченце!!!Въпреки , че...... мечето не изглежда толкова весело на салфетката....., ние кръстихме така тази свещ!!!











Много обичам да правим неща с декупажна техника, защото стават много лесничко и бързо, а.... са много красиви!!
Не мога да ви опиша,..... как моето момченце омаза всичко с лепило,..... докато правеше тази свещ, но..... да е живичко и здравичко! Важното е - ....удоволствие да има!!!!
.... Мама хич не обича да чисти, но.... понякога се налага!!!

И .... като сме на тема- мечета искам да си напиша най-любимото ми откъсче от  "Мечо Пух" на Алън Милн

Прасчо пита Мечо Пух:
- Пух, какво е любовта?
- Това, което означава всичко за теб - отговори Пух.
- А до края ли продължава? - попита Прасчо.
- Не - отвърна Пух, - продължава дори ПО-ДЪЛГО, защото тя е безкрайна!
- И значи тя е по-велика от всичко? - попита пак замислен Прасчо.
- Не Прасчо, пак не разбра - ТИ СИ ПО-ВЕЛИК ЩОМ ОБИЧАШ, тя те прави такъв!!!




Има и една много трогателна легенда за омагьосаната мечка в Родопите!!! Ако не сте я чували,...това е тя:
Преди много, много години една млада родопчанка изпратила момченцето си да пасе и пази магарето в планината. Те не се върнали. Жената нямала други деца. Тя тръгнала да ги търси и си казала, че няма да спре, докато не ги намери. Скитала и бродила много години. Момченцето и магарето отдавна били загинали и вълците ги били изяли. Но майчиното Сърце не искало да се примири с това и продължавало да търси. Наистина, на Майчицата й било останало само едно Сърце...
     Трогната из основи от Сърцето на Майката, Планината се смилила над нея. Върнала й момченцето под формата на мече, а нея превърнала в мечка.
   „Щом ще ходиш вечно и щом вечно ще бъде несломимо твоето сломено, но силно Сърце – бъди една вечна, щастлива Мечка!” – казала Планината.
     Жената-мечка била толкова щастлива и благодарна за този жест на Планината, че я помолила за още една милост – да й разреши да помага на изгубени в планината хора, та да може така да се окаже достойна за оказаните й милост, любов и доброта. Родопа й разрешила. 
     Оттогава Бабата се появява пред изгубените и ги насочва по нейни си начини, без те изобщо да заподозрат с кого се срещат.



Ето , че..... ви доведох и една сладка игрива пандичка с това видео!!!



С това се разделям с вас и ви желая букет от щастливи преживявания и прекрасни мигове на любов днес!!! Сърдечни целувки от мен!

Byeeeeeeeeeeeee....., byeeeeeeeeeeeeeeeee.....!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...